Vad gör fart?

Var sitter farten? Nu menar jag inte vilka muskler som används för att hästen skall kunna springa fort utan var får de sin fart ifrån? Jag tänker mig travhästarna exempelvis och jag tänker mig finaste Järvsöfaks, han är ju oslagbar den tjärnan, vad är det som egentligen gör att han är så ofantligt snabb? Visst det handlar om styrka, träningen, men de andra hästarna kan ju vara minst lika tränade. Tekniken absolut och vinnarskalle, men.. är det bara detta? VAD är det som gör farten? Vad är det som blir så unikt hos hästarna som hos Järvsöfaks? Vad är det som gör att ena hästen springer snabbare än en annan? Teknik går att tränas, muskler går att träna, balans går att träna och viljan går att träna men ändå finns det hästar som är så svårslådd, det måste ju finnas något mer, något man missar?
 
Fifa är en liten häst men hon har fart och ligger många gånger jämsides med större och mer tränade erfarna hästar, benen går som trumpinnar och inte är hon så hemskt mycket tränad och absolut inte i fart, fast jag tycker egentligen inte hon är så snabb med enligt folk är hon tydligen det med tanke på hur liten hon är haha, jag är ju van vid Bitters fart, där går det undan.
 
VAD gör farten? Jag har googlat för jag är en sån tankevirrande nörd och måste tänka på allt och ha svar på allt, och inte finner jag nått vid googling heller. Vad är fart?
 
 Haha det låter ju iaf om Henne, om matte med tydligen ^^ Gammal film från när Fifa var under sin behandlingstid, här var hon i o för sig friskförklarad första gången innan hon någon vecka senare började behandlas överallt igen.
 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?