Ett steg fram för Linda

-20 minus?? Igen?? Oj, en dags mellanrum med mindre kyla sedan slog det till igen, jag tänkte på en gång att min lilla pudda stod utan täcke i den här kylan, nog för att hon inte brukar frysa men jag kände på mig att det kunde vara en aningen kallt. Visst hade jag rätt, min lilla stog och skakade!! Det blev tjocktäcke och hö på en gång.
 
Trots att Fifan värmt upp sig lite mer så var hon ändå stel och på tårna. Så jag började ridturen med att gå. Jag ville få henne uppvärmd och avslappnad innan jag satte mig upp, kunde vara bra att även jag rörde lite på fläsket :) Elmo följde med, han klagar dock inte på kylan.
 
Fifan var spänd och stel, kortade steget, gick ganska högt med spänd hals. Hon flög runt mig så fort jag bad om något som fnös i ett slags obehag. Jag är som Fifa i vanliga fall, lite spänd och på tårna, kan stressa upp mig väldigt lätt och kylan gör det ju inte bättre, men den här gången hade jag ett mål.. med mig själv. Idag skulle jag vara helt neutral och totalt avslappnad trots en spänd Fifa bredvid. 
 
Jag var försiktig med mina rörelser, allt gick i slow, jag lugnade dockan med rösten och berömde så fort hon lyssnade på mig och började slappna av lite mer. Tillslut började hon släppa mer och mer, lyssnade till mig utan att flyga i luften och sänkte sig neråt samtidigt som hon frustade om och om igen, och ju mer jag sa braaa desto mer svarade hon med frustningar. När hon väl hade andats ut hoppade jag upp och skrittade en bit på långa tyglar. 
 
Idag var det mycket böjningar och jag fokuserade mest på att vara konsekvent, jag brukar göra nästan alldeles för mycket där uppe på hästryggen och jag kan väl mer eller mindre erkänna att jag nästan blir stressad av mig själv. Så idag var jag stenhård på att låta det gå som det gå men samtidigt vara konsekvent och ge efter vid resultat, vara helt cool lugn och ta en sak i taget, heeelt neutral. Mitt fokus på Fifa var att böja en hel del, mest höger då hon har svårare att böja bålen där, men jag kände att hon släppte mer och mer, jag ville även att hon skulle slappna av och länga steget, lyssna på mig och tänka till. Jag, jag var bara konsekvent, tog en sak i taget och luuugn. 
 
Kom till traven och samma sak där, så fort hon ville rusa iväg böjde jag henne så pass att jag kunde släppa fram henne igen. Jag har börjat vela tagit upp henne mer i traven nu och vill gärna kunna röra mer utan att hon tappar, det är verkligen en utmaning men hej men gud det är ju betydligt lättare och bättre idag än förr, så framåt går det ju!
 
Sista biten vägen hem hoppade jag av och gick bredvid. Hon var så avslappnad, långa steg och frustade nöjt. Jag var fortfarande toklugn i hela kroppen, slow i mina rörelser och helt neutral. Gud så underbart skönt att få känna så, det är nog så att jag är alldeles för upp i hejsan och svejsan annars, oavsett om det går bra eller dåligt, jag måste verkligen göra som jag gjorde idag.. komma ner på jorden lite. Jag är nöjd med mig själv den här gången, jag och Fifa kommunicerade helt klart bättre.
 





Kommentarer
Erika

Usch för o få sån kyla.
Här ligger de kring några få minus grader de räcker gott o väl för oss. ;)

SV:
Jo jag ska rida nu och försöka mjuka upp henne o träna upp hennes kropp.
även stretcha så kanske spändheten släpper och så just nu har hon så kass bjudning så de finns inte. :/

Så tråkigt, men i skogen har hon minsann bjudning så de sjunger om de.
men på ridbanan ingen alls, men de kommer släppa med tiden.
vi har bara ett bak slag just nu.

2013-01-17 @ 19:22:43
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Frida

Skönt att det gav resultat :)

2013-01-17 @ 22:08:41
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



Agnetha

Heja, heja, bra jobbat!
Vilken sjukt fin bild... hon ser väldigt "isländsk" ut... vackert med gråskalningen o allt...

2013-01-18 @ 07:49:26



Frida

Svar: Hon är rätt gapig redan när något är fel enligt henne :p

2013-01-18 @ 08:14:42
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



Anna

Kul att det gav resultat! :) Hästen känner ju ofta av hur ryttaren är!

2013-01-18 @ 09:11:08
URL: http://kyngala.blogg.se



Agnetha

nu har jag en blogg i etetn (igen). på ny adress.. :)

2013-01-18 @ 10:46:55
URL: http://agnethag.bloggplatsen.se/



Nina Liljedahl

Bra Linda!!

A och O är ju att ha koll på sig själv och hur man förmedlar sina budskap till hästen. Men det är ju så himla lätt att glömma bort det....Många letar "fel" på hästen, fast det är man själv som är otydlig, övertydlig eller ger fel, för få eller för många hjälper och signaler till hästen.
Det är mycket som ska stämma och det är verkligen inte lätt alla gånger, dessutom verkar allt vara så himla mycket mer komplicerat och svårt när man har hästar med fler än tre gångarter.

Men med din förmåga att tänka och analysera, både dig själv och Fifan, så är jag övertygad om att det kommer att gå jättebra för er i framtiden. Ni är ju faktiskt bara i början av er "karriär". Tänk, för ett år sedan var ju inte Fifa ridbar. Ändå har ni utvecklats så himla mycket på den korta tiden. Att inte gångarterna är helt befästa och klockrena jämt, är ju inte så konstigt. Ni har ju bara börjat nosa på allt egentligen, om man ser det i ett längre perspektiv.

Sv: Vad synd att inte Lina kan träna dig regelbundet! Det vore ju guld med en gång i veckan eller varannan vecka eller så. Kontinuitet är ju så himla viktigt. Hoppas hon får mer tid framöver för er!

2013-01-18 @ 12:16:36
URL: http://stallskogalund.blogg.se



tanja deimo

http://www.aaislandshast.se/shop/


billigare pris på tyglarna!!

2013-01-18 @ 15:53:14
URL: http://fillstastallet.blogg.se



Agnetha

Undrar om det är du som gjort mig tok-glad idag? :)

2013-01-18 @ 16:21:44
URL: http://agnethag.bloggplatsen.se/



Agnetha

Haha, och Nina trodde det var Du men nu vet jagmi allafall! ;)

2013-01-18 @ 16:55:31
URL: http://agnethag.bloggplatsen.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?