Bra med bandage?

Såret läker sakta. Jag är bra brydd om det är bra att ha bandage hela tiden? Hur kan såret läka utan att få lufta? Samtidigt kan hon inte gå utan då det liksom är ett hål och skit kan lätt nå dit. Hmmm..
 
Idag blev det rosa :)
 
 





Kommentarer
danielle

kul att hon får vara ute igen =)
jag har själv en häst som fick en sårskada mitt i juli.. hon gick med bandage i 6 v. då MIN vet sa att de var de bästa, för att hindra uppkomst av fluglarver och svallkött. och min veterinär sa att sårskdor läker BÄST i fuktig miljö..

2013-09-06 @ 18:24:19



danielle

fick även en SUPER spray gele som är TOPPPEN på sår!!! kostar lite men SÅ bra!!

Svar: Vad är det för spray gele:)? Sex veckor låter lite långt med bandage =/ De kan ju få brännskador av att ha för mycket bandage också, det fick min förra häst och idag har han vita ärr på benen efter det..
mittangsull.blogg.se

2013-09-06 @ 18:25:26



tanja deimo

sv. jag förstår hur du menar, alltså själva hästen kan nog gå lika bra med ett vanligt träns med rakt bett. Men jag skulle nog inte vilja påstå att tränet inte gjort underverk. Hon känns mycket mjukare och mer lugn med bett i munnen. Nej ridning kommer inte ifrån träns eller händer, men du ska trots allt ha kontakt med hästen. Det är en stor skillnad att ha kontakt med henne på detta träns. Hon tar aldrig bettet eller kastar med huvudet.

2013-09-06 @ 18:36:36
URL: http://fillstastallet.blogg.se



Erika

Går det inte ha de öppet om hon står inne eller finns de inget o dra på där de får mera luft?

2013-09-06 @ 20:22:09
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Danielle

Tyckte jag oxå, men de var såpass stort, så veternären tyckte de. var ju värsta värmeböljan oxå så de va ju så mkt klägg o broms :; men de sista veckorna lät ja henne gå några timmar varje dag utan. Nu e de bara en liten skråma :)

Sprayen heter sentrx spray. Köps av veterinärer :) finns en sida på internet som säljer den, en veterinär sida.

2013-09-06 @ 21:29:42



Sanna

När vår lilla skadade sig förra året å skärde av sig alla senorna i bakbenen hade hon bandage i 12 veckor, + att hon stod lindad i 6 månader med skena för att benet inte skulle vika sig.

Allting handlar ju om att man bandagerar på rätt sätt, och använder rätt grejor. Vad bandagerar du henne med? Vad lägger du längst in på såret? :)


Svar: Ja först lägger jag en kompress, sedan rundar jag benet med bomull och därefter självhäftande bandage. Som veterinären sagt, mene.. jag litar inte alltid på veterinärer, speciellt de jag inte känner så jag är så tveksam till allt. Vill ju att såret ska lufta ändå och få chansen att läka :/
mittangsull.blogg.se

2013-09-06 @ 23:11:57
URL: http://alfakrulls.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?