Uppdatering om flocken

Tänkte jag skulle uppdatera lite om flocken. Och lite till Erika och Jennifer också som inte ser dom varje dag :)
 
Dag ett: Kaera, Bitter och Fifa var väldigt på hugget med spring i benen. Speciellt Kaera, hon rusa direkt till nykomlingarna, varav Chanell var en väldigt intressant liten häst. Dock var väl inte Chanell lika glad och intresserad av henne utan det blev draknosen på en gång med sprattlande bakben, sedan sprattlade båda deras bakben ett antal gången, Chanell för att mota bort den lilla irriterande ynglingen, Och Kaera för att få uppmärksamhet, testa, nyfikenhet. Gumpy var väääldigt lugn, han höll sig till Chanell, dom höll sig mest för sig själva första dagen och hade inget intresse av de andra. Fifa brydde sig som vanligt inte om de nykomna, gräset lockade mer, oftast gick hon för sig själv när flocken försvann i fart. Bitter var också väldigt för sig själv, betade i lugnan ro en bit bort, kunde sätta någon nykomling på plats men hade inget vidare större intresse på de andra.
 
Solis och Bjartur var som ihop klistrade, aldrig har jag sett en häst valla en annan såsom Bjartur har gjort dessa dagar, de gick tätt tätt intill varandra och han vaktade henne med hökögon, så fort någon annan kom i närheten av Solis så kom Bjarturs huggtänder fram. Jag tror Chanell och Bjartur är lite lik varandra ;) Kaera hon ville såklart hälsa på Solis och Solis var lika nyfiken på henne och de andra hästarna, men Bjartur gick emellan så Solis fick aldrig chansen att träffa någon annan. Kaera var nog den som var mest positiv, glad och nyfiken, hon lämnade sin trygghet (Bitter och Fifa) flera gånger för att följa och hälsa de andra, hon verkligen kämpade efter uppmärksamhet men oftast kom någon surpuppa och chasa iväg henne eller så var de blyga, som Gumpy, han var lite osäker, Kaera hon var nyfiken och kåt, väldigt intresserad av Gumpy som typ flydde för sitt liv. Sammanfattat så höll sig Gumpy och Chanell väldigt ihop och lämnade inte varandra, samma med Solis och Bjartur, där var det inte ens en meter emellan, medans mina tre var utspridda överallt.
 
 
 
 
 
 
Dag 2: Hästarna rör sig mycket kring i skogen, det verkar vara ett favoritställe. Kaera ger inte upp och envisas med att följa de andra. Nu har det släppt något och hästarna accepterar varandra mer och går lite mer på samma ställe än att splittras i grupper, men de håller fortfarande till deras gamla flockmedlemar. Fifa är lugn och snäll, inte mycket väsen om någon vill komma och hälsa, det ända som kan hända är stopip, mer händer inte, hon är cool. Chanell får ingen närma sig helst, då blir det drakminen igen, men någon meters avstånd går bra. Nu har Gumpy börjat röra sig lite mer själv och utforskar omgivningen, men han är fortfarande i närheten av Chanell. Kaera får komma han närmre och hon är väldigt för att prata och humma sådär supermysigt, hon är bra förtjust i Gumpy. Bitter är densamma, strosar omkring i godan ro. Bjartur vallar fortfarande Solis och lämnar henne inte en sekund, han är nog den som hitills inte riktigt har börjat slappna av än. Han är väldigt irriterad på Kaera och jagar gärna iväg henne med tänderna framme, Kaera verkar inte vara hans favorit, men så vill båda gärna vara med Solis och det kan inte Bjartur acceptera, ÄN. Kaera skvätter och är väldigt brunstig, hon är kladdig och skitig i hela baken ner mot benen. Hon skvätter både för stona och valackerna. Mest åt Solis och Gumpy. Solis är snäll och rör sig väldigt mycket i hagen, hon gillar att kolla läget och utforska skogen, dock har hon Bjartur hack i häl och det känns nästan lite som om han vore hennes tjatiga farsa som håller handen, hon får ingen frihet, ÄN. 
 
 
 
 
 
Dag 3: Hästarna börjat slappna av mer och mer, skogen är fortfarande en stor favorit. Kaera är sig lik, följer och flirtar med alla hon möter. Gumpy och Solis är de som hon kämpar lite extra för. Bitter och Fifa är densamma, lugna och självständiga, står många gånger en bit bort själv och pular på. Bjartur vallar fortfarande Solis men det är inte lika extremt varje gång, nu är det lite utrymme och hästarna kan stå allt närmre varandra. Nu är de inte lika grupperat (även om de står närmast de gamla kamraten) så håller de ändå ihop hela flocken. De är inte lika mycket sura miner (men dom finns kvar både hos Chanell och Bjartur, men Chanell är ändå helt okej, hon gör inte så mycket mer än en varning, medans Bjartur då och då tar fram tänderna, och då bara mot Kaera, jag har inte sett att han beter sig så mot någon annan. Gumpy verkar bli modigare och går gärna med Fifa eller Kaera. Det märks att det börjar bli en mer sammanhållen flock och man ser verkligen hur hästarna njuter. De vandrar mycket genom hagen på de olika platserna. De har det väldigt lyxigt med sandmarken intill skogen där de rullar mycket en efter en. Skogen är rolig och traska runt i, över stockar och grenar, utanför skogen finns det även ett litet "hygge" som är väldigt populärt, speciellt för Fifa och Chanell. På mornarna ligger de och myser på ängen och de verkar ha det väldigt gott! Snart när de fått några dagar så kommer det säkerligen bli bus och mys mellan hästarna, jag skulle tro att Gumpy, Solis och Kaera gärna kommer hänga lite mer med varandra, bara Gumpy får lite mer skinn på näsan och att Bjartur släpper taget om Solis. Det är underbart att sitta och titta på dom, sju hästar går där uppe nu och det kan nog inte bli bättre för dom! <3
 
 
 
 
 
 





Kommentarer
Elin

Vad underbart det ser ut!! Fina bilder och hästar. Äntligen är sommaren här :)

Svar: Ja, äntligen är det grönt och varmt, sommaren är den bästa årstiden :)
mittangsull.blogg.se

2014-05-21 @ 07:17:40
URL: http://www.horsemarket.se



Jennifer

Härligt att läsa och se lite bilder, då kan man slappna av lite mer. Dock växer ju suget att åka dit och bara få vara med precis som du! =) Men imorgon får man äntligen komma "hem" igen! ;)

2014-05-21 @ 18:26:48



Cecilia

Fina bilder på hästarna :) , där hade nog Najtan trivts också ;) .

Svar: Ja det är riktigt mysigt för dom där uppe:)
mittangsull.blogg.se

2014-05-21 @ 23:03:42



Erika Pettersson

Härligt med en sån stor flock :)

2014-05-22 @ 09:19:52
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?