"Det bästa vi har"

Ja du Lisa, du tar verkligen upp om bra intressanta saker och det här var ett tummen upp inlägg, även om det var några år gammalt men jag är ju lite efter ;) Jag håller fullt med dina tankar och tycker det är tråkigt att de på sånhög nivå ska behöva se ut på det viset, det drar ju även genast ner "statusen" inom islandsridning om det är detta vi ska visa upp?
 
 Lisa säger:
 
"När jag var nere på VM 2009 i Schweiz i egenskap av fotograf satt jag på första parkett hela veckan, och såg allt. Många hästar presenterades på väldigt föredömligt vis, men tyvärr var det också många hästar som pressades på gränsen, eller över gränsen till vad de klarar av, ryck i munnen, hårda sågande händer, spända underhalsar och sänkta ryggar är inget som jag tycker hör hemma på ett världsmästerskap när vi ska visa upp ”det bästa vi har” Jag kan till viss del förstå den kritik som riktas mot oss islandshästryttare från ”storhästsidan” som ibland anser att vi bara flängrider och inte rider hästarna i korrekt form"
 
Vill du fortsätta läsa? Gå in HÄR
 
 





Kommentarer
malin

hoppsan, hemsk bild verkligen..

2013-09-28 @ 10:30:04
URL: http://malinsjolander.se



malin

eller fin bild men hemskt ekipage..

Svar: Ja det är så tråkigt att se sånt =/ Och det är ju som Lisa säger, inte undra på att storhästfolk har fördomar inom islandsridningen..
mittangsull.blogg.se

2013-09-28 @ 10:30:25
URL: http://malinsjolander.se



Lisa Mörtberg

Vad kul att du hittade mitt gamla inlägg. :)En fin sak är att det sedan det skrevs har börjat hända en hel del inom islandshästtävlandet. Hårdare krav på god ridning, lägre krav på tempo i vissa klasser, man kan tex välja mellantempo eller ökat i fyrgång om jag minns rätt. Domarhandledningen kommer att förändras och därmed förändra hur ekipagen bedöms. Tölt in harmony har kommit som tävlingsform, och det diskuteras mycket kring hur man skall göra islandshästtävingarna mer "moderna" och anpassade till dagens ridning som faktiskt blir bättre och bättre, även om det finns en del dålig ridning även på hög nivå fortfarande.

Svar: Ja mycket har säkert hänt sen dess :) Men som du säger ser man ju forfarande skräckexempel och jag kan fortfarande tycka att det är så mycket fokus på aktionen men att de ser ut som bananer är liksom sak samma? Hmm men det är inte lätt att rida hua det är det svåraste jag själv vet - men på de högre nivåerna så vill man självklart se seriösare ridning.
mittangsull.blogg.se

2013-10-11 @ 23:13:41
URL: http://www.islandskahastnamn.se



Lisa

Tillägg: Jättebra att det diskuteras vad som är bra och dålig ridning på alla nivåer.

Svar: Absolut och intressant är det :)
mittangsull.blogg.se

2013-10-11 @ 23:15:06




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?