Fifa med öppen tå :)

Ja så var Fifa nyverkad. Jag kunde inte låta bli jag var tvungen att testa rida en sväng nu när hon har öppen tå. Egentligen hade jag ingen lust att rida, jag har ju börjat min praktik nu på en förskola: skit kul by the way och känns som förr på jobbet liksom, men jag är heeelt slut när jag väl kommer hem, så jag hade faktiskt tänk och slöa i soffan idag, men jag kunde som sagt inte hålla mig och Fifa mår bäst av att hållas igång.

Det var verkligen svårt att få in trav nu när vi töltat hela tiden, tölt tölt tölt ja töltsäker är hon iaf. De få steg jag fick in trav så slog hon aldrig ihop, inte en ända gång av de korta travsträckor som kom fram. Jag vågar inte med hundra procent säga att skoningen med öppen tå funkar då hon inte travar travar utan tar bara några få steg, men jag har liiite på känn att det faktiskt funkar. Tyckte mig se en annorlunda rörelse i hagen också men så var hon snortokig idag och brallade runt. I alla fall, tölten verkar ju inte ha försvunnit så det är bra. För övrigt är hon mjuk och fin, jätte trevlig att rida.

Det kommer lite busbilder sedan på fröken, något var i luften och Fifa tjöt som en trumpet och brallade runt i leran. De kommer snart :)

Märke att hovslagaren bara satt fyra sömmar i varje framsko, undra hur länge dom sitter på fötterna :P





          

                                                                             Linda





Kommentarer
Jenny

Intressant skoning måste jag säga, jag har faktiskt aldrig stött på bakvända skor förut men jag hoppas att det är som du har på känn så att det funkar för Fifa att ha det så! Och givetvis att de sitter kvar också ;)



SV: Ja, jag börjar bli riktigt nervös inför fölningen redan faktiskt.

2012-03-28 @ 17:29:35
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Anna

Min Hovis har förslagit att vi ev. ska prova sko T med bakvända skor. Han slår på sig betydligt mindre nu än tidigare. Vissa tidpunkter ingenting och ibland halvmycket.Så vi får se hur vi göra sedan. Du får väldigt gärna ha en liten "utvärdering" av hur du tycker att det fungerar när du ridit Fifa en tid:)



Svar: :D



Mvh Anna & Tabasco:)

2012-03-28 @ 18:03:18
URL: http://anaby.bloggplatsen.se



Q med ridtravare i fokus!

Anledningen till att han bara satt 4 i varje är för att det inte fanns nått mer att spika i men det förstår du nog själv.Få nu inte värsta paniken om hon slår ihop något framöver för det handlar även om styrkan och balans i hästen också.Detta hjälper henne med det men inte fullt ut.Fulländade mirakel produkter finns ju inte.



sv:När det gäller att rätta framdelen på bakdelen.(hästen är bakhjulsdriven) Så handlar det om att sätta framdelen på bakdelens spår.Man kan säga att hästen inte sitter ihop bakifrån och fram om den inte spårar vilket den inte gör om den skjuter ut någon kroppsdel.Hästen ska på rakt spår och på böjda spår gå på TVÅ spår och bära jämt på alla fyra detta är en grunförutsättning för samling .ska ge dig två enkla övningar.

1.Låt säga att du rider rakt fram och hästen slänger ut bakdelen till höger.Led då framdelen ut till höger för att sätta hästens framdel på bakdelens spår.(via ledande tygeltag på höger tygel och lägg ann vänster skänkel och sittben)Du kan dock inte göra ledande tygeltag på hackamore då detta inte är konstruerat för detta. 2 Lite samma tänk som rakt fram fast på böjt spår tex till vänster på en volt .Led framdelen ut till höger och ev flytta ut högerhanden något från manken för att visa hästen vart hon ska medan den högra förblir vid manken och tänk att ditt vänstra ben ska bli långt.På böjt spår ska hon forma sig runt din innerskänkel och den ytter är framåtdrivande.Rättar hon sig eller försöker göra det du ber om ger du eftergift och berömmer och försöker sen igen.Detta är väldigt stärkade framförallt för HB .för det som händer när du rättar framdelen på just höger bak som hon inte vill bära på riktigt är att det får ta mer tyngd när du sätter hf i hb,s spår.

mvh/Q

2012-03-28 @ 19:31:20
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Jossan

Hoppas det funkar nu! :D

Ska bli spännande att följa!



Hur som helst kom jag på att jag glömt säga en sak, Herkules slog ihop extremt mycket förut i traven framförallt! Men med mer styrka så har det avtagit nästan helt, så det kan ju vara lite styrka som fattas också? :)

2012-03-28 @ 21:36:39
URL: http://isbitarna.se



Erika

Måste fråga, varför skor man så ? :)

Är nyfiken, någon speciell anledning och vad händer om man har skon så ?



Tänker lite på Raski,s problem med bogen osv.

Nu ska hon ju kollas av en annan person när jag fått tag på henne. :)

Men såklart har detta med skoning, skor osv oxå en tanke i mitt huvud.



2012-03-28 @ 22:31:17
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Q med ridtravare i fokus!

GHAA! Menar givetvis att VÄNSTER handen ska förbli vid manken .Tant Q är lite snurrig just nu =P

mvh/Q

2012-03-28 @ 22:32:02
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Nina Liljedahl

Ååh vad härligt att tölten är kvar och att trastegen verkar lite bättre än förut :-) Det blir visst bara bättre och bättre. Tänk hur det kändes i januari och hur det känns nu, vilken skillnad!



Sv: Aha, nu förstår jag hemlighetsmakeriet ;-)

2012-03-28 @ 23:25:01
URL: http://stallskogalund.blogg.se/



Frida

Hoppas det fungerar nu :)

2012-03-29 @ 11:56:52
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?