Kaera från Kvarnbacka

Kaera är född 23/6-2011. En dag innan midsommarafton. Kaera uttalas Kajra och betyder "Kära" - " Den som ligger en nära hjärtat"
 
e: Meitill frá Kjarnholtum
ee: Kolfinnur frá Kjarnholtum
u: Kylja fra Djur handi- Hyp
 
Hon är uppfödd på kvarnbacka och har gått på alvaret på Öland med sin flock som "vildhäst", helt orörd precis som det skall vara. Kom till Norrland den 13/8-2013 och då blev hon min. Det är väl liksom mer eller mindre hennes livshistoria hitills :) Idag har jag ägt henne i en vecka <3
 
 





Kommentarer
Marie

Du, jag är så hemskt nyfiken... Jag gillar hovar otroligt mycket (blivande hovslagare är tanken) och har alltid velat se hovarna på en svensk "vildhäst". Tror du att det är möjligt att få lite bilder från sidan och underifrån? :)

Svar: Nu vet inte jag om hon är verkad men det har jag svårt att tro då hon är så pass ohanterad :S Från sidan och det går nog bra men hon är inte lärd att lyfta fötterna så jag vet inte om jag kan ta nån bild underifrån men jag ska se vad jag kan göra :)
mittangsull.blogg.se

2013-08-20 @ 10:21:56
URL: http://kusken.blogg.se



Alexandra

Åh, väldigt vacker! Grattis grattis grattis till din nya fina!! :')

Svar: Men durå, köper lyxhästar och lyxgårdar ;) Haha herregud du lever ju värsta lyxlivet, harruuu träffat en riken karl i smyg eller ;) Hoppas allt blir precis som du tänkt dig, det är du värd:)
mittangsull.blogg.se

2013-08-20 @ 19:57:27
URL: http://alexaka.blogg.se



Marie

Sv.: Skulle vara jättesnällt! :D Jag är tyvärr något av en hovnörd, så hovar är det enda som snurrar i mitt huvud ibland... :') Jag är faktiskt nyfiken just av anledningen att "vildhästar" verkar sig själv och jag har alltid varit sugen på att se om den svenska naturen faktiskt kan erbjuda rätt slitage, eftersom mina som går på utedrift samt körs aktivt är barfota och ändå måste jag raspa varje vecka... :/

Svar: Jag förstår :) Jag ska försöka komma ihåg, ja ska nämligen börja lära lyfta fötter, måste slipa dom då de är så långa! :S Nå tips att ge till mig när det gäller att verka lite?
mittangsull.blogg.se

2013-08-20 @ 21:23:12
URL: http://kusken.blogg.se



malin

vilken sötnos!

Svar: Ja :) Min sötnos, tänk att hon är min.. åh är jag verkligen värd den prinsessan? Lycklig är jag iaf :)
mittangsull.blogg.se

2013-08-21 @ 11:57:01
URL: http://malinsjolander.se



Marie

Sv.: Ja, börja med "lyftträningen" så kommer verkningen gå lätt sen! ;) Att ta ut hovslagare för att verka kan kännas överdrivet, speciellt med tanke på att många hovslagare verkar för att sätta på sko och hoven får sällan i sig en tålig form. Då är det bättre att göra det själv efter SANHCP-anvisningar eller anlita utbildad barfotaverkare! Dessa hittar du här: http://www.sanhcp.org/examinerade/hitta-oss-16352649

2013-08-24 @ 16:56:06
URL: http://kusken.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?