En utmaning men så bra!

Gårdagens ridpass på min lilla fläckiga flicka var verkligen en utmaning OCH fantastisk. Vi tog en sväng till plan som husse så snällt skottat upp (pssst snart kommer en uppskottad ovalbana med) Fifa hade nämligen bestämt sig för att inte sammarbeta och definitivt inte arbeta, usch för sånt kan ju vara jobbigt för kroppen.
 
I skritten började det bra, jag gjorde förflyttningar och såg till att hon trampa in under och vinklade in hasen. Vi gjorde lite krumbukter som uppvärmning.
 
Tog sedan tag i tölten på volten, men serru det gick inte damen med på, så hon slängde med bakbenen åt sidan, runt volten, man kan typ beskriva det som en volvo som bara sladdar runt runt, ja den känslan var snarlik, ELLER så kunde hon studsa "skänkelvikning" åt sidan i tölten och gjordei all sin makt för att slippa jobba. Saken är också att hon gärna fuskar mer att skjuta ut ytterbogen, och där måste jag jobba en del med yttertygeln, vilket Fifa inte ville acceptera. Vilken tur att den envisa hästen har en lika envis matte. Så jag tog och lurade henne lite, tog ut henne på fyrkantsspåret, svängde över plan, en halvvolt, ut på spåret, in på volt, byt varv, sådär höll jag på, tillslut var det inga problem längre på volten. Hon jobbade verkligen jätte jättefint, hon tar i så mycket mer nu och känns jättestadig, hon jobbar igenom hela kroppen.
 
Tog därefter tag i traven och jisses här kom en till utmaning, för trava skulle hon inte, hon skulle rejsa iväg i tölt, hon spände upp sig rejält och tappade bogarna åt alla håll i de få travsteg jag fick in. Hon hade bara tölt eller springa i huvudet så här gällde ju verkligen att få henne coola ner, tar hon inte och slappnar av och tänker lite bakåt när det är för framåt då är det verkligen svårt att få någon trav. Givet fick jag ryta åt henne ibland, men lika mycket som jag skällde fick jag beröma för de rätt hon gjorde. Tillslut, gav hon sig och tog ett andetag, vi travade på volten i båda varven (inte för mycket för att förstöra) Ibland får man ju verkligen sänka kraven, det fanns ingen mening att kräva mer av henne idag även om hon kan bättre, hon hade börjat med passet ganska grinigt och då får man vara väldigt smart för att man ens ska kunna jobba henne på plan en sådan dag, annars kan det gå hur som helst.. typ som den här gången, varför inte besöka diket?
 
 
Så jag var nöjd över traven och gick sedan upp (efter några varv med långa tyglar i skritt) i tölt ännu en gång. Hon började återigen slänga sig åt sidorna så fort vi kom in på volten. Eftersom hon jobbat en bra stund den här gången så ville jag inte rida runt i tölt åt alla håll igen, jag ville bara avsluta passet lite kort med några varv på volten i det hon kan så bra. Så min andra metod var att beröma för minsta lilla steg på volten hon gjorde korrekt, jag berömde och berömde med min röst vid varje rätt. Fifa sträckte på sig och kände sig stolt, ju mer jag berömde i glädjefylld ton desto bättre gick det, helt otroligt men sedan töltade vi där på volten varv efter varv utan några problem, och hon jobbade på väldgt väldigt fint!!
 
Ja min fläck är en utmaning kan jag lova ;)
 
 
 
 
Efter några superfina varv släppte jag på allt och min lilla vän skrittade från plan på långa tyglar, nöjd och belåten med låååånga av slappnade steg, riktig storhästkänsla, men skritten HAR  verkligen blivit finare. Sista biten hem tog jag in tölt igen, vi har våra sträckor där vi har våra rutiner och här hade vi våran sista töltsträcka som ALLTID går bäst och där jag brukar trycka på lite extra sista metrarna.. det var... woooow, fan vad hon börjar trycka på och få power i tölten nu, hon jobbar igenom hela kroppen och kommer framåt så jag vet inte vad, och tempot, det börjar bli bättre och bättre.
 
Som sagt ett pass som var både utmanande och fantastiskt!





Kommentarer
malin

hehe hoppsan, nu är det ändrat! skulle stå 2011.

2013-01-01 @ 18:04:01
URL: http://malinsjolander.com



Sanna - Islandshästblogg

Hjälp mig på bloggen, kolla in senaste inlägget och det skulle betyda guld! :D

2013-01-01 @ 19:34:22
URL: http://tautas.blogg.se



rebecca

Haha vad rolig du är:D
Lust och göra ett bloglovin byte? :D kram!

2013-01-01 @ 22:00:20
URL: http://rebmj.blogg.se



Erica

Man ska vara go och gla :)

2013-01-01 @ 23:34:54



Alice

Fullkomligt ÄLSKAR din blogg! Du tar tid på dig att göra välskrivna inlägg och bilderna är underbara! Och som jag sagt förut haha din häst är såå söt! Kram hoppas du blev glad :)

2013-01-01 @ 23:53:25
URL: http://vildochvacker.blogg.se/



Julia

Du målar verkligen upp bilder när du skriver!

2013-01-02 @ 10:32:43
URL: http://ohjuliet.blogg.se



Alice

SV: Kul att få sån bra respons :) Ja fyrkanten brukar jag också köra! Den är grym, då får man en riktigt lydig häst efter mycket träning haha :)

Kul att du är nyfiken på oss :) Jag har en del filmer vet jag men lyckas inte hitta dom på gamla daton..men det finns en kort snutt på mig och Sóta om du scrollar ned lite! Sedan ska jag rida en liten kurs på fredag som jag ska be mamma att filma när jag rider så ska ni få se mer, för visst är det kul att se videos det tycker jag också!

2013-01-02 @ 17:32:14
URL: http://vildochvacker.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?