Körhästen min

Idag blev det körning. Hon har ju utvecklats otroligt på den punkten också, det är så himla roligt med en häst som utvecklas så pass mycket och så fort. Idag söker hon sig lättsamt ner och fram, jag har lättare att böja henne och hon börjar inse att tömmarnas tryck längs kroppens sida börjar betyda förflyttelse. Hon står så snällt stilla på sitt ställe och väntar tills att få gå framåt igen. Hon tar till traven varje gång och den blir finare och finare, hon länger steget och travar avslappnat. Hon vänder och svänger jättefint med vagnen och verkar även kunna svänga tvära svängar i lite mer rörelse. Inga problem att möta bilar eller andra fordon hon håller sig till kanten som jag bett om. Hon frustar och är så nöjd, hon vill helst ha bra tempo och springa på. Hon var så jädra duktig idag framför vagn, som om hon inte gjort något annat :) Stolt matte.
 





Kommentarer
Michaela

Hhaha tur då, trots att matte inte alls är nöjd. Men då får du väl se när han är finare längre fram. Då blir det förhoppningsvis en flott, bärig och ren tölt!

ja, han är min! :)

kram!

2012-11-22 @ 16:58:51
URL: http://michaelabang.devote.se



Sara Skum

Svar: Jadu, jag hade gärna velat ha mina hästar lite klippta, men som du ser på bilderna har vi mycket snö och i måndags var det -17 ute, och kallare blir det, ofta kan det bli upp till 30 minus ute och då känns det inte rättvist att ha hästarna rakade :S Men, annars hade jag gjort det helt klart ! ja, jag klippte ju Kristall i mars i år för att jag var tvungen, så jag är väl egentligen inte så petig med när och hur man ska klippa, men HELST ska man ju klippa dom på sena hösten för att det ska bli bäst :D är det kallt hos er nu?

2012-11-22 @ 18:17:19
URL: http://tvistirni.webblogg.se



Michaela

Vi köpte honom i februari men han kom inte till oss förrän i juni så ca 5 månader! Jag är mer nöjd med honom nu för nu kan han tölta rent och är mjukare. men då var det inte bra. Du kanske inte har lika höga krav, mitt första mål innan han kom var SM om 3 år så, jag har en del att stå i ;)

2012-11-22 @ 18:47:23
URL: http://michaelabang.devote.se



Agnetha

Hoppas du kommer ihåg att vara stolt över dig själv också! :-D det där har du gjort SÅ bra!!!!!

2012-11-22 @ 18:59:11
URL: http://Agnethasfundror.blogg.se



Bonnie

Duktig tjejja!:)

2012-11-22 @ 19:06:06
URL: http://teamkarlsson.blogg.se



Moa - Islandslycka

SV:
Haha, nej, Gydja har vi inte fött upp själva. :3 Hon är bara familjens foderhäst. Vi säljer henne bara för att hon är ganska oerfaren + det är lite problematiskt att ha en sådan häst som första häst, speciellt när jag är så liten.

2012-11-22 @ 19:24:11
URL: http://islandslycka.blogg.se



Michaela

vad kul, tävlar du något eller ska du sikta på att göra det till våren? :)

Jaa precis, man kan ju inte ställa mer krav än vad hästen klarar av. Ett steg i taget liksom. Nu har vi liksom kommit över det steg att passtakten är borta (för det mesta), han är mjukare och svarar på hjälperna. Jag har inga krav på form osv i någon gångart förutom i skritt. Han klarar inget sådant. Utan det vi gör nu är mjukgörande, frambjudning och styrk-konditionstränings. elller ah, det ska jag fortsätta att göra efter att han vilat :)

2012-11-22 @ 20:53:53
URL: http://michaelabang.devote.se



Erika

Du gör verkligen ett kanon jobb med Fifa. :)

Nu ska jag ta tag i din utmaning här. ;)
Nu åkte vi iväg idag och då fanns det inget bra tillfälle o dra fram bommar.
men från och med lördag är tanken o ta tag i de, bommar/stockar i skogen, bommar på ridbanan. :)

Punkt slut bara köra på. :D
Imorgon ska Raski vila efter denna veckas träningar o uteritter osv. :)

Så får bli på lördag jag startar upp de. ;)

2012-11-22 @ 21:54:32
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Erica

Ja, jag håller bara med alla andra hon är duktig din häst och DU är duktig som kört in henne! Det är tack varje det hon är allt dedär! Hejja er!

2012-11-23 @ 01:19:04



camilla

Är på jakt efter en liknande vagn som din men har inte hittat någon bra till stor häst ännu =S

2012-11-23 @ 14:08:25
URL: http://bbqridtravare.blogg.se



camilla

Var inte egentligen just globus jag ville ha men då vet jag att jag ska rata dom.. Utan själv modellen med sittsen och smala hjul... Vill inte ha en sulky, utan en vagn håller koll på blocket hela tiden. Men inte hittat riktigt dte jag söker ännu

2012-11-23 @ 15:29:33
URL: http://bbqridtravare.blogg.se



rebecca

Åh vad hon var i hullet!! Lagom är alltid bäst och ser bäst ut :))

2012-11-26 @ 19:06:43
URL: http://rebeccamj.bloggplatsen.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?