Vår utveckling den senaste tiden

Fifas största utveckling på sista tiden är traven och galoppen. Nu känner man att det verkligen har hänt något efter all träning. Traven är så mycket stabilare och större, med fint övertramp och bra överlinje, och jag kan jobba upp henne lättare nu mer, dessutom så har hon börjat få mer sväv de senaste veckorna. Idag var det bara wow när jag körde övergångar mellan trav och galopp. Tänk att hon knappt kunde trava för två år sedan, jisses, man blir lite hemmablind faktiskt. Och hennes steg, hennes övertramp är ju ännu bättre nu, ibland måste jag titta lite extra när hon går. Och galoppen, den har nog gjort mig mest överraskad då den bara så poff, och så fick hon helt plötsligt en sån fin galopp. Jag ser bara fram emot att fortsätta träna Fifa, även om hon är ett "slaktföl" , även om hon inte har en bra stam eller hade någon lovande framtid och inte är den flottaste så tror jag ändå att med tiden kan hon bli riktigt fin faktiskt, jag tvivlar inte alls på den här lilla tjejen, hon har så mycket att ge, men det gäller ju att jag plockar fram det också, fast hitills har vi ju lyckats ta oss framåt så det är bara fortsätta kämpa på antar jag, :) På fredag är det förhoppningsvis Lina träning, det ser jag verkligen fram emot, jag måste bli bättre i ridningen.
 
Min största utveckling är nog att jag ser och känner på ett helt annat sätt än vad jag gjort tidigare, jag rider mer med min kropp och har fått en bättre balans. Jag har dessutom blivit modigare och fått ett bättre självförtroende. Jag har en tendens att vara väldigt nedlåtande mot mig själv, att jag inte är tillräckligt duktig, men nu tror jag mer på mig själv och vågar faktiskt testa mig fram på egen hand, lite mer skinn på näsan med andra ord. Jag tar inte åt mig så mycket av vad andra säger längre, tips och råd från människor jag känner förtroende för tar jag absolut emot, jag älskar att få hjälp då det är så man utvecklas, men det finns ju en annan del som gärna vill lägga näsan i blöt och misstro ens val, men eftersom mina val hitills har visat sig vara bra så har jag börjat tro mer på mig själv, på min magkänsla och på det jag ser och känner. Dessutom blir jag mer taggad och tjurig när folk är nedlåtande mot mig och min häst, då får jag bara ännu mer jävlar anamma så om deras syfte är att dra oss neråt så har dom ju misslyckats, då klättrar jag bara ännu längre upp. Glömmer aldrig när någon tyckte Fifa var så oflott, säga vad man vill om mig, men om min häst? Då har man gått ut på tunn is. 
 
Vad behöver vi träna på? ALLT! Även om vi har utvecklats i många punkter så måste vi ändå fortsätta träna inom dessa områden. Utveckling betyder ju inte att man är klar, det betyder ju bara att man har tagit ett steg uppför den långa trappan. Och vi är långt ner på trappan, men vi har tagit bra många steg upp. Jag är bombsäker på att jag har många fula ovanor, vilket jag hoppas jag ska få hjälp med på träningen. Ska Fifa bli bättre så måste jag bli bättre. Det mesta hänger ju på mig, men eftersom jag och Fifa har så grymt roligt tillsammans så ser jag inga hinder alls.
 
Vad är era största utvecklingar det senaste året?
 
 
 
 





Kommentarer
clara

Vilken tjusig polle!

Svar: Tack:)
mittangsull.blogg.se

2014-04-14 @ 19:24:50
URL: http://mittlivsomjonsson.blogg.se



Frida

Våran största utveckling det senaste året är tölten, det går att jobba med den nu äntligen. Och att han vågar galoppera från marken ser jag också som ett stort framsteg :)

Svar: Vad kul:) Må ju få se en film på er snart ;)? Du kanske till o med har någon att visa?
mittangsull.blogg.se

2014-04-14 @ 19:57:11
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



Frida

Svar: Jag har en film när jag rider från i mars som ligger upp på bloggen, men det var kanske inte våran bästa dag. Har också en när vi busar på marken för några veckor sedan om du vill se :) Dom ligger under filmkategorin. Men jag ska försöka få någon att fota eller filma oss snart igen.

2014-04-14 @ 21:18:46
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



Judit-Karin

Jag är sån när jag rider lektion för någon och de frågar vad jag vill träna på. Då svarar jag alltid "allt", för allt kan bli bättre :)

När min medryttarhäst flyttade till stallet där jag håller hus sa ägaren att hon inte kunde trava. Hon började dock trava innan jag började rida henne, och nu travar hon både på volt och på rakt spår. På banan och ute. Nu tränar vi på formen i alla gångarter och på att hon ska jämnstark, hon drar lite åt höger. :)

Svar: Ja men eller hur,jag tror man alltid måste träna på allt men att man kanske behöver träna mer på det ena än det andra :)
mittangsull.blogg.se

2014-04-14 @ 22:07:19
URL: http://judit-karin.tumblr.com



Erika Pettersson

Gud va roligt att läsa detta. :)
Jag vet ju hur du tränade o tragglade där en period och de gick så upp och ner för er, men va glad jag blir för din skull! :)

Svar: Vad gullig du är Erika :) Tack! Ja det har varit väldigt upp och ner, som ett hav med vågor ^^
mittangsull.blogg.se

2014-04-15 @ 10:13:10
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?