Jahapp, hålvägg igen.

Kaera fick följa med som handhäst idag nere på strandvägen, men jag märkte på en gång att något var fel, hon haltade till och från, och hon slog över i galopp många gånger vilket hon inte brukar göra. Så när hon efter en stund vägrade gå framåt var jag tvungen att kolla vad det var frågan om.
 
SUCK. Ja hålvägg, IGEN. Och det satt såklart stenar där. Och inte var det en liten hålvägg, utan ganska djup. Det var bara att pallra oss hem igen. Stackarn. Nu till my big problem, min hovis har flyttat och för tillfället har jag inte funnit någon ny. Så hur jag ska göra nu det är frågan, det är ju inte bara att lasta henne heller och fara till någon hovslagare neröver då hon aldrig åkt finka mer än när hon kom hit. Usch, sånt här kan man bli lite less på faktiskt. Någon som tror jag vågar slipa till det själv? Samt kan någon tipsa om bra hovis? Skulle kunna tänka mig fara med Fifan när hon skos om, men lite svårare med de andra, speciellt när ja har tre hästar varav en inte är lastränad :S
 
 
 





Kommentarer
Ida Klausner

Kan ju tipsa om naturlighovvård som finns på ifokus, där kan man få mycket tips :) SANHCP har grundkurser i verkning som jag starkt kan rekommendera :)

Svar: Tack Ida :D!
mittangsull.blogg.se

2014-06-05 @ 19:47:11
URL: http://idaklausner.blogg.se



Anonym

Här Linda är metoden som jag använder mig av. Brukar gå in på den här sidan för att påminna mig själv ibland och se hur det ska se ut =) Här kan du få mycket tips på hur du ska rundverka osv för att slippa utflytningar, hovsprickor m.m. =)

http://www.barfotahast.has.it/

Svar: Tack! Men det stod ju ingenting hur man verkar :P
mittangsull.blogg.se

2014-06-06 @ 08:33:59



A.G

Min hovsl. brukade fylla ut hålväggen med
nåt tjärindränkt material (typ lin?) och sen fyllde han ut med ett hårt plastmaterial- som finns mån tub från bygghandeln. Först gör han rent förståss. otroligt effektivt, men det är kanske inget man ska ge sig på själv?
Du har inte funderat på barfota boots?

Svar: Okey! Lät dock lite läskigt att göra själv :O Du menar att hon ska gå med boots hela tiden eller?
mittangsull.blogg.se

2014-06-06 @ 20:44:39
URL: http://alfagamma.blogg.se



Hanna

Från Sund Häst:Huskurer

 

Hålväggar.

När det är ett tomrum som fylls med jord och stenar där lamellranden brukar vara är vår rekommendation att rensa ur hålet noga och sedan fylla det med små bollar av rent lin (finns i bygghandeln och hos rörmokare) blandat med grankådsalva (finns i webbutiken). Grankådan är anticeptisk (bakteriedödande) samtidigt som den är väldigt kladdig vilket gör att bollarna kan bli kvar i hålväggen flera månader om det behövs och sedan tryckas ut vart efter den friska vävnaden växer ner. Du behöver således inte byta ut dom. Hålväggar beror oftast på felaktig hovform och skall växa bort nät hovformen har blivit bättre, dvs naturligare. Hålväggar i en framhov kan även uppkomma om hästen har problem i det andra frambenet eller någon helt annan stans i kroppen och därför överbelastar hoven med hålväggen. Om hästen bara har hålväggar i ena framhoven och den hoven är symetrisk bör därför hela hästen undersökas av någon kunnig person.


Svar: Tack Hanna för ditt svar! Intressant att läsa!
mittangsull.blogg.se

2014-06-07 @ 07:16:34
URL: http://irmelin.bloggagratis.se



A.G

Kanske göra själv, jag skulle inte våga.
Första gången, med Simon, var det läskigt för få sa han: "hålvägg!" och pekade på hoven. Jag såg ingenting men han visade efter en stund då han gjort rent, jättehål rakt in i hoven.
tjäran är precis som kådan anticeptisk men han täppte till också med plastic padding- kan det heta så??
Det blev bra i allafall och hålväggen kom inte tillbaka. Inte
på nån av de andra heller som han fixade till åt mig. :)

Jag tänkte aty du kunde ha boots på när du är ute med henne som handhäst och så. :-)

Svar: Huh jag är ju så feg för att greja själv för mycket, vill ju verkligen inte förvärra något, men jag har sökt o sökt hovslagare utan framgång, Fifan måste snart skos om.. får en aningen paaanik! Ja boots skulle hon ju kunna ha på sig de gångerna men hur vet man att bootsen passar och sitter bra?
mittangsull.blogg.se

2014-06-07 @ 11:06:01
URL: http://alfagamma.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?