K

Kaera är börjar bli riktigt bra nu, syns knappt någon hälta, i så fall bara en liten ojämnhet. Dessutom stödjer hon nu på benet igen, woohooo! Snart ska hon få komma ut till hagen, men jag känner INTE att jag har bråttom med det, bättre att hon får vila för mycket än för lite. Det säkra före det osäkra. Hon är sjukt duktig i alla fall. Jag blir helt såld på denna dam. Nu står hon liksom uppbunden på riktigt och jag kan knata in i andra rum och dona, mocka och städa stallet. Hon är sjukt snäll och duktig. Står där så stilla och lugn. 
 
Raspen har ju blivit lite värre och sökt sig längre upp på benet. Så idag skulle jag få bort den där skiten. Jag har drääänkt benet med dermo green någon dag innan och idag var det bara att pilla bort massor med skårpor. Fick sitta och peta ett bra tag för det var en hel del under den där enorma pälsen, men till slut fick jag bort allt tror jag och fislisan hon stod så jäkla snällt på gången, tålmodig vill jag säga. Hon är otrolig min sköna böna <3 Luddra massor med klorhexedin schampo som fick verka länge innan jag sköljde av, sedan dränkte jag med massa dermo green. Nu jäklans ska det väl försvinna! Har en bra känsla på det ;)
 
Kolla hon står på två fötter :O! Haha
 
 
 
 





Kommentarer
hanna

Hade en häst med rasp förra året, trodde jag privat allt och inget hjälpte... Fick tillslut tips om 0.5 l proviva i ca 6-8 dagar. Gjorde underverk :D smörjde upp tarmfloran och raspen försvann. Litet tips bara

Svar: Tack för tipset Hanna :) Ska tänka på det om det inte blir bättre nu :)
mittangsull.blogg.se

2013-11-25 @ 21:41:00



Frida

Vad skönt att hon blir bättre :)

Svar: Jaaa och även min väns tillstånd börjar bli bättre.. kanske kan man få andas lite nu
mittangsull.blogg.se

2013-11-25 @ 22:18:16
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



Jenny

Jag testade oxå en massa olika när mitt sto fick rasp på båda frambenen. Hade vetten ute flera gånger å bytade mat å ja jag gjorde allt å sen fick jag ett tips om att testa barnängens zinksalva å smöja in 2 gånger om dan å på 2v så va d borta :-)
Så testa zinksalva kan kanske hjälpa.


Svar: Tack för tipset Jenny!! :) Jag ska erkänna att jag slarvat med att sköta om hennes rasp.Hon har inte riktigt gillat att jag knåpat på skorporna förut så då har man liksom blivit lite "lat". Men nu är dom borta och jag hoppas det ska gå till sig :)
mittangsull.blogg.se

2013-11-26 @ 12:01:15
URL: http://Backaskog.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?