Folk tar inte en på allvar

Jag tycker det är jättetråkigt när folk inte tar ens graviditet på allvar. Och då är det folk som själva varit gravid en gång i tiden (fast dessa människor har inte varit gravid sedan 25-30 år tillbaka) men som i början av graviditeten var folk väldigt brydd över att jag kunde må dåligt "Va? Så tidigt?" "Det måste ju vara något fel, sådär trött ska du inte behöva vara" o.s.v. och detta är blandat, folk som har varit gravid och folk som inte har varit gravid. Och jag kan väl mer förstå dom som INTE varit gravid, men.. de som gått igenom detta? Jag blir brydd. Och oftast är det ju samma personer som "ifrågasätter" och just nu börjar jag bli jäkligt trött på det här för jag är ju ändå snart 25 veckor gången och ändå viftar man undan "mina problem" och det gillar jag inte. 
 
Jag får som sagt ont i magen nu och då, inte sån där vanlig magont utan det är en speciell känsla, en speciell magont, och det är ju tidiga sammandragningar, något som är jättevanligt. Och det blir extra jobbigt för mig i rörelse när jag har dessa sammandragningar, ibland är det jobbigt att ta sig in och ur en bil, speciellt om den är hög. Och att böja sig ner ska vi inte snacka om, det är inte skönt och jag får nästan mer värk av det. Vissa dagar är det jätte trögt att gå ut och gå, ibland är en uppförsbacke pain in the ass, allt känns så tungt och inte på det viset att magen är större, utan allt känns bara tungt, kroppen jobbar på extra högvarv liksom och jag blir lätt anfådd och får hjärtklappning. Ändå kan en del folk inte förstå för jag har ju såååå långt kvar innan förlossning. Jaha så man ska bara känna av graviditeten sista veckan då eller?? Det känns som att folk bara fokuserar på magens stolek, den måste vara gigantisk för att man ska vara gravid på riktigt tydligen...
 
Jag blir så besviken och arg för det är ju ändå en del av dessa människor som står en nära, samtidigt som jag känner att "gud vad dum ni är, ni vet inte bättre"  Den yngre generationen som varit/är gravid dom är mer förstående och är väldigt för att råda att jag ska ta det lugnt. De verkar ha en bättre förståelse än de äldre som en gång i tiden varit gravid. 
 
Känner ni igen er eller har ni kanske mer förstående folk omkring er?
 
 
Ibland vill man bara skrika på dom!!!





Kommentarer
Tove

Kan känna igen mig i det där! För min mage ser nog ganska liten ut och jag använder mina gamla kläder (vilket gör att den säkert ser ännu mindre ut, för gravidkläder har ju en tendens att framhäva kulan annars). Så det känns som om folk blir lite chockade när jag säger att det börjar bli tungt, svårt att andas, tryck överallt och att jag helt enkelt kan vara LESS på det ibland. Som om man måste vara enorm eller höggravid för att det ska kännas liksom!? Onödigt att bry sig om vad andra tror och tycker egentligen, men det är också svårt för man påverkas ju och det är lätt att inbilla sig att man bara är extra känslig eller nåt.

Svar: Ja men samma här, jag har mina vanliga kläder på mig, kanske inte jeans och mina tajtaste linnen precis, jag går ofta i mjukis och nån större tröja så jag ser ju inte direkt rund ut, annat är det när jag är naked. Visst är det lite jobbigt med folk som bara går efter hur magen ser ut? Det är ju inte det som är själva graviditeten utan det invändiga, det som sker inne i kroppen. Jo du har rätt, man ska ju inte rby sig, men ibland är det svårt, för samtidigt vill man ju tas på allvar..=/
mittangsull.blogg.se

2014-12-08 @ 12:39:45
URL: http://larssontove.blogg.se



Agnetha

Du beskriver det som jag hade det med Lu. fast tusen gånger värre- jag tror du har foglossning. Du borde prata med BM om det om du är orolig, det ska man alltid göra om man är bekymrad om nåt ....

Sen folk som inte fattar; dels glömmer man. Man blir förvånadnöver vad man glömmer! För inte så många år sen fick man inte lika mycker info som nu och det man inte känner till lägger man inte lika stor vikt vid.
Sen är det jävligt fräckt att fnysa och mumla- ALLA har unika graviditeter; ingen upplever samma som nån annan. Dessutom upplever alla kvinnor olika graviditeter olika.
blq bla bla....

Svar: Fast jag är ju inte orolig :) Och jag tror på min barnmorska att det är sammandragningar som jag känner av i magen.
Jo jag förstår ju att de glömmer, o andra sidan ska de ju respektera vad en annan går igenom och upplever, men det finns tydligen experter överallt som kan och vet mer om min kropp än vad jag själv verkar kunna. Blir trött på folk bara... usch
mittangsull.blogg.se

2014-12-08 @ 14:40:46



tessan

vet exakt. Jag gjorde abort för några år sedan och gick till 9 v. Mådde helt fruktansvärt dåligt. Låg i sängen o spydde i 3 veckor. Min bästa vän som är gravid Nu har så illa så hon legat på sjukhus flera gånger. Alla har det olika och det borde folk lära sig acceptera. :) Hoppas det blir bättre för dig! KrAM

