Den där Fifan

Igår när vi for förbi Fifas förra hem slog det mig så starkt att GUD vilken tur att jag hittade den här hästen och köpte henne, gud vilken tur att jag bara av en slump kom in på den där hemsidan och såg att hon var till salu. Hon var inget att hurra för då men idag känner jag verkligen idag vilken otroligt fin häst och framförallt vän jag funnit. TÄNK OM jag inte funnit Fifa!? Hon är så härlig på så många vis, jag kan nog inte ha fått en bättre häst, inte för mig och absolut inte funnit en häst med bättre och roligare personlighet. Det slog mig också att vad speciell hon egentligen är, det säger ju alla om sin häst men Fifa är verkligen speciell, hon är helt utöver det normala från de andra hästar jag haft och träffat. Hon.. hon är så vaken. Hon kommunicerar och grejar och har sig, det känns som att hon pratar med en och visar så tydligt på sitt egna sätt. hon är absolut inte bara en häst, hon är så mycket mer.
 
Ja menar bara när vi var på Dilles vintertölt, det var ju en hel del hästar där men vem var det som gick runt och små pratade med alla hästar och människor, vem var det som ville gå fram och hälsa på varenda tvåbenta hon såg? Vem var det som sträckte sig så nyfiken efter hundarna? Vem var det som gärna gjorde spansk skritt och ville visa upp sig? Vem var det som ändå var så avslappnad men ville kika på allt? Hon är ju så, ska prata med alla och vara med, det älskar jag. Man kunde ju istället tro att denna beskrivning låter som en kanske vaksam,"nervös" och ouppfostrad häst, men inte, det är bara den Fifa är. Samma när vi exempelvis rider till macken för att köpa glass, de andra hästarna står så lugnt och fint på sin plats, Fifan hon frågar varenda kotte om hon kan få den där glassen och kanske om man gör lite spansk skritt eller ser söt ut? Hon tar gärna den godbit hon får och kladdar ut över hela backen som en unge, eller suger ut saften ur äpplet. Hon vill gärna prata med folket som finns i närheten, rota i soptunnor o.s.v.
 
Självklart så kan hon bli för på och då kommer ju en SMASCH och fostran från matte. Alltså jag uppmuntrar hennes nyfikenhet och henne busiga speciella sätt för det är detta som gör henne till den hon är, men samtidigt så fostras hon ganska hårt men rättvist, har jag sagt att ena foten ska stå så, så ska den göra det också, lämnar jag henne lös på gården och jag går in i huset medans någon annan ryttare rider iväg så ska hon fortfarande stå på sitt ställe och vänta på mig, vilket hon även gör eftersom jag har varit så hård kring detta. Säger jag att hon ska backa ett steg och inte två så är det så. Vill inte jag att hon ska ha glass så får hon ingen heller utan får stå på sin plats. Så ja menar hon får då inte göra som hon vill kan jag säga och jag är inte bangen att ge henne en smäll om hon fular sig och går över gränsen. Sedan tror jag dessutom att såna hästar som Fifa som är så pass busig, vaken, nyfiken och testar saker på eget intiativ måste fostras ganska konsekvent och "tufft" annars kan det istället bli jobbigt, och Fifa är verkligen jätteduktig, eller har blivit i alla fall, hon vet vart matte står och hon vet vad som gäller eller ej, men det klart ibland blir det ju småbråk vilket ingår i "alla slags förhållanden" Sedan kan jag tycka att mycket av hennes sätt att vara speglar mig själv.
 
Hon är inte dum på något vis eller gör det med orespekt, hon gör det för att hon är den hon är och för att jag tillåter henne att vara den hon är, men samtidigt får hon aldrig göra saker som gör att hon går innanför min zoon, blir för på eller gör något i någon slags dominans och orespekt, jag lovar då har hon satt sin sista pära. För det klart vilken häst går aldrig över gränsen i sitt liv?
 
Men hon är bäst min lila fis, hon gör mig så lycklig även om gårdagens pass var "hej kom och hjälp mig och när du ändå är på gång så skjut mig" Hon ger mig så mycket. Jag är så nöjd som jag kan bli!
 





Kommentarer
Agnetha

Det var nog meningen att ni två skulle ha varann! :-) Det märks att Fifa är en stor källa till glädje för dig, du har all anledning att vara stolt över henne och dig själv! Du har gjort ett jättebra jobb med henne, hon var väl knappt grundriden när du köpte?

Svar: Nej hon var bara sutten på och inget mer :) Så jag hade att göra med andra ord hehe.

P.s går inte att komma in på din blogg, har testat o testat
mittangsull.blogg.se

2013-04-17 @ 17:06:02
URL: http://www.agnethagothe.se



Julia

Jag tror också det, att det var meningen att ni skulle hitta varandra. Du ska verkligen vara stolt.

2013-04-18 @ 00:50:21
URL: http://ohjuliet.blogg.se



Agnetha

Konstigt, jag får då fram bloggen? www.agnethagothe.se

2013-04-18 @ 18:44:54
URL: http://www.agnethagothe.se



Jenny

Det är verkligen något speciellt med Fifa, tror precis som Agnetha att det nog var meningen att det skulle bli ni två!

2013-04-18 @ 21:30:52
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?