Jahapp där kom mitt påhopp :)

Hahaha alltså gud jag skrattade faktiskt när jag läste en kommentar riktad mot mig hur otroligt dålig jag är på att rida min häst. Måste vara en lilljänta som sitter och trycker på tangenterna, snacka om att denne inte vet ett tjota, hohojaja men vet ni jag tog inte ens illa upp, jag bara skrattade, gud vilket bevis jag fick att vissa vet inte ens vad de sitter och skriver. Jag har aldrig blivit förnedrad eller påhoppad förut så det var väl dags då, haha :)
 
Jag gick in på tennisryttarnas blogg och läste ett intressant inlägg, då kommer jag med min åsikt och sedan får man skiten över sig, ooookej moget :) Ja men har man inte växt på sig så har man inte, det är nog lättare att flyga på folk med gapande ord och aggresivitet, mår man bättre av det så fine. Alltså kära barn man måste kunna ta kritik och höra andras ord, kan man inte det kanske det är dags att gå till skolbänken igen och lära sig vett och etikett. Jag var hövlig och rättvis i min åsikt, klankade inte ner på någon utan berättade bara vad JAG tycker och vad JAG skulle ha gjort och inte och försökte förklara vad personen som startade diskussionen menade.
 
Ni vet ju sedan tidigare att jag inte vill skaffa mig en topphäst och att jag vill lyckas nå mitt mål på egen väg och inte skicka iväg hästen till någon annan, det är jag och Fifa liksom, från start till mål helt enkelt och jag respekterade Fillipas sak, men då är det väl några "fans" som tycker att man är en idiot och att det är så synd om F.  Alltså saken är så här, jag skulle inte bli lycklig av att ha en utbildad häst, så är det, jag tycker det är så fruktansvärt roligt att få kämpa själv och ända från starten, varför ska det vara så svårt att fatta? Varför får inte jag tycka det? Hästfolk alltså! Man må väl tycka och känna som man vill? Jag har kunnat köpt mig en häst med mer utbildning och som redan hade lite framtiden för sig, men vet ni jag ville inte det, jag älskar utmaningar, jag tycker det är så roligt att få kämpa i svett och tårar, (och det får man göra med en topphäst med) men jag vill ju vara med redan i steg 1. Om min häst sedan når toppen eller ej skitsamma!
 
Sedan tycker jag självklart att man skall träna och förbereda sig innan SM, men antingen är det någon annan eller jag som har missuppfattat, åker man till tränare själv och rider hästen så skulle jag också gjort det, men jag skulle aldrig ha skickat iväg min häst till någon annan och det är vad JAG skulle ha gjort och inte, skulle mina vänner göra det skulle jag inte bry mig ett dugg, det är väl upp till dom? Det är väl inte fel? Allt handlar ju om vad det innre känner.Jag gör mycket som inte min närmaste gör, men är jag en hemsk person för det? Jag förstår inte riktigt faktiskt, varför det skulle bli sånt gap om min åsikt? Man skulle ju lika gärna kunna ta bort kommentarsfältet om det bara ska vara glitter och glamour där. Jag tycker mina tankar och åsikter är viktiga lika viktiga som andras är.
 
Nej men visst jag pratade bara i okunskap så var det ja, och jag var ju bara en skogsmulle som inte kan rida min häst, och det är väl klart som fan att min tränare kan få fram finare steg ur min häst, annars vore det jävligt konstigt ^^
 
Snälla försök ta kritiken på rätt sätt, intressera er och lyssna, det kan väl vara intressant att höra vad andra gör och tycker? Varför skall alla vara så lika för? Vilken tråkig värld vi skulle leva i. Jag hoppade inte på F och jag klankade inte ner henne ett dugg, jag försökte bara ge min åsikt och ge en förklaring till vad den första kommentaren handlade om. Allt handlar om lycka, det är väl därför vi rider? För att göra oss lycklig? Vissa blir lycklig av att mulla i skogen, inte jag, vissa blir lycklig av att köpa guldhästar, inte jag, men för det och klankar jag inte ner någon annans lycka. Är en person lycklig borde man väl vara glad för den lyckan? Beroende på vad det är, är det en mördare som är lycklig över sina offer så.. ja ni fattar.
 
