Klövsjö - Sveriges vackraste by

Vi ska alltså till Klövsjö i fjällen till helgen, granne med vemdalen. Min familj har stuga i Storhogna (vid Vemdalen) och Martins familj har stuga åt andra hållet, klövsjö vilket jag tycker personligen är det mysigaste stället. Det är bara ett par få mil mellan stugorna, synd att en annan inte åker skidor, jag hatar höjder och snö haha.
 
Klövsjö ska vi dock till nu i helgen, jag och Martin med Fifan och Elmo. Köra vagn längs byvägarna. Klövsjö har blivit utsedd till Sveriges vackraste by, och jag förstår varför. De ligger gårdar överallt, kor, får, vallhundar, gamla gärdsgårdar, lador, härsat hö, små slingrande bruna grusvägar kors och tvärs, utsikt över berg och sjö med sommaräng. Det är liksom helt magiskt där ute! Martins familjs stuga är jättemysig med öppen spis, utsikt över sjön, gammal gärdsgård, gammal lada och en söt lite friggebod. Några hundra meter kan man gå ner till sjön och bada med hästen. Jag ska ta massor av bilder i helgen det lovar jag.
 
Här är lite bilder från nätet jag hittade på klövsjö.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 





Kommentarer
Jenny

Fantastiskt vackert, ser ut som något ur en svunnen tid... synd att det är så lite av den där lantidyllen kvar i detta land!

Svar: Ja det är underbart vackert där <3 Kul att man bevarar det någonstans iaf:)
mittangsull.blogg.se

2014-06-11 @ 15:27:15
URL: http://videungens.wordpress.com



erica

Ha det mys en annan ska jobba å slita ghaha

2014-06-11 @ 15:59:42
URL: http://isbrudarna.se



A.G (Hästminne)

Åh vad jättejättefint! Hoppas ni får det härligt!

2014-06-12 @ 13:55:18
URL: http://alfagamma.blogg.se



Alexandra

Åååååh mysigt <3 Brukade vara en del i Vemdalen när jag var yngre och det är något jag saknar. Det är på såna ställen man kan slappna av på riktigt.

2014-06-16 @ 22:55:52
URL: http://alexaka.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?