Lina-pass

Wooop wooop, tack och bock för dagens pass eftersom man ifrågasatte sig rejält igår. Jag bokade ett Lina pass idag igen för att få bukt på min ridning (såå typiskt jag) men hon var lite sen idag så jag började traggla på själv. Fasen från början var det motigt vill jag lova.Fifa ville inte ge efter, hon rykte med huvudet och ville bara ha tyglarna för sig själv. hon kom inte fram och lade sig i handen på mig, förbannade häst så får du inte göra! Så jag fick faktiskt säga åt henne på skarpen där ett tag efter hennes dumheter och då lyssnade hon faktiskt. 
 
Vi fortsatte traggla på volten och höger varv är ju som svårast, vänster var hon riktigt fin i, där kom hon fram på en gång, mjuk och trevlig med gung i steget, höger var det bara motigt och stappligt. Traggla traggla traggla PANG så släppte det, hon kom fram, blev mjuk och gungade i rörelserna YES! Fan vad nice, hon blev superfin, både i traven och skritten, gud så roligt att få bekräftat att man faktiskt ändå fattat grejen och lyckades ta fram det fina trots det tunga motståndet, jävlar vad kul. Lina kom efter en stund och hon sa att det var en stor skillnad på traven i höger varv, det hade verkligen släppt, traven var väldigt fin överhuvudtaget i båda varven tyckte hon, åh vad kul! Man är kanske inte så oduglig haha.
 
Vi tog traven på fyrkantsspåret och jag måste säga att höger varv på volt innan rakspår var sååhääär fin, både Lina och jag tyckte att den var ovanligt ovanligt fin, takten satt som en smäck, mjuk, gungig och fin där hon kom fram, tjohooo. Hon travade på jättefint på rakspåret också, fast där får man vara hård för hon lägger sig en aning i handen och har lätt att spänna upp nacken, men bara man är tydlig och snabb så ger det med sig, hon var verkligen kanonfin.
 
Gick över till tölten, kooooort koooort tölt i högervarv, hon måste släppa i nacken där alltså och komma fram. Till en början satt jag och bara konstra, vet inte vad jag höll på med och jag var varken snabb i min eftergift eller mina hjälper, men Lina var på mig som sjutton, kaanoon, det är bra det! Tillslut kom jag på mig själv att jag endast använde min innertygel och inte kramade och jobbade med ytter, då blev det helt klart lättare att få fram henne när jag jobbade med båda tygeltagen, dum- Linda. Tölten blev tillslut jättefin, här skulle vi dessutom börja med galoppen och det dög bara med att rulla i någon form av galopp något steg, inget mer, inte för att jag tyckte det var galopp haha men vi får börja så för att peppa Fifa, hon tappar självförtroendet där och behöver få bygga tillbaka det, börja sakta men säkert. Volten var ju upptinad nu så matte törs mer. 
 
Hon var verkligen skitduktig idag, fan vad kul hihi :D Min lilla jäntunge. Bäst av allt var nog att jag själv lyckades ta fram den fina traven trots motståndet, jag fick bevis på att jag faktiskt kan. Det behövde jag.
 
 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?