Jag står för mina åsikter - folk måste bara lära sig att det handlar inte alltid om att trycka ner någon. Egentligen är jag ju bra löjlig själv som tar upp detta i min blogg, vore jag mer mogen skulle jag ignorera och leva vidare av det lyckliga livet jag lever, men jag tycker det är så tråkigt när folk inte tar åsikter på rätt sätt, när de bara ser det som ett hot, jätte tråkigt för jag älskar att diskutera och höra andras tankar och ord. Det är väl så man utvecklas och öppnar nya dörrar?
 
Till inlägget och kommentarerna
 
Lugna ner er ;)
 
 
Linda





Kommentarer
Bukefalist

Fast nu tycker jag du verkligen har sådan dubbelmoral så jag blir spysjuk!

Du pratar om att man måste kunna ta andras åsikter, att man måste förstå att alla inte tycker som en själv, att man måste tåla diskussioner osv osv.....men endå gör du ju inte det själv?

Exempelvis på buke när du var aktiv där, du kunde ju inte ta nått som sas där, alla andra hade minsan fel, och ingen kunde minnsan komma här och säga att du gjorde fel å yada yada yada....och de dömde ju utifrån de bilder du la upp och det du skrev, men dom var ju dumma i huvet och viste inte va de pratade om.

Så fort någon har något negativt å säga om Fifa så går du ju in i en försvarsställning, kanske något du ska tänka på? Hur du själv beteer dig?

Nej, jag har följt din blogg länge nu, sen starten faktiskt men det går fler å fler dagar imellan som jag kikar in här, för tycker du har blivigt fruktansävrt dömmande och dryg i dina texter, och alla dina svägningar om hästen är sjuk, hästen är frisk osv är bara jobbigt, man blir manodepresiv av detta jämmer, för det är ju nästan bara var bloggen handlar om nu förtiden.

Och om nu hästen har en dålig dag, varför kan den inte få ha de då? Det är ett djur, ingen maskin!
Varför ens då be hästen om men massa krav när de endå grår skit? Varför dugger inte bara en skrittur ibland? =S




2012-07-19 @ 19:43:06



Anna-Sara

Har läst din blogg då och då, men nu kommer jag att sluta med det. Läser inte heller Filippas blogg ofta men den kommentaren var så onödig. Det känns som att det var en kommentar mot henne och hennes ridning. Har du ens sett henne rida undrar jag. Hon är en jätteduktig ung ryttare som har en jättefin häst som hon utvecklas med. Klart att hon ska tävla och klart man ska ta hjälp. Hade jag de ekonomiska förutsättningarna skulle jag också köpa en fin häst och satsa. Alla rider för olika saker, men det är ä samspelet mellan häst och ryttare som ger något oavsett man rider hemma eller visar upp sig på ovalen. Fråga alla tävlingsryttare och svaret är detsamma. Och att ta hjälp från en tränare är klart att man gör. Man lär sig även av sin häst hela tiden, och kan hästen kan man ta den känslan till sigsjälv.
Jag tycker inte det är fult eller fel att ta hjälp innan en tävling. Det är inte fult att träna inför tränare dagar innan sm. Men det som är fult är att på internet slänga ur sig att det inte är svårt att rida en häst som du aldrig ridit riktat till en 16 åring.
Lycka till med fifa!

2012-07-19 @ 21:52:44



malin

för mig är det självklart att ta hjälp av en tränare. Jag vet att filippa red själv på kursen och tränaren red någon gång också.

alla mina kompisar här hemma åkte iväg på ett så kallat SM läger innan Sm för att just toppa sin häst.

tycker att det här inlägget var otroligt onödigt!

