Hiss!

G boots. Bland det bästa köpet jag gjort. De sitter som en smäck och vikten passar Fifa kanonbra. 240 g. Tycker dessutom dom är väldigt lätt att spänna åt, inga remmar som spricker eller töjs ut, dom är fenomenal!
 
Varför rider jag med vikter? Fifa har som sagt alltid haft lite svårt för sin trav, hon har slagit i väldigt och fått blåmärken på bakhovarna, "haltat" sig fram och varken funnit takt eller balans. Hennes glädje till traven fanns inte då hon tyckte den var obehaglig, men med hjälp av vikterna slog hon varken i eller haltade så extremt som hon gjorde utan. Hon fick hjälp med att finna balansen och styrkan. Nu är det inte så att man bara kan trä på några vikter och skrutta runt medans man hoppas att det ska bli bra, såklart krävs ju rätt och tålmodig ridning. Idag kan hon trava på riktigt bra utan vikter och väljer gärna den gångarten, en helt annan häst :)
 





Kommentarer
Erika

Skönt att du hittat något som funkar så bra på henne. :)

2012-07-08 @ 14:31:04
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Sophia

Ja de är superbra =)
Dock fick vi erfara en stor sten som hade letat sig in där bak på dem, resulterade ett fult sår :S
Så jag vågar inte ha dem när vi rider på grusväg utan det blir bara i paddock :)
Annars kör vi numera klockor på grusvägen de ggr vi använder boots.

2012-07-08 @ 19:45:19
URL: http://sono.noksin.se



Nina

Jag undrar just *varför* det går lättare för hästen att hitta rätt takt med viktboots. Det är ju likadant med travarna, vissa av dem har ju också vikter fastskruvade framtill på hovarna, så att de inte ska falla in i galopp (tror jag), eller boots. Det är säkert av någon fysisk anledning, men jag undrar hur det funkar... Vet du?

2012-07-08 @ 20:26:26
URL: http://stallskogalund.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?