Foderval på sommaren

Det finns något som jag har funderat på ett bra tag. Just det här med kraftfoder. På vintern gör man ju en höanalys på sitt foder om man vill räkna ut en korrekt foderstat och ge hästen det foder den behöver. Hur gör ni på sommaren som är så noga med en höanalys annars? Hur vet ni vad hästen bör få i sig? Vad brukar ni ge hästarna på somrarna och i vad grundar sig dina foderval? Är lite nyfiken kring era tankar om detta. Jag brukar chansa lite svejsan tjohejsan och gå efter hästens hull och muskulatur, sedan vet man ju på ett ungefär vad som kan fattas i vallarna här omkring. Det har funkat bra, det var någon gång Fifa tunnade ur i somras och då var det bara att göda på så blev hon så fin i hullet igen, men jag är nyfiken hur andra ställer sig kring detta.
 
Fifan vältränad men lite väl smal blev hon här. Juli 2012
 
 
 





Kommentarer
Malin

Brukar köra på samma som du, höfta lite och se vad hästen verkar behöva/hur den ser ut att må. :)

Vilken otroligt fin häst förresten! :D

Svar: Okej :) Ja det brukar ju vara det vanligaste tillväga gångs sättet, men tack så mycket hon är min diamant :)
mittangsull.blogg.se

2013-05-16 @ 20:42:35
URL: http://tennisryttarna.blogg.se



Mikaela

Mina hästar går inte på bete utan har sparsamt med gräs i hagen och får hö + lusern. De får mindre hö och lusern under sommaren, där går jag lite på känn.

Svar: Okej :) Är du rädd att de blir rund om magen? Varför just lusern :)?
mittangsull.blogg.se

2013-05-16 @ 21:12:41
URL: http://svippostina.blogg.se



ida klausner

Jag slutar helt och hållet med kraftfoder så fort gräset kommer och man inte behöver ge hö mer. Börjar sedan ge igen under hösten när näringen i gräset går ur mer och mer. Går helt enkelt på magkänslan. :)

Svar: Okej men du rider inte så mycket va :)? Jag hade inte heller gett något om jag inte ridit, men nu hådtränas ju strumpan så då blir det att mata på:)
mittangsull.blogg.se

2013-05-21 @ 14:34:23
URL: http://idaklausner.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?