Dagens ridpas

Shit det är ju vackert väder varje dag nu, tjooohoo då blir Linda glad! Igår tog vi en längre skrittur, lång och låg med långa kliv just för att hon arbetat på ordentligt dagen innan. Idag drog vi till ridplan nu när en bra bit av den är upptinad. Jag tänkte nämligen börja lite smått med tölten.
 
Aaaaah! Galoppen var ju asfin, jiiisses, vad händer med min häst alltså? Shiiiit. Hon kan ju galoppa på små volter men alltså det hon gjorde idag, wow, så har hon aldrig galoppat med mig förut. Piruett nästa ;) Nej men det är så jäklans roligt att den här hästen som har varit flack och passtaktig på galoppvolt kan nu bli rund och fin, bra form, kanonfin överlinje (verkligen lyfter upp mig i sadeln) och nästan galoppa på stället?? Hihi man kan inte annat än att le väldigt stort med läpparna, ÄNTLIGEN börjar vi komma framåt igen, det har varit efterlängtat. Traven, hohohoh, ah, vad ska jag säga, den blir bara finare, gud vad hon gungade på steget idag, riiiktigt jäkla fin var hon och överlinjen, den jobbar hon så jäkla bra med nu så jag skulle kunna hoppa upp och ner i sadeln haha. Vi ska däremot börja arbeta lite mer på rakspår, gud vad det är svårt att rida ihop en häst rakt fram, jag tycker verkligen det, tölten har varit väldigt lätt där förut, men galoppen och traven har varit lite mer utmaning, så nu ska vi börja arbeta oss vidare däråt när hon börjat bli så pass stark i trav och galopp, det kommer bli jättespännande. 
 
Tölten då, jo då, det gick helt okej. Hon är ju väldigt ojämn och lite obalanserad, hon rollar lite till och från. Hon måste börja tänka lite trav i tölten, finna mellanläget, vet inte hur jag ska förklara det riktigt men det är just där hon finner det där paddlandet som jag har pratat om förut, tölten ska vara rörligt med andra ord. Hon är lite osäker men ju mer vi rider och tar det i hennes takt kommer det där släppa! Mycket varvbyten kör vi på. Jag är nöjd över dagens pass, hon har inte kunnat göra det bättre. Nu får vi se om det blir en vila imorgon för damen, får fundera lite på det.
 
 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?