Traven känns kanon!

Tog samma barbackatur som sist och hon gick lika fint :) Tölta gjorde vi inte men jag känner på de steg hon lägger in att kvalitén inte är den bästa, men det ska vi få till framöver, nu vill jag fokusera på det andra. Jag har varit väldigt noga med att hon släpper fram nacken, att ha nacken som högsta punkt och kommer fram, jag tycker det har gått riktigt bra faktiskt. Jag har börjat kräva lite bättre travstarter, jag vill att hon ska vara framme redan från början och det märks ju att detta är en ovana, hon vill gärna slänga upp huvudet en aning eller korta nacken när vi ska upp i trav, men jag tycker det funkade bra. Första travstarten var otroligt fin, hon var framme på en gång och tog gungande fina steg, det är riktigt roligt att det börjar lossa där nu. Kul att man kan börja kräva och arbeta med traven lite mer nu. Känns jätteroligt!
 
Galoppen är helt okej men det blir ju lite flackt på helt plan yta ibland, speciellt om vi kommer från en uppförsbacke som sedan blir plan, att fatta galoppen från plan yta funkar bättre, konstigt det där. Det är inte helt lätt att jobba galoppen korrekt barbacka men jag tror att vi kommer vänja oss vid det, något som är svårt är ju att hålla en bra form i galoppen, hon blir lite styvare och vill inte riktigt ge med sig där, det är ju helt klart lättare på volt, och i uppförsbackar är det väl såklart också mycket lättare än plant då hon (vi) faktiskt kan fokusera mer på form än takt då takten rullar på naturligt uppför och hon har lättsamt att rulla i olika tempon. Tror jag får börja fokusera lite mer på fattningar fram över, men nu rider vi på lite mer för skojs skull, just för att få tillbaka den där glädjen och då behöver man inte träna intensivt hela tiden. Blev en kort tur idag med men jag anser att man behöver inte rida längre, varför utmana liksom? Det går bra och vi har roliga korta stunder, jag skulle tro att jag bara skulle förstöra det om jag valde att traggla på ännu mer. Korta rundor med kvalité.
 
Varför jag rider barbacka är för att det är så lättsamt att bara tränsa och sedan slänga sig upp, nu när jag bara vill finna glädjen med Fifa, men också för att hon är lite rund och sadeln glider fram lättare då, känns som att det stör ridningen sedan vet jag inte men det har ju gått så bra de senaste gångerna barbacka så då vill jag hålla mig till samma sak. Hon blir ju jävligt arg när jag spänner gjorden så sadeln är väl liksom inte det underbaraste för tillfället - samtidigt tror jag absolut inte att sadeln inte skulle passa henne eftersom det är en bomlös och det finns ingen bom som skulle trycka på någon specifik punkt. Då hade det inte gått att rida barbacka heller, det som kan vara är att hon känner sig friare utan sadeln och att jag får en mer avslappnad och bättre sits. Jag tror man ofta fuskar lite mer balans och avslappning i stigbyglarna, man spänner sig nog lite omedvetet eftersom man inte behöver hålla samma balans som när man rider barbacka. Och jag vet att när jag tränade traven från början var jag tvungen att släppa stigbyglarna för att jag skulle få fram en bra trav - så det ligger ju något i det.
 
Fifan och jag en sommar under en fin barbackatur
 
 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?