De har förstört :(

Haha jag kommer få fan för den här dagen. Såhär mycket har jag inte svettats på länge. De bara rann om mig, smaart Linda du som är förkyld och hostar om nätterna.

Men det var sånt uuunderbart väder, vrålhett, det droppade överallt och jag hade värsta vårkänslorna. Jag tänkte: Perfekt för att arbeta ute  (inte på plan) Jag kom på mig att Fifa blev ju behandlad i ryggen igår, kanske dumt att rida dagen efter, så det blev tömkörning. Gaah det är inte min grej, känner mig så fruktansvärt okunnig och jag funderar på att skita i det tills jag får hjälp. Kände ingen skillnad på bett och mun om jag säger så. Jag fick ryta till åt Fifa ett par gånger, hon drar nästan omkull mig ibland vid nerförsbackarna. Hah ja vår kommunikation är inte på topp just nu :P

Det sved i hjärtat på mig idag. De nya grannarna har fällt alla träd på våran underbara skogsslinga vid sommarhagarna. Fyfan :( Jag kände inte igen mig, det var tragiskt alltså. Här har man sådana fina minnen med både hund och hästar. Jag lovar, när solens strålar kisar igenom alla stammar har det varit som tagen ur en saga. Jag minns så starkt när jag red dit med min kallblodstravare för några år sedan, plötsligt möttes vi av tio råddjur som gick omkring bland träden, det sjuka var att jag och hästen red omkring den lilla råddjursflocken, dom verkade inte bry sig om mig, det var helt fantastiskt, det glömmer jag aldrig. Dom brukar ströva omkring där då och då, men nu.. nykomlingar!! Nog för att det var granbarkborre på vissa träd, men onödigt att göra ett hygge av allt.

Nåja jag och Fifa tränade iaf omkring där, nästa gång ska jag nog bara ta med mig en lina så hon för trava fritt över bråtet, hon behöver bygga en balans och det känns bättre att börja låta henne trava fritt i skogen än med mig på ryggen..







                                                 Tänk att förstöra något så vackert, nu är allt dött..





                                                       Har ingen bättre bild på skogsslingan än denna:



                                                                                Linda





Kommentarer
Erica

MEEEN, vad tråkigt! Hatar när dom avverkade.. det blir så fult och trist!

2012-03-01 @ 15:50:18
URL: http://minsvala.blogg.se/



erica

Nej hade inget spö hon blir så himla laddad då. Red utan spö :)

2012-03-01 @ 16:35:55
URL: http://minsvala.blogg.se/



Nellie

Får du börja rida Fifa igen?:)

2012-03-01 @ 17:31:40
URL: http://rodiocchaska.blogg.se/



Frida

Usch vad tråkigt :( Har också haft några sånna där ställen uppe i Sundsvall som de bara förstört :(



Svar: Aha, så det funkar inte att ha skor på vintern och utan resten av tiden?

Han har ju väldigt dåliga hovar, så tappar han skorna brukar ju en del hov åka också, men hinner man ta av skorna innan han tappar dom så håller sig hovarna tills hovslagaren kommer, så det är svårt att veta om det går eller inte.

2012-03-01 @ 18:03:33
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Elin- Northern Showhorses

Åh det är så tråkigt när det bli kalhygge :(



SV: Tack! :) Jo har tänkt testa med stallvägg eller någon annan vägg men har ingen bra just nu när det är så mycket snö och det är lätt att köra fast med transporten:/ Men nu ska jag last träna lite varje dag och se hur det går. Ju mer man tvingar honom ju värre blir det så har testat en liten egen verson av tobbe :)

2012-03-01 @ 18:45:32
URL: http://northernshowhorses.blogg.se/



Sessan

Tråkigt att det blev så tomt på er slinga.

När vi anlitade folk att hugga i vår skog så de som blev anlitade gjorde fel så de förstörde skogen totalt :/

2012-03-01 @ 20:00:09
URL: http://impalaa.blogg.se/



Julia - tävling i bloggen, samarbete med CF hästshop!

Ser mysigt ut iaf!



Sv: Tack, känner mig inte alls lika deppig nu.

Ja, men då vet du hur det är.. Flygfäna är HEMSKA..!

2012-03-01 @ 22:34:50
URL: http://ohjuliet.blogg.se/



Anonym

Usch va trist :( min farmor och farfar hade ett skogsparti just vid deras tomt som vi alltid lekte i som små, samma sak där, allt är nerhugget :( alla träd, alla minnen, stigar.. :(

2012-03-02 @ 09:35:52



NIna L

Om jag inte minns helt fel så är det så att man måste ta ner hela skogen om man har fått in granbarkborre. Det spris visst väldiigt mycket och snabbt. Annars är det risk att ännu mer skog måste tas ned om det hinner sprida sig ännu mer.

2012-03-02 @ 14:58:57
URL: http://stallskogalund.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?