She is back - almost!!

Hihiiii åh jipppiieee! Gick det bra med Fifan idag eller? Jaaaa :D Nästan så att jag skulle vilja säga att hon är på väg tillbaka tjohooo. Jag red runt lite på volten på en mjuk åker, Traven blir ju alltid lite bättre med lite gräs, jag får vara noga med att hon är rak nu mer, hon behöver komma fram med höger bog och inte bli så jädra överböjd så fort vi ska trava, allteftersom blir traven faktiskt finare, men hon var en aning pigg idag haha.
 
Jag tog och testade lite galopp och vänster varv var kanon fin, höger gick typ, men då får jag nästan fatta höger på rakspår, ställa henne lite utåt och kämpa in henne på en någolunda volt igen, det är där det liksom knakar till det lite, hon har helt plötsligt det jobbigt att hålla höger galopp på volt och speciellt rak, överböjd går ju men då försvinner innerbogen. Haha guud jag tror hon har gjort en sak av gårdagens tjafs, hon skulle fanemig inte göra det lätt för mig i höger varv, så hon liksom drar iväg med mig haha, sedan fick hon för sig att stanna och bocka på stället, tok tok häst, men så ger jag henne en liter krossad havre också ^^
 
Det är kalasbra, att hon är pigg och glad igen, hon behöver lite mer energi och fart. Vi höll inte på så länge på åkern faktiskt, det var lite mer uppvärmning, sedan red vi upp mot vägen igen och hemåt, tölten var wooooow wiii wooo tjoho! Nu ni, nu jädrar börjar min Fifa komma tillbaka, jaaaa vad kul! Nu vilar hon på steget igen som hon gjorde i somras, känns jämn och kastar mig inte till vänster sida, hon paddlar med bogarna och länger steget, det häftiga är att ju mer jag tar fram henne desto mer länger hon steget, får bättre aktion och rör sig mer, jaaaaaaaaaa! Superglad matte skrittade på långa tyglar hela vägen hem.
 
Aaaaaaah, nu ska vi till stan, det här blev ju en superbra dag *fniss*
 





Kommentarer
Victoria

HAHA!! Nej du, jag är mer en kattmänniska är hund. Har nog inte tålamodet :P

2012-11-19 @ 14:57:30
URL: http://impalaa.blogg.se



Julia

Härligt att höra!

2012-11-19 @ 20:19:54
URL: http://ohjuliet.blogg.se



malin

det där med att han tappar är förhoppningsvis styrkerelaterat. Ska longera honom och se om han är ren. Han ska ju vara helt frisk från skadan.

Jag har haft back on track skydd på bakbenen men tänkte nog köpa ett hasskydd på globen. och stärka knäna på honom. det är ju där det sitter...


SV: ja visst var slutet konstigt. det förstörde nästan allt...

2012-11-19 @ 20:22:03
URL: http://malinsjolander.com



Ida Klausner

sv: lite svårt att lämna ifrån henne nu när jag är maten :) får vänta tills jag kan köpa den..

2012-11-19 @ 20:59:38
URL: http://idaklausner.blogg.se



Erika

naw va roligt. :D

2012-11-19 @ 21:34:31
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Anonym

Det är ytterbogen som försvinner när du överböjer

Svar: Jo det vet jag, ganska så logiskt, men att ens få in galopp på volt i höger varv så kan hon bara göra det överböjd och som du säger försvinner bogen, nu får hon inte in galoppen utan att bli överböjd och ta fram bogen och det är detta vi jobbar på.
mittangsull.blogg.se

2012-11-20 @ 06:52:26



Erika

Sv.
Haha!
De var mörkt ute så sa att han fick stå under en lampa. ;)
Ville inte stå i stallet när hästarna var inne. :-P

2012-11-20 @ 09:51:12
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



rebecca

Härligt när det går så bra:D

svar på kommentar:
Ja precis, dom har mer grundkondis än vad vi tror :D

2012-11-20 @ 10:25:15
URL: http://rebeccamj.bloggplatsen.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?