I ridhuset! Wow!

Ding ding. Jag har fått nå dille på ding ding? Aja ding ding nu blir det uppdatering från dagens ridpass. Fan vad bra det gick. Let me tell. Ja jag kan inte påstå att dagen började något bra (hur sjutton ska jag kunna undvika att skriva sådär novell långt igen?) ja det går helt enkelt inte att undvika, så, dagen, den började sådär. Först och främst så hade min ponnyfjant bestämt sig för att bestäma lite själv, ni vet, som hon brukar kunna vilja göra till och från. Så jag, dum som man är och tror på sin häst, släpper henne lös som vanligt och jag vänder mig om och går in i finkan, i hopp om att hon ska följa efter, hon som är så duktig på att traska in. Faaaast.. det kom aldrig någon häst? Jag gick ut, tittade på sidorna av finkan, framför finkan, ingen häst? Jaha? Okej vart tog hon vägen? Haha... ja.. då ser jag hur hon har sprungit upp för ena gårdsbacken och där uppe står hon med ruffsig lugg och ser fult busig ut. Jag kan inte hålla mig för skratt, den lila tokan! Ja, det är bara att hämta det lilla monstret. Hon har lite åsikter att gå in i finkan, men det har jag med så efter fem- tio minuter står hon där hon står och vi börjar rulla mot ridhuset.
 
Fast, är det inte något som låter väldigt? Lyssnar. Vad tusan är det för något? Jag stannar och går ut, kikar fundersamt överallt, nej ingenting. Hoppar in igen, rullar iväg, och så låter det igen. Men vad tusan? Det låter lite som om någon slog på bilen. Funderar funderar. Linda, PUCKO, motorvärmaren! Haha den har jag tagit med och det är den som smäller under bilen, ah, man blir lite glömsk i all hast.
 
Anländer till ridhuset vid ca åttatiden på morgonen, härligt, då har vi goda chanser att ha ridhuset för oss själva. Lastar ur tösen, borstar, sadlar och beger oss in i manegen. Det är nu jag ska försöka korta ner det hela men tycker ni jag lyckats bra hitills?? Haaah, okej spara ord Linda.
 
Stretch. Hon är som vanligt lydig. Börjar sedan lång och låg i skritt. Lite varvbyten och så. Under hela passet rider jag utan någon som helst tygeltag, det är liksom en viktig grej att nämna hehe. För hon var superb. Jävlar, alltså, efter den här dagen så inser jag att : FAN vilken bra kommunikation vi har ändå. Haha kunde den bli bättre? Hah ja, allt kan bli bättre ;) Men jiiiisses. Jag flög på moln. Hon var superduper lyhörd. Rundar sig min skänkel, ner och fram, går på små volter större volter, byter varv, stannar, på en gång när jag ber om det. Ingaaa tygeltag och slarvar hon petar jag med spöt. Traven var kanon, fan vad hon använde sin rygg idag, helt magiskt. Hon lyfte mig verkligen upp i sadeln. Bra gung, och hon jobbade på extremt bra för att inte har gått på volt på flera månader, så jag var grymt imponerad, det är ju ändå ett tecken på at jag ridit henne rund och mjuk ute på rakspår. Aja, som sagt huuur duktig som helst, jag har lätt kunnat tagit av allting och ridit löst, men det gör vi kanske nästa gång istället.
 
Fattningarna var såå bra, och gud vad hon tyckte det här var roligt, hon stod nästan på stället och galopperade, den hästen är mjuk och lös kan jag säga. Vi tog lite snabbare galoppsprång under raksträckorna, wow, upp, rund, och fin, fan vad fin hon var! I kurvorna tappar hon sig lite, men ju mer vi red ju finare blev hon och om jag bara la till min innerskänkel i kurvorna så rundade hon sig så himla fint och arbetade upp och framåt utan problem i kurvorna. Det gäller ju att verkligen rida dom i alla tempon, ryggen ska alltid vara uppe, hästen ska alltid vara lös och mjuk, alltid vara lyhörd o.s.v. Ja menar tappar hon i någon kurva, blir någon fattning inte lika fina, tappade hon traven, ja då är det ju oftast jag som inte var noggrannare med ridningen, och den här hästen måste man ju verkligen rida rida hela tiden, där får man liksom inget gratis eftersom hon inte har det där naturligt i sig, hon är en väldigt typiskt femgångare.
 
