Det där med inackordering

När det har kommit till frågan om att hyra in hästar har de flesta av mina vänner skakat på huvudet och sagt att det är inget för dom. Dom vill enbart vara för sig själv med sina egna hästar, det är lättsammast så. Jag däremot har jag alltid tyckt det har varit roligt med inackordering, slippa vara ensam och kunna dela det fantastiska med någon annan, vara på lite äventyr, men samtidigt förstår jag vad de menar, det är ju såklart lättsammast att vara själv.
 
Nu har vi haft inhyrda på vårat lösdrift här i några år, nästan ända sedan jag skaffade min första egna häst här hemma hos sambon. Det har alltid funnits någon som hyrt in sin häst här. Totalt sex stycken inhyrda har vi haft under ca fem år. Varför? För att jag tycker det är roligt med sällskap och ha hästar och folk runtom. Jag önskar det fanns lite mer hästfolk här i byn, det är på tok för lite, tänk med sådan gemenskap och dela sitt intresse tillsammans med andra, surra, hjälpa varandra och bara ha roligt ihop. Nej det har verkligen varit jätteroligt och jag ångrar inget.
 
Fast nu har jag nog bestämt mig ändå att Svala blir den sista inhyrda hästen här. Sedan ska jag nog lägga inackorderingen på is. Jag har redan sagt ifrån till några som varit intresserad men nu känner jag för att lägga ner det ett tag och kanske ta upp det igen om några år. Det är alltid kul när det är en stor hästflock och människor kring en, men det kan även vara skönt och roligt att vara själv ibland och dessutom vet jag ju inte hur framtiden ser ut, eftersom man har ett sådant stort intresse kring hästarna är nog risken att det kan bli tillök, jag har lite tankar men som jag behåller för mig själv, fundera kan man alltid göra, därför är det smart att inte dra på sig fler hästar än vad som får plats. Tre hästar högst för tillfället med tanke på att jag vill kunna ta in alla om det behövs, vore tråkigt att behöva lämna någon stackare ute, (nog för att stallet inte är färdigt än och vem kan jag ha att skylla på tro om inte hantverkare!) Så lilla Svala får äran att bli den siste hedersgästen här - then it closed.
 
Däremot vill jag inget hellre än att det kommer hit en massa hästar på sommarbete, vi har gott om plats och utrymme för det, nästan för mycket för bara mina hästar, så det kommer jag fortsätta med. Jennifer verkar ju vara stammis som sommargäst och hon är mer än välkommen hit, jag hoppas det förblir så att hon besöker oss varje sommar och att fler nära och kära tar hit sina havremoppar på semester, bara roligt både för hästarna och folket. Sommaren är ju helt klart bäst!
 
Hur ser ni kring inackordering?
 





Kommentarer
Titti

Det är väl på två sätt det där. Jag vill ha så lite spring som möjligt så jag vill helst inte ha hästar inackorderade,isåfall såna jag sköter om själv.. Som med Fala.

2013-02-07 @ 06:10:26
URL: http://livetpavischan.blogg.se



Nina Liljedahl

Usch inte fler hyresgäster! Den senaste gav mig avsmak för all framtid, tror jag.
Hon är fortfarande skyldig oss pengar bl a.

Men sommargäster är bara roligt! Går allt som planerat kommer Prinsen och Woody tillbaka i sommar och det ska bli jättekul!

2013-02-07 @ 07:28:08
URL: http://stallskogalund.blogg.se



Frida

Jag har alltid varit den inackorderade och har både bra och dåliga erfarenhet av de som hyr ut. Det bästa är faktiskt nu, jag känner mig som en i deras familj och vi trivs verkligen tillsammans. Det är "mormor och morfar" som bor på gården och de vill inte ha allt för mycket folk där men jag har sällan med mig någon så de är nog nöjda med mig med :)

2013-02-07 @ 12:08:07
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



Josefine

SV: Åh ja, måste genast kolla upp detta! Skulle kunna gå bra vilken dag som helst så hör av er när ni ska neråt! HOJTA BAH! Så fort som möjligt! Sjukt nyfiken på att träna för henne OCH träffa er! :D

2013-02-09 @ 13:33:11
URL: http://Isbitarna.se



Ida Klausner

Jag har funderat ibland på det där med att ta emot inackorderingar. Men är tveksam. Kanske om man är väldigt lik den människa man ska samarbeta med? Tydliga regler?

2013-02-09 @ 19:13:38
URL: http://idaklausner.blogg.se



Alexandra

Jag skulle känna mig ensam om jag inte hade någon att rida med och så men det är ju viktigt att det är rätt människor och det är ju inte alltid så lätt.. Jobbiga stallkompisar är nog något som alla hästmänniskor har stött på.. xD

2013-02-11 @ 23:01:48
URL: http://alexaka.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?