Veterinär nästa

Nu är en veterinärtidbokad, så imorgon far vi till farbror doktor med Fifa igen. Jag fick panik i igårkväll och grinade så jag vet inte vad, det var bra länge sedan jag var så. Det kändes precis som förr med alla jädrans veterinärbesök hit och dit, förhoppningar, besvikelser, oron. Jag är så fruktansvärt rädd att hamna där igen. Ni kanske tycker att jag överdriver men Fifa var ännu sämre igår och då när jag ledde henne, nått är fel och det är lika bra att kolla upp! Jag är så rädd om den där hästen så ni anar inte. Jag brukar vara väldigt för att:

- Äh låt han stå i någon vecka så blir det nog bra, eller äsch det där lilla såret är väl inget.

Jag är inte daltig om man säger så, jag är till och med hård med mig själv och min hälsa, men nu känns det tokigt i magen igen och eftersom hon bara har blivit sämre de senaste veckorna så.. jag vet inte hur länge jag vågar vänta. Det kommer vara skönt att fara iväg med henne samtidigt som jag har väääldigt svårt att lita på att folk kan få fram vad som är fel på min häst, jag har väldigt lite förhoppningar kring ett svar imorgon, jag kommer nog alltid ha svårt att lita på folk fastän jag vet att denna veterinär är sjukt duktig och eftertraktad, men islandshästar är inte så lätta..

                     

                                                                            Linda






Kommentarer
Nina Liljedahl

Jag tror du gör alldeles rätt som åker till en veterinär. Först tänkte jag att du kanske skulle avvakta lite och ta ut en massör, men med tanke på hur du själv mår och hur du upplever Fifa, så är det här säkert det rätta.



Det är ju så himla lätt att sitta här ute i stugorna och tro och tycka si eller så. Men det är ju du som umgås med din häst varje dag, känner du att något inte stämmer så är det antagligen så. Och då finns ju ingen anledning att vänta med veterinärbesöket.



Jag håller tummarna för er i morgon!

2012-05-28 @ 10:23:10
URL: http://stallskogalund.blogg.se/



Erika

Du för rätt Linda som åker in.

Bättre o åka in en gång för mycket än en gång för lite.

Förstår din oro.



Håller tummarna för er skull. :)

2012-05-28 @ 10:34:16
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Jenny

Hoppas du får lugnande besked av besöket, se till att inte grubbla sönder dig tills dess bara!

2012-05-28 @ 11:20:31
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Q med ridtravare i fokus!

sv:Andas nu lite ..Jag menar inte alls att "L" skulle ha fel för jag tror jag förstår hur hon menar samtidigt.Man säger att man jobbar vänster sidan för det är det ryttaren mer upplever än hästen.(det är där man känner saker när motsatta sidan strejkar)Och för att få fatt på höger behöver då även rätta vänstersida för att komma till rätta med hela paketet.Men det sitter inte i vb ursprungligen vad jag kan se utan just högt hb.Och det blir givetvis knackigt i vänster varv just pga det jag skrev.Och det är lätt hänt att man misstar sig och tror att det sitter i det invändiga bakbenet.Jag har ridit flera hästar med liknade problem eller ja olika svagheter, så jag vet hur det upplevs och jag har gjort samma misstag själv och trott att det varit vb i stället för hb och det är också därför jag ser detta så tydligt.

Och jag tycker inte du ska oroa dig alldelens sinnes nu Linda.Ett hett tips i ridningen speciellt i vänster varv.. flytta fram vänsterskänkeln något och försök forma henne runt den och flytta ut högertygeln något så hon hittar den bättre. Tänk bogarna ut till höger för att få henne att rätta sig mer på bakbenen.Det kan nog tänka sig att damen ev har lite invändningar mot detta för det är nog tufft för henne.Flyttar du hennes bogar ut till höger tvingas hon nämligen att ta i mer med högerbak.Hon är säkert lite uppfinningsrik för att komma undan också så jag kan tänka mig att hon kommer försöka tippa länden allt överböja sig i halsen för att slippa undan.

Lycka till hos vet.Det kommer nog gå bra ska du se.

kram på dig !

mvh/Q

2012-05-28 @ 12:01:55
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Sanna

Be dem testa för fästingsjukdomar kanske?

De är en jäkligt lurig sjukdom och de kan få massa olika symptomer, men stelhet, difus hälta ochnhälta som hoppar runt är vänliga symtpomer.



Fästingsjukdomar kan även ligga "vilandes" länge innan de bryter ut, upp till 6 månader.

Bara en tanke.



/Sanna

2012-05-28 @ 21:16:24
URL: http://alfakrulls.blogg.se/



Q med ridtravare i fokus!

sv:Jag kan ju bara dela med mig av vad jag tror och det behöver ju inte på något sätt vara någon sanning.Och jag är ju ingen veterinär.

Men..

Jag tror som så att du kommer få lägga ner massor med tid framöver varenda gång du rider henne på att rätta henne så hon går som hon ska och inte fuska för att det ska bita i längden och hon ska bli starkare.Och inte fuska själv heller och tänka att "vi tar det i morgon i stället" Utan vareviga gång du jobbar henne och hela tiden ha fokus på problematiken hon har .Just för att som jag beskrev tidigare att hon sedan går på sitt sätt resterande timmar av dygnet.Jag pratar månader.. kanske även längre..Och kanske resten av hennes liv.MEN hon är ju dessutom ung och anpassningsbar och det ÄR lättare att forma och stärka en yngre häst för en hållbar framtid så där ligger ni på plus.



Och jag skulle utan tvekan ta henne till vet igen och följa upp även sedan med vet för att se åt vilket håll det går.För problem det har hon och det kommer inte bara gå över mirakulöst utan hon behöver hjälp och jag tror du behöver hjälp på vägen på mer än ett sätt.Försöka få med sig "L" till veterniären kanske så hon också får höra vad som sägs?Och när det gäller rehab kanske veterinären kan rekommendera någon med bättre insyn i denna typ av problematik ?



jag ser inte på något sätt att det skulle vara "kört" för er .Men frågan är ju hur mycket du mäktar med?

Jag tänker en hel del på er faktiskt och önskar att jag på något sätt kunde hjälpa framförallt dig.Om inte annat bara ge dig en kram för jag förstår verkligen hur jobbigt du måste ha det kring allt det här.<3

mvh/Q

2012-05-28 @ 22:21:21
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Julia

Håller tummarna att allt går bra!

2012-05-29 @ 14:08:47
URL: http://ohjuliet.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?