Dagens pass med Lina

Idag tömkörde vi Fifa. Puuuh vad man fick springa med, en annan fick verkligen bevis på sin dåliga kondis. Fifa däremot har toppkondis, hon skrattade nog gott åt oss. Traven blev finare mot slutet, ren och luftig dock önskar jag hon kunde länga fram lite bättre, men det kommer väl, hon vinklade ju verkligen in haserna mycket bättre nu iaf, härligt!
 
Sedan tog vi väl en timmes paus kanske i gruset och bara surrade medans Fifa stod och sov. Vi är duktiga på att surra jag och Lina ;)
 
Efter det blev det lite ridning. Jag har tyckt att Fifa tappat lite tölt, jag vet inte riktigt vad jag skall göra. Felet var bara att jag tappat power igen i mig själv. Lina hoppade upp och red med power fram och tillbaka, tölt, galopp trav, bytte varv hit och dit i bra tempo. Då såg matte själv hur både tölten och galoppen trillat fram så fiiiint! Galoppen var ju bara för bra :D Rund och fin, hon har verkligen utvecklats lilljäntan. Glad och på topphumör var hon också. Jag satte upp och min feghet kom fram på en gång, jag var tvungen att ha lite jävlar anamma i ridningen med mycket fart böjningar och varvbyten, det var ju bara det att jag trodde vi skulle gå umkull hela tiden så jag liksom håller in henne och då kommer inte alls den där fina runda galoppen fram, sååå Linda måste bli lite mer modig igen med mer jävlar anamma, som jag var i våras. På slutet släppte jag åtminstonde en del av kontrollen och avslutade med fina gångarter.
 
Fifa är smart, något så otroligt, hon vet så tydligt hur hon skall göra för att komma undan jobb. Ibland kan man tro att hästen har riktiga smärtor någonstans och står vid vallgraven, men det går inte Lina på, hon har vid det här laget lärt känna min lilla häst och ser direkt om det är dumheter. Även om Fifa har en enorm vilja till att vara till lags och arbeta så vill hon ändå försöka att göra det så lätt som möjligt för sig, det gäller att vara riktigt smart själv. Ibland stoppar min okunskap mig och där får Lina hoppa in och visa, men så är det, man kan inte allt och det är därför man tränar, jag har inte den lättaste hästen men inte den svåraste heller, hon är riktigt rolig att rida man får bara kämpa lite hårt ibland :)
 
Linda





Kommentarer
Jenny

Mer jävlar anamma låter som ett bra recept!

2012-06-27 @ 17:57:29
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Sessan

Visst är det :)

2012-06-27 @ 20:52:27
URL: http://impalaa.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?