Kvällens prognos

Skruv är lindad och står inne. Hon har rätt ont. Ett tag låg hon ner och andades lite "kraftigare" samt hade 38.0 i temp. Blev lite orolig faktiskt, ringde vet och rådfrågade, men måste säga att Lina känns bättre att prata med. Kaera andades iaf 29 andetag i minuten och enligt vet ska de ligga mellan 16-20, så det var inte jättefarligt. De kunde andas lite mera om de hade ont. Hon ligger ganska mycket i alla fall.. det kanske är bra? Så båda benen får vila.
 
Nu vid nattningen hade hon 37,2 i temp. Skönt! Fifan får stå som sällskap. Någon hovböld var det inte, inget jag kunde se i alla fall. Hon var lite varm och svullen på skenbenet på innersidan. Jag har klämt och känt ganska hårt men hon reagerar inte. Hoppas detta bara är en vanlig sträckning!! Men även sånt kan ju ta tid att försvinna. Hon är verkligen en otursfågel, hoppas hon inte har samma otur som far sin men man börjar ju undra..
 
 





Kommentarer
Jennifer

Detta är "problemet" med unghästar, dom är ju ofta som småbarn. Ingenting är farligt och man handlar först och tänker sedan =)

Men kan också tillägga att Summa blev jättehalt en gång, kunde inte stå på benet och hade feber och var inte alls pigg. Det visade sig att hon hade bara fått en stengalla som gick över efter ett tag. (Minns dock inte längre hur länge det tog då detta är typ 8-10 årsedan)

Svar: Okej! huuh ja man blir ju orolig =/ Stengalla vad är det`?
mittangsull.blogg.se

2013-11-23 @ 22:11:13



Frida

Vilken otur du ska ha! Hoppas det inte är något allvarligt bara, jag tänkte också först på hovböld men det borde ju hovslagaren ha märkt igår. Fast man vet ju aldrig.

Svar: Ja, de säger alla runt om mig, att jag aldrig kan få ha en lugn stund för alltid dyker något upp, de liksom går efter varandra, undra hur mycket en människa orkar egentligen? Det är så mycket annat som händer runt om en också som man aldrig skulle vilja nämna i bloggen heller.. ja precis hovis borde ju ha sett en början på en hovböld kanske, jag kan inget om sånt, aldrig haft en häst med hovböld, men jag börjar bli mer och mer säker på att detta är en sträckning..
mittangsull.blogg.se

2013-11-23 @ 22:11:46
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



malin

Släpar hon tån i marken när hon gå???

Svar: vet inte om jag vågar svara du lär nog skrämma mig med nått :P Jag tror på en streckning efter att jag känt och donat.
mittangsull.blogg.se

2013-11-23 @ 22:22:02
URL: http://malinsjolander.se



Agnetha

Vad hade Meitill otur med..? Förutom när han gick bort.

Svar: Han bröt benet i hagen och fick tas bort =/
mittangsull.blogg.se

2013-11-24 @ 08:55:18
URL: http://agnethagothe.se



Erika Pettersson

Det är så tråkigt. :/
Hoppas verkligen hennes otur försvinner.

Svar: Ja nu får det vara nog med en massa elände, jag hinner ju knappt säga hej innan nästa problem dyker upp.
mittangsull.blogg.se

2013-11-24 @ 10:21:36
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/



Mikaela

Hon kanske fått en sömtryck eller sömstick när hon blev skodd?? Hoppas allt blir bra! :)

Svar: Hon är inte skodd, hon är två år och går barfota :) Men jag är rätt säker på att detta är en sträckning även fast hon haltar kraftigt.. hoppas jag har rätt
mittangsull.blogg.se

2013-11-24 @ 12:23:03



Mikaela

Oj jag trodde det handlade om Fifa! Ja skräm inte upp dig själv men diverse skador när din magkänsla säger sträckning :)

Svar: Jaha jag kanske var otydlig i inlägget :) Ne du har rätt, magkänslan är ju oftast det rätta, ändå ska man tänka på det värsta som ska avsluta med döden eller annat tråkerier :O att man är så nojjig och orolig när det händer ens djur något!
mittangsull.blogg.se

2013-11-24 @ 13:09:24



Frida

Svar: Lita på din magkänsla :) Det jag tänkte på var bara att Vindur hade hovböld för några veckor sedan och vi trodde också det var en sträckning för han är ju bara 2,5år och far runt som en tok i hagen och det har varit halt i leran. Men det visade sig vara en hovböld. Min hovslagare sa att om de blir halt helt plötsligt och "haltheten" kan gå fram och tillbaka så är det oftast hovböld. Om man har en visiteringstång kan man känna och då skulle det var mjukt, men det kanske du redan gjort. Det kanske är svårt även för en hovslagare att lägga märke till en hovböld om den sitter väldigt högt upp, jag vet inte :)

2013-11-24 @ 13:26:13
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



Anonym

Hade en hovböld i somras ( har varit med på några) och den kom över en natt. Han var blockhalt och gick på tå. Hovslagaren klämde på hoven och han hade ont nästan överallt. Ett tag befarade vi att det var en hovbensfraktur, så det blev t.o.m röntgen. När inte den visade nå lade vi våtvärmande omslag några dagar och sen var han bra. Tilläggas kan att både hovslagaren och veterinär försökte skära ut den, men kunde inte hitta den. Så det jag vill säga är att hovbölder kan vara luriga!

2013-11-24 @ 15:47:30
URL: http://lizettepadellaro.blogg.se



Lizette

Det var jag som skrev inlägget ovan...

2013-11-24 @ 15:48:36



Josefin

Stackars tjejen håller tummarna att hon snart blir bra igen! Tänkte om hon fått en sträckning när hovslagaren var där och verkade, detta kom ju nu efteråt? Så lätt att unghästar rycker bort benen och hovslagaren håller kvar. Hon har ingen hålvägg eller spricka i hoven som hovslagaren öppnat upp? Mina hade ganska dåliga hovar efter all lera och gegga som varit under hösten, och ena hästen markerade på bak pga hålvägg. Kram Josefin

2013-11-24 @ 18:16:02
URL: http://deladiways.blogg.se



Malin

Nej jg ska knte skrämma dig undrar bara om hon släpar tån :p

2013-11-24 @ 21:20:45
URL: http://malinsjolander.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?