My blue dimant - Blue Bitter

Det är en del som undrar varför jag inte längre får rida min fina Bitter. Han har under två år varit halt till och från. Till en början tänkte jag att "ja men någon gång är det väl hans tur att göra sig illa" men det har nog inte bara varit slumpen, ju längre tiden gått desto oftare har han varit halt. Nu i sensommaren var han så hemskt dålig i sina framben att jag trodde det var slutet för honom. Han var uppsvälld som en banan på senorna, varm och riktigt halt, han varade dessutom men vi fann inga sår. Under en lång tid var han svälld och halt till och från, vi tog honom till veterinären och han konstaterade Bitters smärta men var mer orolig över hans knän. Förmodligen har han benpålagringar i knäna och kanske förmodligen att allt skit kommer därifrån.
 
Veterinären tyckte att så länge han kan gå i hagen utan att ha ont så kunde han få ett ganska så bra och rättvist liv enbart som sällskapshäst, någon ridning höll han inte för och detta har jag väl mer eller mindre under de senaste två åren redan förstått. Sedan är han väldigt sne i korset, det går inte att missa, men för att det ens ska kunna rätta till sig och bli jämn och fin i kroppen krävs även arbete från Bitter, och det klarar han inte, han ska ta det lugnt med sina ben. Så länge han är pigg och glad i hagen kommer jag ha kvar honom och jag hoppas det blir ett bra tag till.
 
Så sne, stora knän och lite knakig, men ack vilken tjusig svart häst jag har där i hagen, som springer med höga lyft och svansen upp i vädret, kröker på nacken och showar som en hingst, han är verkligen snyggast i hagen när han bjuder på sig själv, en fin svart vacker sak som tro eller ej men nästan de flesta fastnat mest för, trots att söta lilla Fifa går i samma hage, men det är Bitter som brukar få ögonen på sig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 





Kommentarer
Frida

Han är en väldigt fin häst och ser så glad och snäll ut :)

2012-11-24 @ 22:17:31
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



Alexandra

Vad tråkigt!! :(
Men skönt endå att han får vara kvar.

Och ja riktigt snygg är han! :)

2012-11-24 @ 22:20:19
URL: http://alexaka.blogg.se



Erika

Han är riktigt fin. :)
Skönt att han kan gå som sällskaps häst hos dig, även om det är tråkigt att han blivit halt till ofrån, men han förtjänar ju att bara gå som lek farbror i hagen då. :)

2012-11-25 @ 14:49:33
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Bonnie

Fina killen!

sv: Kör ju Royal en hel del som komplement i träningen och han tycker det är skitkul:)

2012-11-25 @ 19:46:48
URL: http://teamkarlsson.blogg.se



Nina Liljedahl

Ja han är en riktig tjusig kille! Inte konstigt alls att folk tycker att han är vacker. De flesta vuxna, verkar ju gilla hästar mer än ponnyer dessutom (konstigt, konstigt) och svarta hästar är ju speciellt.
Hoppas han kan få gå där i hagen och ha det bra länge än! Hur gammal är han förresten? Hur länge gick han på travet?

2012-11-25 @ 21:46:21
URL: http://stallskogalund.blogg.se



Erika

SV
Även idag har det gått bra. :D
Travade över en stock med drag hjälp visserligen ,men den stocken är sällan jag travar över även med sällskap framför som själv.

Idag red jag bara på med blicken på hästen framför o tänkte inte på stocken o hon travade lätt över den de är inga problem för Raski de är ju jag som spänner mig o de känner hon, men nu idag kände jag mig stolt. :D

Känner att jag börjar få ett sug efter o hoppa oxå.
Så får se om nästa ridhus besök leder till ett skutt eller enbart bommar på marken. :)

2012-11-25 @ 21:53:25
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Elina

Fina Bitter! Tråkigt att han inte håller till ridning längre, men skönt ändå att han kan gå kvar som sällskapshäst. Den första bilden på er två var jättevacker!

SV: Han är verkligen mitt hjärta! :)
Planen är att påbörja inridningen efter nyår nån gång, hon är knappt hanterad nu så det håller vi på med nu. :)

2012-11-25 @ 21:56:09
URL: http://icelandic.bloggplatsen.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?