Jag red inte särskilt länge, 30-40 minuter, mer behövdes inte. Hon är helt otrolig den här lila hästen, ska bli roligt att filma lite :) Sedan släppte jag lös henne i ridhuset, tricksa och stretcha, hon följer och har stenkoll på mig, lyssnar och är med hela tiden, stannar där jag ber henne stanna om jag måste gå iväg och göra något, står stilla och är allmänt superlydig. Det gulliga med henne idag var att hon gjorde tricket helt själv  som jag började lära henne igår, när vi höll på att stretcha, haha hon tolkade mig fel och så gjorde hon tricket, jisses hon är så söt så man smälter. Äh, jag kan avslöja nu när det ändå verkar sitta mer och mer, men jag lär henne att snurra runt, som Tobbe Larsson gör med sina hästar. Haha hon  var så söt när hon snurrade riunt i ridhuset och sedan "var jag duktig nu???" Den hästen, ingen kan ersätta henne <3 Något annat som var så roligt när jag sadlade av var att korset var såå avslappnat och fint, man verkligen såg hur musklerna hade töjts ut, aaah yes!
 
Jag hade lite publik i cafeterian, men det var inget som störde mig faktiskt, jag var så inne på hästen, när vi sedan gick ut kom det fram folk och ville prata med min lila cirkushäst, aaaw man blir varm i kroppen när man får sån fin uppmärksamhet, men jag och Fifan är ju bästisar, så är det bara ;)
 
Sedan in i finkan och iväg. Nu står hon i stallet och mumsar mat. Något annat jag testade idag var att lasta ur henne genom att ta tag i svansen som ett tecken på att hon ska backa, ja.. vad ska jag säga, det var som om hon inte gjort något annat. Duktig häst. Ja det var en riktigt bra dag med andra ord. Nu får jag passa mig så jag inte far till ridhuset för mycket haha, men vi ska helt klart fara dit regelbundet! Det var så mysigt att bara hon oh jag for iväg sådär och gjorde nått, en liten tjejtripp, mysmys! Ja, jag var stolt över min häst idag iaf, jag for hem med världens löjligaste leende!
 
 





Kommentarer
ekka

Men Linda hur många gånger ska du glömma motorvärmaren? :D Kul att det gick bra.. Ja du har en riktigt cirkuspålle du hihi.. hon e väldigt gullig med sina tricks :D Kul med sån bra kontakt ni e så duktig både två, fint team!

Svar: Haha ja säger ju det att minnet e bajs ;) Ja hon är finast i världen! <3
mittangsull.blogg.se

2014-03-19 @ 10:46:44
URL: http://solliljans.blogg.se



Frida

Jag glömde också motorvärmarsladden i en gång och åkte till Birsta..hehe :) Efter en riktigt dålig ridtur med Guffi blir jag riktigt avundsjuk på dig, jag vill också att det ska gå så där bra! :)

Svar: Haha EN GÅNG BARA?? Här har du mästaren på att släpa runt sladden genom byn för jämnan ;) Jasså, men det går bättre nästa gång ska du se :) Vad var det som gick tokigt den här gången då?
mittangsull.blogg.se

2014-03-19 @ 14:29:02
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



Frida

Men att åka runt i din lilla by är en sak jämfört med ett Birsta fullt med folk :) Jag vet inte, det kändes bara inte bra, dålig magkänsla. Sen skulle han på hemvägen helt plötsligt vända och gå bortåt igen fast de andra gick ifrån honom, hallå vad hände liksom?

2014-03-19 @ 15:24:09
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?