Hästar är bäst på - att ge och ta

Har ni tänkt på det, det där med att ge och ta vad viktigt det är i livet? Jag tycker att den där "turtagningen" inte funkar hos alla. Många som bara tar och tar utan att ge. Jag tycker det är superviktigt att man ger och tar. Det handlar ju inte bara om tjänster eller annat praktiskt, det handlar ju även om den där turtagningen i samtal. Folk som bara pratar om sig själv och sitt, verkar inte vara intresserad av en annan, känner några få sådana faktiskt, lite trist med tanke på att jag verkligen gillar dessa människor, men ibland undrar man om dessa vänner ens känner en? Det pratas ju bara om sig själv, de verkar inte fatta det där med att ge och ta, men det gör hästarna!
 
Där kan man ju verkligen snacka om rättvist ge och ta. Bara i ridningen exempelvis, rätt ridning handlar om ge och ta från båda parter och oftast tror jag att det är ryttaren som inte hänger med att ge och ta. Blev mycket ge och ta nu alltså :P
 
Ett tydligt exempel är när hästarna kliar varandra. Kliar jag dig kliar du mig, det är liksom ett schyst och rättvist spel. Och så fort den ena slutar så slutar även den andre. Likadant som när de ställer rumporna vid varandra och fläktar bort kusar med sina svansar Ge och ta. Idag var det verkligen ett sådan samspel mellan mig och Kaera. Jag massarade hennes onda ben, från hasen och uppåt överallt. Oj vad hon tyckte detta var skönt. Överläppen blev lång som en snok och varvade varv efter varv. Hon böjde bålen och nästan bresade på benen för att det var så himla skönt. Svansen höjde hon och fes så där mysigt, sedan vände hon sig om, tittade gosigt på mig och började rulla mulen mot mina ben. Hon tyckte det var så härligt när jag gav henne massage att hon ville ge tillbaka. Min snutta! Hästar kan det där - ge och ta. Jag tror vi människor har otroligt mycket att lära av dom.
 
 





Kommentarer
tessan

Lite sent svar; men bättre sent än aldrig ;)
På bilden är det inte min kille, utan robin :)

Och ja, det är toppen att trivas på jobbet =)

Har det börjat vända med Fifa nu? =)

2013-11-24 @ 18:29:30
URL: http://thereseflodin.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?