Svar: Oj då, tragiskt =/ Hur mådde du psykiskt efter aborten? Ja en del mår ju fruktansvärt dåligt, då är det bara sjukhuset som gäller, stackarna. Men då är det viktigt att ens vänner och familj finns där som stöd.
mittangsull.blogg.se

2014-12-08 @ 16:53:24
URL: http://thereseflodin.blogg.se



Annica

Min svärmor undrade över min foglossning "för sånt fanns inte på hennes tid". Suck. Hade det inte funnits hade det blivit väldigt få barn födda ;)

Svar: Ja du ser... svärmödrar. När jag pratade med min barnmorska igår berättade hon att för några år sedan trodde inte läkarna att man kunde få foglossning så tidigt som i vecka 14, utan det blev i slutet av graviditeten, men barnmorskorna stod på sig och snart kunde även läkarna konstatera att man kunde få foglossning väldigt tidigt i graviditeten. Hur mår du nu mer? Tänkte på din foglossning och så..
mittangsull.blogg.se

2014-12-08 @ 23:01:43
URL: http://annicajaktlund.com



Annica

Jättetrött och har ont typ överallt. Gått upp massor i vikt enligt vågen men det enda det syns på är min klotrunda jättemage. I övrigt tycker jag inte jag tjockat på mig men en mage borde ju inte kunna öka 17 kg? Är helt fascinerad ;)
Hon är beräknad till den 18:e så innan årsskiftet bör hon titta ut i alla fall. En positiv sak är att barnet har sjunkit ner med huvudet i bäckenet nu vilket gör att jag fått lättare att andas.

Svar: En del går ju upp jättemycket och andra inte. Vad säger barnmorskan? Deras våg måste ju ändå vara riktig? Sedan har man ju mycket mer vatten och blod i kroppen när man är gravid. Men jisses du ska få i december alltså? Oj men det är ju typ NU! Hohoh hur känner du inför förlossningen och allt :)???
mittangsull.blogg.se

2014-12-09 @ 13:55:00
URL: http://annicajaktlund.com



Annica

Jo bebis, moderkaka, ökad blodvolym, vatten, livmoder osv väger ju en hel del men jag tycker det är lite roligt att det inte syns speciellt mycket i övrigt på mig. Lite svullen i ansiktet och dubbelhakan men i övrigt "torr". Många får ju synligt svullna ben och armar men inte jag. Ibland svullnar händerna upp men inte speciellt ofta. Magmåttet ligger mitt på kurvan.
Ser fram emot förlossningen för att få träffa barnet. Själva födandet har jag svårt att tro blir speciellt roligt men just nu vill jag bara hon ska komma ut. NU, eller ännu hellre igår... ;)

Svar: Ja jag har hört att man bara vill få ut bebbe på slutet, har du fått en stor kula då? Du har ingen bild att visa :)??
mittangsull.blogg.se

2014-12-09 @ 20:55:36
URL: http://annicajaktlund.com



Titti

Värst tyckte jag allt alla som "visste allt" var. Alla som sa att du ska göra si å så. Även när bebisen var född. Vill jag ha hjälp å råd så ber jag om det....

Svar: Ja såna har man omkring sig med. Jag hoppas jag kan lära mig av detta så inte jag blir "en av dom" sedan kring andra gravida..
mittangsull.blogg.se

2014-12-10 @ 09:19:49
URL: http://livetpavischan.blogg.se



lina

Känner SÅ väl igen mig. Det konstiga är att det är kvinnor som själva fått barn som gärna tar sig ton att kommentera. Alltså alla graviditeter är SÅ individuella. Finns ingen som är den andra lik. Jag får så hiiiimla mycket "tips" hit och dit också hela tiden... snark. Det är säkert i all välmening, men alltså jag är så trött på att få höra hur man ska göra, hur man inte ska göra bla bla.. "oooooj ska du få två!? Vad kul, MEN, då får du minsann fullt upp kan jag tala om" är nog en mening jag har hört tvåtusen gånger. Helt ärligt är det väldigt sällan jag får höra bara något positivt. Man ska alltid flika in hur jobbigt det kommer bli med två. Det blir lite tröttsamt att höra efter ett tag..

Svar: Ja det förstår jag!! Egentligen borde ju folk PEPPA en och vara positiv, speciellt om det nu ska vara en sån "jobbig sak" som graviditet och tvillingar. Så är det väl lite för mig mig "vänta det blir värre" och "vänta tills du får och känner det här och det här" det finns ju dom som BARA vill förvarna en om det jobbiga hela tiden och det tycker jag är tråkigt. Som vänner och familj ska man unna en den här fina stunden, och peppa och vara ett stöd när det behövs. Jag tror det kommer gå kalas med era tvillingar, jag tror inte det är så "jobbigt" som folk säger, visst det blir dubbelt arbete, men det är vad man gör det till, sedan tror jag man snabbt vänjer sig. Sedan tror jag att fördelen med tvillingar är att de kan underhålla varandra, man kanske inte behöver "finnas där" precis hela tiden för de har ju någon nära jämt, har man en bebis så tror jag man måste vara mer i närheten, om du förstår vad jag menar.
mittangsull.blogg.se

2014-12-10 @ 10:28:26




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?