Ett bra upplägg

Jag tycker jag har lagt upp min plan med Kaera är riktigt bra faktiskt.  Nu har vi ju tagit det sakta men säkert med vänjning vid både sadel och träns som hon accepterar jättefint. Jag har hängt på henne ett par gånger innan jag satte upp, jag har alltid lyssnat till min häst och inte gått efter ett schema om när och hur jag ska göra allt, utan jag tar det som det kommer liksom. Känner jag att hon är redo så tar vi nästa steg, känns det inte som att det är riktigt okej då väntar vi och fortsätter med det vi gör. Behöver hon ta en break får hon ofta en liten längre sådan och inte bara någon dag.
 
Kaera är ganska mogen för sin ålder, både i kropp och huvud, jag har aldrig påbörjat detta om jag inte tyckt hon varit redo. Jag försöker göra varje sak till en positiv upplevelse. Korta stunder med mycket beröm både med röst och slickgodisen. Viktigast är att jag själv känner mig trygg och säker i situationen så att hon kan lita på mig att jag har kontrollen och visar henne vad vi ska göra. Hon har hitills varit otroligt positiv och lugn med det vi gjort vilket är för mig ett gott tecken.
 
Nu har vi kommit dit där jag kan sitta på henne medans någon leder oss från marken, vi har inte gått särskilt långa sträckor men sådär lagomt och utökar lite varje gång. Hon förstår än inte några som helst kommandon från ryggen, utan det ända som är just nu är att ha någon på ryggen som både klappar och rör sig lite. Tanken är väl att jag ska kunna "rida" henne själv där jag både kan stanna och svänga henne (möjligtvis trava smått) utan ledarhjälp innan hon ställs av för vintern. Vi får se hur det ser ut framöver och hur det går. Just nu har det hänt ganska mycket för henne på sista veckorna, både med sadeln och mig på ryggen samt lastningen. På måndag far vi på semester så då får hon vara helt ifred ett tag vilket jag tror är jätte smart. Så hon får smälta allt, sedan börjar vi där vi var igen och förhoppningsvis kommer det gå lika fint som förut. Det känns faktiskt jättebra och smart att hon får en liten minisemester mitt i alltihopa, jag står inte riktigt för en intensiv träning, jag tycker det ska gå sakta och lugnt framåt så man inte tar något förhastat och skrämmer hästen, ELLER tråkar ut den. En positiv, glad och trygg häst är A och O för mig. Det ska vara roligt det vi gör inte ett måste.
 
 
 
 





Kommentarer
Titti

Sv:Jo hon tyckte hon var jättefin. Mkt speciellt å fint huvve.

2014-08-09 @ 17:54:54
URL: http://livetpavischan.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?