Kaeras första framsteg!!

Hon är så himla duktig min lilla, åååh hjärtat bara skriker av lycka, fasen vad fin häst jag skaffat, så otroligt trevlig häst. Hon har verkligen börjat tytt sig till mig, folket omkring har hon inte riktigt velat acceptera än, så än så länge är det bara jag som får greja och dona med henne och hon står så lugnt och snällt och verkar riktigt gilla sällskapet med mig. Oftast möter hon mig i hagen, följer efter eller vill stå och gosa med mig, vilken liten stjärna!
 
Men idag har tösen gjort stora framsteg. Vi tränar lite på att leda med grimskaft. Igår då slet hon sig första gången men hon lugnade sig snabbt och lät sig sedan "fångas" och ha grimskaftet på, bara det att hon rörde inte en fena, det var myrsteg alltså, flytta ena hoven några cm och så stopp. Det gick inte att gå med henne med andra ord, vilket inte är så konstigt, hon är ju vild, hon vet ju ingenting, därför måste jag ge henne tid och visa henne :)
 
Så idag har vi tränat kanske fyra fem gånger någon liten minut varje gång. Jag kom fram till att klia i mankammen det var oerhört uppskattat, så jag använde detta som belöning, så var det som om något släppte, helt plötsligt behövde jag inte ens använda tryck utan hon följde mig flera steg!! Vi stannade ganska snabbt och så blev det klia, sedan gjorde vi så. Man kan inte hålla på för mycket eller för länge, det orkar dom små liven inte med, kvalite före kvantitet. Efter varje träning så gick det bättre och bättre och dessutom ville hon vara mig mer till lags i hagen, vi började få ett mer connection. Guuud så duktig hon har varit idag! Inga problem alls hon accepterade grimskaftet ganska snabbt och att följa mig, men man måste vara försiktig och kräva så lite så lite bara mängder av kärlek och beröm.  Hon ville gärna klia tillbaka och var så försiktig med sin lilla överläpp, hon kliade nästan som om hon aldrig gjort det förr, en gång hummade hon så där mysigt när jag kliade henne i manen, gosan!! <3
 
På kvälls blev det lite bus, det märks att hon fått lite mer självförtroende för nu blev det mer show och glimten i ögat, jävlar vad flott hon är, helt sjukt, må filma något. Lill Fifan, helt plötsligt blev hon ful bredvid Kaera, naaaeee lillan hon är vackrast i världen, hon kan springa fint hon med min silverdam, bara hon lägger manken till haha, vilket hon inte verka vilja göra så ofta, för Fifa är det full jävla fräs och helst hoppa i luften ;) Hua jag har inte ridit på två dagar och magen börjar runda sig, men jag kan inte sticka ut och rida och lämna Kaera själv, så fort hon är uppe hos de andra kan jag börja träna Fifis igen, längtar!
 
Ah jag är ju himla kär, jag blir så lycklig när jag ser henne, det är en Linda häst till max alltså och det känns som att hon verkar trivas så bra med mig också, men så var det lite på Öland, det var Kaera som valde mig :) Ja det blev ingen sommarhage idag heller, jag måste få hjälp med att ta upp dom, men imorgon förmiddag verkar det som att jag äntligen kan få lite hjälp!
 
 
 
 
 
 
 
 
 





Kommentarer
Agnetha

Är hon röd eller brunskäck?
Vilken fin kontakt ni fått, syns på bilderna! <3
Fast du får skryta på na hur mysche du vill: Fifa är min favorit! ;-D

Svar: Hon är brunskäck men har röd nyans i sig :) Lite speciellt. Ja hon och jag har verkligen funnit varandra, hon e min bebis. Haha ja Fifan kommer alltid alltid vara speciell, min finaste Fifan <3!!!
mittangsull.blogg.se

2013-08-16 @ 08:58:26
URL: http://sockerponnyn.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?