2012-07-19 @ 22:58:36
URL: http://malinsjolander.com



Erica

Hejsan svejsan alla som läser! Hmmm.. ja vad ska man säga? Jag är väl inte den som gillar och delta i diskutioner men jag måste göra de nu! för jag fattar inte riktigt vad de är som ni har hakat upp er på? Vad har Linda skrivit som var så farligt? Har läst inlägget som hon filippa hade skrivit och även Lindas kommentar och jag förstår inte alls varför folk är irriterad över? Som jag tog inlägget och kommentrerna så var de bara att Linda hade lite förstålse för hon som inte tyckte man skulle skicka iväg hästen på träning till någon annan för att linda själv skulle inte de. Hon tycker mer om att träna på egen hand och lära sig mkt själv hur man finner vägarna till framgång. Men hon skrev ju ingenstans att det var fel att ha en superhäst och att ngn annan tränar ens egen häst.. bara de att hon själv inte skulle vilja de. vad är det som är fel? Bara en fundering.. vi kanske läst och tolkat dessa kommentarer olika..

2012-07-20 @ 11:36:43
URL: http://minsvala.blogg.se



tanja

Jag måste bara hålla med både Linda och Erica i detta. Förstår inte hur hela inlägget har tolkats utav er andra. Hittar ingenstans att Linda tycker att det är fel att man tränar sin häst för tränare eller att hon klankat ner på Flippa. Det krävs en duktig ryttare vare sig vad du har för häst att rida. Det enda är kanske att du får lite mer gratis när du har en häst med större kapacitet?

Det enda vi tycker va lite fel i våra ögon var att lämna bort hästen på träning till en tränare och inte själv sitta på hästen den veckan. Självklart ska man träna hästen och toppa innan en sån stor tävling. Man kanske det bästa är att själv sitta på hästen och träna för en instruktör? Att flippa skulle ha åkt på något träningsläger framstår inte i inlägget och om du nu är så att hon ridit hästen för instruktör innan så är det ju inte detta som har kommenterats utan att lämna bort hästen till någon annan som folk har "kommenterat" om. Detta är i allafall vad jag tror och det är också vad jag tror Linda menar?

Ju duktigare man blir på att rida ju svårare inser man att det faktiskt är att rida. Men jag håller fortfarande fast vid att en häst med högre kapacitet får du lite mer gratis med än på en grisepassare.

Hoppas ingen missförstår detta nu, men det lär säkert hända.

Flippa själv tyckte inte att Lindas kommentar var onödig eller kränkande. Hon tyckte faktiskt att det var ett mycket klokt tänkande men höll inte med till fullo.

2012-07-20 @ 13:22:48
URL: http://fillstastallet.blogg.se



Nina

Oj, snacka om att göra en höna av en fjäder...Som jag kan se det, deltog du bara i en disskusion och råkade tycka lite olika än blogginnehavaren, därmed blev du genast en "OND" människa som flera av blogginnehavarens supportrar måste ge sig på och svartmåla.

Försök att inte ta åt dig och bli ledsen över det här (fast jag vet att det är svårt, man vill ju gärna vara kompis och god vän med alla), men det är ju så himla lätt i bloggvärlden när man aldrig behöver stå öga mot öga mot den man ger sig på, att säga en massa elaksheter som man aldrig skulle säga till någon i verkliga livet.

Försök i stället att fokusera på oss som gillar dig och din blogg, för vi är ju många och vårt "tycka om" är mycket starkare än deras dissningar. Så dé så!!

Bamsekramar <3

2012-07-20 @ 17:37:02
URL: http://stallskogalund.blogg.se



Frida

Ja, folk kan ju verkligen ta det man skriver på helt fel sätt...

2012-07-20 @ 21:04:41
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



Sofie

Jag läste kommentarerna, fattar inte varför de hoppar på dig?! Du skriver ju iallafall ett vettigt inlägg i debatten som inte hoppar på någon...

2012-07-20 @ 22:23:25
URL: http://toltaren.blogg.se



Julia

Den kommentaren du skrev var inte på något sätt elak. Du skrev bra tycker jag. Så enkelt är det i mina ögon. Verkade även som att Filippa tog det på rätt sätt också.

2012-07-21 @ 19:03:33
URL: http://ohjuliet.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?