Mindre ridning med vikter

Hur ofta tränar du med vikter på din häst?
 
Jag tränar aldrig med vikterna längre faktiskt, bara inför tävling, men annars, ne.. jag tycker det blir en STOR skillnad på ridningen med vikterna på, ja måste nästan säga att det känns snäppet lättare OCH fränare, grejen är att vänjer jag henne vid vikterna ett tag och tar sedan av dom blir det en jäkla omställning och hon känns jättetråkig. Så har det varit varje gång, så fort jag slutat med vikter känns det som att hela ridningen backar en massa steg och Fifa känns mer som en trist ridskoleponny, men det tar ett tag innan hon börjar bli sig själv igen, som att hon ställer om sig utan vikterna och kör på sin egen "vikt" och balans.
 
Därför är jag flyfjantig att hålla på med vikter, jag tänker väl som så att jag vill ha en flott välbalanserad häst utan vikterna, och det vet jag att hon kan men det är helt klart lättare att rida min häst med vikter. Hon håller galoppen mycket bättre och rundare, kommer fram så mycket enklare och fräsigare i tölten och traven blir större, och håller den mycket lättare ren och med mer sväv. Jag vill inte påstå att hon är sämre utan vikter, jag vill nog mer säga att vikterna underlättar en hel del i ridningen, man får lite mer på köpet kan jag tycka, i varje fall på min häst.
 
Jag red en hel del med vikter förra våren och sommaren, men det var för att jag skulle få henne att finna någon trav och galopp överhuvudtaget, det var liksom i början av hennes utbildning, idag behöver hon inte alls vikterna som hon behövde då. Dom var verkligen ett bra hjälpmedel.
 
Hur är det för dig och din häst, är det samma? Hur tänker du och hur ofta rider du med vikter? Varför?
 
 
 
 
 





Kommentarer
Victoria

Nu vet jag inte när du kikade in sist, men i feb hade jag gått ner ca 10kg. Nu har jag nog gått upp lite men det är nog i muskelmassa skulle jag tro ;)

2013-07-05 @ 14:18:41
URL: http://impalaa.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?