Fifa halt

Mitt hjärta är lite sönder idag. Fifa är halt, tydligt halt. Vi gick omkull på plan då hon inte saktade ner ordentligt i galoppen, hon tappade väl balansen och när jag samtidigt försökte bromsa min pigga häst. Vi hade bråkat mest hela dagen för hon hänger i bettet och sen vill hon dra iväg när vi ska träna högergalopp, något hon kommit på vilket är ganska irriterande efter ett par gånger. Så vi gick omkull vilket är min största fara. Hon gled på frambenen två meter jag lyckades hålla mig kvar men hoppade av direkt. När jag sedan satte mig upp kände jag på en gång att hon streta emot och var inte som det skulle, sedan tog hon två travsteg och jag hoppade av direkt. Halt.
 
Känns förjävligt. Både min sambo och Erica tror att det är en streckning. Jag vill också tro det, hmm vad skulle det annars vara? Det måste ju bara vara det, jag blir så fjantig när det kommer till Fifa och efter den där jädra veterinär resan vi har gjort. Man vill ju som inte vara med om det igen. I skritten syns ingen hälta och hon tar långa steg, det är bara när jag springer med henne som hon hackar sig fram, det måste vara streckning??
 
För tilfället står hon i stallet ett tag, sedan tar jag ut henne för kvällen men.. om det är en streckning kanske det är bättre att hon rör på sig? Vad skulle det kunna vara förutom streckning? Jag borde nog inte oroa mig så mycket som jag gör, men det känns ju :´( Jag kommer inte kunna slappna av en sekund tills hon är helt bra igen. Fan!
 





Kommentarer
Agnetha

Nej vad onödigt och tokigt!:( Vad skönt ändå att du inte åkte i backen i allafall!
Det är säkert ingen fara. Hon kan ha blivit rädd själv också och är försiktig.
Ta ett djupt andetag - det blir bra ska du se! (som om de orden tröstar dig ett dugg nu? Förlåt, men man måste ju säga det.)
STOR KRAM !!

2012-11-26 @ 15:41:21
URL: http://agnethasfundror.se



cia

Kyl hennes ben är mitt absoluta bästa tips! Antingen med vattenslang eller kyl lera som du masserar in och låt henne stå inne i box över natten!

2012-11-26 @ 16:41:51
URL: http://ciajonasson.bloggplatsen.se



Agnetha

Sv: Fina Linda det är inte säkert att det hade gått bättre om du INTE suttit kvar. Istället kanske ni båda hade skadat er. Förebrå inte dig själv nu! En gång galopperade jag i ett skoterspår (hur jävla dum får man va?). Min häst trampade igenom och vi slog en kullerbytta. Hade kunnat sluta riktigt illa men det gick bra.
Pussa på Fifa från mig!

2012-11-26 @ 17:17:09
URL: http://agnethasfundror.se



cia

kyl lera är inte skadligt på något sätt så man kan smörja på de även om du är osäker...

2012-11-26 @ 19:23:40
URL: http://ciajonasson.bloggplatsen.se



Josefine

Such och fy!
Jag tror också på sträckning eller kanske en vrickning, lite vila tror jag och kyla, kyllera är bra!

2012-11-26 @ 19:25:21
URL: http://Isbitarna.se



Fia - med islandshästen som passion

Usch, hoppas hon blir bra snart! Låter ju mest troligt som en sträckning, kommer inte på något annat i varje fall. Hoppas det är det, för de brukar inte vara så allvarliga :)

sv; Okej, vilken fastnade du för? :) Tänkte ifall vi hade samma, haha.

Ja, precis. Men under hösten.. -09 tror jag så var det en ULK-kurs på Wången. Minns knappt vilka som var där, men tänkte hon kanske var en av dem? (Har minne som en jävla guldfisk..)

2012-11-26 @ 19:55:06
URL: http://www.meistaraverk.blogg.se



Elina

Men fy! Jag hoppas och håller tummarna att det bara är en sträckning och inget annat. Jag håller med övriga, kyllera och vila är bra!

SV: Det är jätteroligt med ett sånt projekt! Älskar när man får börja från början och forma hästen som man själv vill! :)

2012-11-26 @ 20:25:31
URL: http://icelandic.bloggplatsen.se



malin

ånej!!! hoppas att hon kryar på sig snabbt!!!!!
KRAMAR!!!

2012-11-26 @ 20:42:30
URL: http://malinsjolander.com



Ord & inga visor!

Som flera redan sagt.Kyl kyl och kyl lite till..ca 20 min åt gången. Du kan använda en påse frysta ärtor eller något annat från frysen som du kan forma runt hästens ben. När det handlar om sträckning och annat så är det viktigast att man kyler de första 48 timmarna för att minska eventuella blödningar.och det ska vara kallt! kylera räcker inte och ger en värmande effekt efteråt.Och värme vill man inte ha i den inledande skedet för då är risken att man ökar eventuell blödning i stället.
mvh/Q

2012-11-26 @ 21:51:02
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Alexandra

åh nej :( Stackars fifis..
Hoppas det blir bra fort, det tror jag att det blir!!

2012-11-26 @ 22:06:27
URL: http://alexaka.blogg.se



Frida

Nej, hoppas det bara är en streckning, det blir nog bra igen ska du se!

2012-11-26 @ 22:38:47
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



tanja deimo

Aj aj!! Vila och kyl benen det är tyvärr det enda man kan göra :/. Förstår dig Linda med allt tok med veterinärer! Är bara ett telefonsamtal bort om du vill prata! Kramar!

2012-11-27 @ 10:01:07
URL: http://fillstastallet.blogg.se



Julia

:( Krya!!! Många kramar, finns här <3

2012-11-28 @ 11:52:58
URL: http://ohjuliet.blogg.se



Adina

Usch. Jag gick omkull med en häst för kanske 3-4 år sedan. Men det är bra att du tagit det lugnt nu ett par dagar från marken, det ser ut som om det gått bra. Usch. Det är så himla lätt att det blir en senskada eller liknande av sträckningen.

Men tänker man på sig själv så gör det ju ont i början, hon kan ju få ett blåmärke eller bara en allmän smäll som gör ont, men sen när det väl gått ett par dagar så går det över - bara det inte tagit i någon led eller muskler. Men jag tror du gjort rätt, hon verkar vara på tillbaka vägen nu, men ta det lugnt så att hon får tid att läka utifall att det är någon muskelsträckning, de går lätt upp igen (gör ju inte ont om de inte går upp igen, men när de går upp igen som det gör lättare i början gör det lika ont igen och man är tillbaka på ruta 1)

Kram på dig linda, jag hoppas hon snart blir bättre!

2012-12-01 @ 13:17:01
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se



Adina

Och sen, ang att kyla, vi kylde inte när jag gick omkull, men vi red dessutom på som vanligt dagarna efter och han visade ingenting först (vi var flera olika medryttare som red olika dagar), och den utvecklade sig till en senskada flera dagar senare. Men den hästen fick inte vila. All träning bryter ju ner musklerna och sedan byggs de upp, starkare, med vila. Så lättare träning, promenader osv är nog bra ett tag - precis som du gjort.

2012-12-01 @ 13:20:07
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?