Saknar min prupp

Förstå vad jag saknar den här hästen!!! Nu har jag kunnat ägna mer tid åt Bitter och Kaera, och det har varit jättemysigt, men jag saknar verkligen min silverprupp, flocken är inte hel utan henne, hon är liksom hagens lilla maskot eller hur jag ska beskriva det. Min älskade lilla fis, saknar hennes små hyss, hennes söta blick, hennes godistiggeri och spontana tricks, hennes lugna goa jag, och mest av allt - våra underbara körturer!!
 
Dock hoppas jag, att hon kommer hem med en liten bebis i magen, för hur underbart vore inte det? Jag hoppas så innerligt att det är en liten där inne, eller ja, en liten kromosom, en cellklump med andra ord, men den lilla cellklumpen ska ju bli något alldeles extra, så nu håller vi tummarna. Jag hoppas på en liten hingst, inte för att jag har planer att ha just en hingst på gården, utan jag vill ha lite mer manligt kött i hagen. Undra vad det i så fall blir, och vilken färg dessutom!? Vad tror ni? Haha lite tidigt att ens fundera över det kanske, men spännande är det ju!
 
 





Kommentarer
Erica

http://beethovenfransundsbergs.blogg.se/2014/june/beethovens-tva-forsta-betackningsston.html

Kolla Ara ska betäckas men en halvbror till Sollilja!

2014-07-29 @ 13:58:45
URL: http://isbrudarna.se



erica

Ojdå blev lite tokigt skrivet.. hatar skriva från mobilen. Rockarden skulle det ju stått haha :-) bre utbetalningar jag hur man ställer in bredden på skaklarna nu :-)

2014-07-30 @ 12:22:51



Fanny

Kollade för skojs skull i Worldfengur och gjorde en såkallad "Virtual Mate Selection", för att se vad den största sannolikheten till olika färger på det förhoppningsvis kommande fölet till Fífa och Baldur. Och ja, detta är ungefär vad jag kom fram till...

Sannolikheten att fölet kommer att bli en skäck är ganska stor. Nästan 60%. Även sannolikheten att fölet blir konstantskimmel är väldigt stor! Dessa är vad man kallar "tilläggsfärger" och berättar alltså inte vilken färg fölet får, utan snarare vilken teckning. MEN, här kommer det intressanta när man börjar kolla in riktiga färger...

Enligt worldfengur så har fölet allra störst chans att bli "Red dun with silver mane and tail/silver dapple/dun". Alltså, något i stil med silver-rödblack! Tätt efter denna färg kommer både brunblack och musblack. Givetvis är vanliga färger som svart och brun också sannolika, men,enligt worldfengur så är alltså silver-rödblack är den mest sannolika färgen fölet kommer att få! Fascinerande! :)

Svar: Vad gullig du är som har kollat upp :) Tyvärr är Baldurs färg felregistrerad på WF, =/ så det stämmer tyvärr inte det du fått fram.
mittangsull.blogg.se

2014-07-30 @ 17:20:29
URL: http://fannymarianilsson.blogg.se



Fanny

Här har du för övrigt en länk på hur en silver-rödblack häst ser ut! Mycket märklig färg! https://cdn2.cdnme.se/2360899/7-3/skarmavbild_2014-07-30_kl_172621_53d90f039606ee2ae74c1b0b.png

Svar: superfrän ju :D!!! men som sagt, Baldurs färg är felregistrerad, lite synd faktiskt
mittangsull.blogg.se

2014-07-30 @ 17:30:24
URL: http://fannymarianilsson.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?