Det är inte lätt

Idag drog jag, Martin och Fifa med bil och släp till en inhängnad paddock i grannbyn. Jag kände att jag ville rida lite mer löst, och nu har jag ju fått min egna halsring från naturhunden, haha fast jag använder den dock inte mer än att jag höll upp den i tölten. Ja det är helt klart svårare att rida ute än i ridhus, men jag tyckte det gick helt okej faktiskt, tror jag sätter lite för höga krav på mig och Fifa ibland. Vänster varv är hur lätt som helst att rida henne, men när vi kommer till höger så är hon svårare att nå in på och vips så vill hon göra lite som hon vill. Dessutom är hon ju väldigt sne i sitt kors och vill gärna putta mig mer mot vänster sida, så förmodligen hamnar min sits lite sämre i höger varv, men det är ju bara att träna på och att jag försöker finna en bättre balans i det varvet och att jag är noga med att hon verkligen lyssnar på mig.
 
Jag kan ha varit något tjatig idag för nu tränade vi bara på lyhördheten och hon skulle verkligen vara med hela tiden, men ibland får man vara lite tjatig, hon SKA lyssna under hela passet och inte stänga av emellanåt. På raksträckor ville hon bara springa iväg så jag fick ta in henne på volt ett antal gånger. Nej här ska vi rida fler gånger och träna träna träna, det kommer gå framåt det vet jag, det här är ju andra gången jag rider henne löst så jag tycker att jag borde klappa både mig och hästen på axeln och inte ha så jäkla höga krav hela tiden.
 
Vi provade på att tölta lite också, haha tölten som annars är svår MED träns just nu, men det gick helt ok, jag hoppas vi kan få till tölten snart, saknar den gångarten så som den var i allra bästa form, tror jag måste få lite tips på hur jag ska jobba vidare där, allt kan man inte klura ut på egen hand. Och den som tror att det är lätt att rida löst (utan träns), kan jag meddela att det är inte lätt, det kanske ser så ut, men det gäller ju att man verkligen har balans och att man rider hästen med hela kroppen. Kanske är det lätt att åka runt och hästen får bestäma lite som den själv vill, men att träna och RIDA hästen löst, det är en jävla utmaning och man får ju lite kvitto på vad man som ryttare gör bra och mindre bra, vad man behöver träna mer på o.s.v. Det är ju det ridning ÄR att rida med kroppen och inga händer, jag tror en del inser rätt snabbt att man kanske rider med mer händer än vad man trodde från början när tränset åker av. Det jag och Fifa behöver träna mer på är kommunikationen i högervarv samt på raksträckor, att hon inte flamsar iväg på egen hand och tappar arbetet. Film kommer en annan dag.
 
 





Kommentarer
Tove

Bra jobbat ändå, jag fick inte ett enda töltsteg på röjjarn ;) fast han lyssnade iallafall :)

Svar: Haha ne det är lite knivigt det där, men det är ju det som är roligt, med lite utmaningar ;)
mittangsull.blogg.se

2014-04-06 @ 23:58:34
URL: http://tlundegard.blogg.se



Jossan

Tycker det ser jättefint ut!!

Svar: Gulliga du ;) Längtar tills hennes mysiga tölt kommer tillbaka, vet inte vart den har tagit vägen, semester verkar det som ;)
mittangsull.blogg.se

2014-04-07 @ 11:35:15
URL: http://Isbitarna.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?