Tips på påskjut och bärighet

Bärighet och påskjut ska samspela med varandra, men ibland kanske hästen har lite svårare för något utav det, en fyrgångare brukar ha lättare för bärighet och femgångarna brukar kunna ha bättre påskjut. Att träna bärighet och påskjutt behöver man inte bara göra på plan, ibland kan det vara lättare eller kanske roligare för en stund att ta till sig naturen eller de övriga träningsmetoderna. Här kommer två tips.
 
Påskjut. Hade jag en häst med dåligt påskjut skulle jag köra den om det fanns möjligheter till det. Körning ger hästen ett bättre påskjut. Genom att hästen drar något så måste den dra och skjuta på med sina bakben för att föra kroppen framåt. Jag är alltid noga med att Fifa så gott det går söker sig ner och fram avslappnat och drar jämnt med sin kropp. Jag är inte så kunnig på körning men jag antar att en spänd häst framför vagn är lika negativt som en spänd häst under ryttare. 
 
Lånad bild
 
 
Bärighet. En häst som jag vill träna bärigheten på skulle kunna få träna i nerförsbackar. Bakbenen hamnar långt inunder magen, rumpan sätter sig nästan mot backen och hästen lyfter ryggen samt att man även här tränar samlingen. Det förutsätter att hästen brosmar med bakbenen och inte med frambenen, en häst som lyssnar på vikterna istället för tygeltag har större möjligheter till att bromsar med rumpen, att bromsa med tygeltag kan istället "bryta" ryggen och hästen sänker den och bromsar med frambenen istället. 
 
Lånad bild
 





Kommentarer
Sienna

"Bärighet och påsjukt" - du menar väl bärighet och PÅSKJUT?!?? En trycksfelsnisse har nog töltat här...*L*

Svar: Hahah men tack, vad pinsamt att jag skrivit sjuk överallt, men skjuta det hade jag då stavat rätt till,skriver lite för fort ^^
mittangsull.blogg.se

2012-11-11 @ 14:16:23



Julia

Tänkte bara säga att jag har lagt upp några bilder från tävlingen och det kommer mer! Vet att du var nyfiken på att få se det :)

2012-11-11 @ 15:38:25
URL: http://ohjuliet.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?