Fifa till salu!

Ja nu är jag faktiskt väldigt less på den här hästen. Jag orkar verkligen inte mer. Alla jädrans veterinärbesök, sadelbesvär och annat tok. Hennes humör som går mig på nerverna. Vi kommer ju aldrig framåt och så himla fin är hon faktiskt inte, hon ser rätt skabbig och ful ut ändå. Nej dumma dumma häst jag vill verkligen inte hålla på något mer. Det är hon inte värd. Jag kan lägga pengarna på något som är bättre. Eller inte! Mammas pärla! Hon kommer aldrig säljas det kan jag lova, hon är alldeles för värdefull.
 
                    

Varför man vill köpa Fifa

Hon är först och främst väldigt vacker. Hon fångar mångas uppmärksamhet med sin vackra färg och sin smäckra långbenta kropp. Hon har stora vackra ögon och en blick som fångar ens hjärta. Hon är en väldigt lyhörd och känslig häst, det behövs inte mycket för att det skall hända något. Hon har trevliga gångarter och är väldigt väldigt lättlärd. Hon är rolig att rida ut på samt att arbeta med på plan. Är en väldigt trygg individ, blir nästan aldrig rädd för någonting. Är inte den uppstressade eller heta hästen, hon har energi men drar inte iväg okontrollerat. Är otroligt mysig och nyfiken på allt, vill gärna vara upp i. Vill gärna se och röra det mesta. Hon är en kanonhäst om man vill träna tricks eller annan form av kommunikation, oerhört känslig och lyhörd, kanonrolig att jobba med vilket hon själv också tycker.  Sedan är hon ett sto och då kan man alltid ta en bäs.


Varför man inte vill köpa Fifa

För det första är hon väldigt liten, endast 1,29 i mankhöjd. Hon har humör som heter duga och vill gärna ifrågasätta sådant som kan vara nytt, jobbigt eller konstigt. Det är inte BARA utan man får kämpa lite för att hon skall ge med sig de gånger hon inte är med på noterna, hon är inte bang för att lägga sig ner eller gå in i tråkiga/farliga saker om det inte duger för damen, på så vis är hon en väldigt olycksfågel, hon är inte rädd om sig själv om vi säger så. Hon har även haft/har en skada som varit under behandling i snart ett år vilket inte är så lockande även om detta inte påverkar hennes framtid. Hon har ett himla jobbigt sadelläge ^^

Humöret kan gå en på nerverna ibland men hade hon inte sitt humör skulle hon inte vara Fifa. Så jag vill gärna att hon har lite jävlar anamma i sig :) Fifa är som sagt inte till salu men det tror jag ni fattade rätt snabbt ;)

                                                                            Linda





Kommentarer
Ingela

Blev lite rädd när jag läste rubriken men fattade ganska fort tack och lov ;) Vi är nog många som faktiskt tänkt tanken att sälja när det inte går bra - men det är ganska få som erkänner det!



Sv: Jag uttryckte mig fruktansvärt dåligt i det inlägget, ber om ursäkt för det! Det är inte så att jag suttit och harvat i hans sämre varv utan jag har varit mer fokuserad på att vara tydlig med hjälper osv i hans sämre varv. Däremot har jag på uteritter alltid haft honom högerställd (hans sämre sida) för att lättare få fram hö galopp. Så många gånger det istället har blivit vänster… förvänd galopp i det "varvet" är en baggis ;) eftersom han är betydligt bättre med vä har jag blivit slarvig och det börjar märkas "/ Jag har inte tränat för instruktör på nästan tre år så det sätter sina spår också. Just nu försöker jag få upp orken på oss båda så att vi kan träna igen. Vilket leder till mitt nästa svar… mina föräldrar separerar just nu och den här sidan som pappa visar har jag aldrig sett förut även om jag så här i efterhand kan se att spår av det dykt upp tidigare. Situationen gör att jag inte riktigt har den ork eller jävlar anamma som behövs för att jag ska komma igång. Tråkigt och det tar på krafterna som sjutton. Det är så himla hemskt att känna så om sin pappa men snart bryr jag mig inte om honom längre.

2012-03-14 @ 16:22:06
URL: http://semperfidelisesto.blogg.se/



Sessan

Började verkligen fundera när jag läste rubriken men glad att den inte var sann :P

2012-03-14 @ 17:22:21
URL: http://impalaa.blogg.se/



Titti

Ja vore det inte kul med ett föl så småningom :)

2012-03-14 @ 17:25:33
URL: http://livetpavischan.blogg.se/



Felicia

hon är verkligen superfin :) sjukt charmig :D. Tycker inte att hon ser så liten ut på bilderna :o

2012-03-14 @ 18:26:06
URL: http://miinljufur.blogspot.com



Irina

Jag trodde dig tills jag kom till dumma dumma häst... Lilla fina Fifa :)

2012-03-14 @ 18:40:04



Mikaela

Sv; Nja tölten är väl egentligen starkaste gångarten. Han är mer en tölthäst än fyrgångshäst i tävlingssammanhang. Jag driver för dåligt därför blir det inte rent och det blir energifattigt. Så det är mer jag som har svårare för tölten;) Skulle min tränare ridit honom på tävling skulle han lätt få minst 6,0 för tölten:P

2012-03-14 @ 22:05:44
URL: http://svippostina.blogg.se/



Jossan

Blev nästan lite rädd där i början ;)

Ja vacker är hon allt :) sen det där med bestämndheten är för att hon är sto.. :P

2012-03-14 @ 23:02:31
URL: http://semtegensis.blogg.se/



Helena

Blev också rädd först när jag läste rubriken. Tänkte att den vackra hästen vill väl ingen bli av med ;)



Hmm tanig...nä det tycker jag inte Tyra är, det är nog bara bilden. Hon är ju en vältränad dam. Kanske är så att hon ser tanig ut för att man är van vid att många isisar är alldeles för feta. Mina hästar får inte bli feta, inte bra för dem.

Jag tror också att många tror att många islandshästar verkar vara viktbärande bara för att de ser kraftiga ut men i själva verket är det ofta bara att de helt enkelt är alldeles för feta.

De som är mest viktbärande är ju de som är vältränade och de ser ju mycket smalare och smäckrare ut.



Jag har satt 80 kg lite som viktgräns för Tyra. Många turridningsverksamheter har ju 100 kg som gräns.

2012-03-15 @ 07:23:08
URL: http://islandstyra.blogg.se/



Erika

Där skrämde du mig rejält med din rubrik. :O

Men vilken tur att de inte stämde. ;)

2012-03-15 @ 11:53:04
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Alexandra

Aw :')

Hon ser verkligen större ut.. haha

2012-03-15 @ 20:59:14
URL: http://alexaka.blogg.se/



Julia - tävling på bloggen i samarbete med CF hästshop

Blev allt nervös först ;)



Sv: Mim nuvarande hyresvärden är ridlärare och riktigt bra! Precis så som jag tror passar mig. Har inte blivit av med lektion än bara, men det får bli snart!

2012-03-16 @ 23:24:35
URL: http://ohjuliet.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?