Fyrtaktig trav

Det här är jag sååå nyfiken på. Jag funderar mycket på hur andra tränar sina hästars fyrtaktiga trav. Jag har fått mina knep och knåp, jättebra knep faktiskt, men jag är ändå nyfiken på hur NI gör med era hästar? Kom igen berätta, det är en del som läser så jag har mina aningar att det är en del som har sina klyftiga metoder också.
 
 
 





Kommentarer
Alexandra

Jag har ju varit med om samma problem men har egentligen ingen bra lösning så.. Jag försökte bara stärka så mycket som möjligt. Trava ute i olika tempon utan så mycket krav på annat.. Longering, med och utan inspänningar osv.. :)

Svar: Men det lät ju kanon, ja ska Fifas trav bli ren får man verkligen RIDA och där behövs det ställas krav. Traven är absolut inte lätt alla gånger :O men sååå kul när det funkar :)
mittangsull.blogg.se

2013-10-23 @ 21:17:21
URL: http://alexaka.blogg.se



Mikaela

Jag tog hjälp av tölten. Min häst fick tölta ganska kort och små volter. När jag sedan lät han falla in i traven var den superfin.

Svar: Ja men det är ungefär så en av de övningar jag brukar kunna göra och har funkat ganska bra men det gäller att övergången blir rätt och man måste vara så snabb o noga, huh det är inte lätt att rida men det ska ju vara en utmaning också :)
mittangsull.blogg.se

2013-10-23 @ 22:35:32



Emma G

Dels tölta mycket. Och sen ut och trava i skogen, över stock och sten :)

Svar: Jajamensan och det gör din hästs trav ren? :) vad skönt! Det funkar dock inte ett dugg för oss att bara trava på i skogen eller tölta på, hua hon är inte lätt inte men tur att jag har mina knep :)
mittangsull.blogg.se

2013-10-24 @ 08:45:25
URL: http://freyfaxi.blogg.se



Mikaela

Nu är det ett tag sedan jag red våra hästar som har fyrtaktig trav men jag red och longerade mycket över bommar samt leka med tempot öka/minska för att liksom få till svävet.

Det som stärker traven hos Dimma är att jobba mycket övergångar skritt trav och galopp trav. Det bygger styrka i lverlinjen dock vet jag inte hur det påverkar takten.

Svar: Okej :) Ja bommar är inget jag brukar använda men däremot myckt övergångar, men ag tycker nog inte det ger jätte effekt på takten, inte som jag skulle vilja.. hmm jag säger då det, femgångare!!!
mittangsull.blogg.se

2013-10-25 @ 23:41:43
URL: http://svippostina.blogg.se



malin

trava över bommar och lär hästen att vänta på dig och vila i steget :) börja i skritt (Y)

sedan är trav-galopp övergångar väldigt bra!! sakta av till trav när du känner att hästen vill gå ned i trav, då blir takten oftast mycket bättre

Svar: Trava över bommar och vi skulle gå omkull, hua hon har ingen teknik alls, inte ens utan mig på ryggen :O Trav och galoppövergångar är nått vi redan gör :) Mer tips :)???
mittangsull.blogg.se

2013-10-27 @ 20:11:45
URL: http://malinsjolander.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?