Dagens körning - bilder

Jag och Erica körde en liten längre tur idag, det gick jättebra och var hur mysigt som helst. Gud vad roligt att köra! Det var inte bara jag som tyckte det, oj vad taggad Fifa var, hon skulle upp i fart och man såg verkligen hur hon tryckte på emellanåt. Hon var verkligen superdukitg, blev lite galopp någon sträcka och hästarna triggade varandra. Dock är ju Fifa lite sne, det känner jag även i ridningen, hon ställer sig åt höger och skjuter ut vänster bog. Jag vill gärna få henne lite vänsterställd för att få in den bogen men bakom vagn är det betydligt svårare än på ryggen. Ibland funkar det och.. ibland inte, då svänger hon sakta men säkert mer åt vänster, fuskar och vill inte böja igenom. Jag skulle verkligen behöva hjälp från en körkunnig person, vill att Fifa ska dra rakt och allsidigt. Men utöver det, gjorde hon det toppen och jag längtar till nästa körpass :)
 
 





Kommentarer
Agnetha

Hm.. nu spånar jag lite: Skaklarna ska ju ligga "löst" i däckeln, hästen ska bara styra med de. All tyngd ska ligga på draglinorna.Sen tror jag att antingen svängeln sitter för lågt alternativt att du ska sänka ned bröstan lite. Draglinan = draglinjen, ska vara rak. Är vagnen helt balanserad? Sitter du mitt "i den"? På sistga bilden när man ser Fifas rumpa ser man att däckeln ligger lite snett. Eftersom hon är så nyinkörd så är hon inte van och kanske drar snett för att hon spänner sig lite. Du får ha lite tålamod. :-)

Jag är ingen expert ska jag säga också. Ett hett tips är faktiskt Bukefalos. Jag vet hur det är där, särskilt på Islands-sidan, men på körsidan tycker jag att det verkar finnas kunnigt och hjälpsamt folk. körsporten är så liten så folk brukar vara pigga på att hjälpa till. :-)

2012-10-24 @ 19:27:29
URL: http://agnethasfundror.blogg.se



Fia - med islandshästen som passion

Åh, vad hon är duktig! :D Känns som att det gick superfort också, haha :)

2012-10-24 @ 21:06:01
URL: http://www.meistaraverk.blogg.se



Alexandra

Gud vad kul!! Vill också prova! :')

2012-10-24 @ 21:16:59
URL: http://alexaka.blogg.se



erica

Det jag känner automatiskt med båda vora vagnar är att dom skulle kommit ner lite. Tror inte dom ska sitta längst upp..

Det var en riktigt mystur! Nästa gång tar vi med oss vantar :P

2012-10-24 @ 21:51:28
URL: http://minsvala.blogg.se



Clara

duktiga pållar! Åh vad sugen jag blir på att köra igen, var flera år sen jag körde shettisen på ridskolan... Skaffar jag foderhäst till våren ska den minsann vara inkörd!!

2012-10-24 @ 22:48:00
URL: http://tvistirni.webblogg.se/



Julia

Det ser verkligen helt fantastiskt, underbart härligt ut!!

2012-10-25 @ 00:48:19
URL: http://ohjuliet.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?