Fifa weird igen

Red iväg med Erica idag. Först red vi lite på plan. Fifa skummade som attan i munnen, det bara rann vit gegga om henne, hon sög och mummsa. Tölten var fin, hon var mjuk och smidig MEN jag kände att hon inte riktigt var sig själv. Traven var ok, inte riktigt bra men ok, galoppen var dock skit, hon ville inte ta galopp så det var lite märkligt. Jag gav mig när jag fick galoppen i båda varven en gång. En svettig och go Fifa.
 
Vi red sedan iväg en sväng, tog det lite lugnare, tölten var till och från, hon var väldigt snubblig och kändes lite weird. Mjuk och trevlig men det var som att rida en snubblig slajmhäst, vet inte hur jag ska förklara. Tölten tappade hon lite ibland, galoppen var dock bättre här än på plan.
 
Jag funderade lite och tyckte jag kände igen detta sedan tidigare, samma tid då hon hade en del sår i karleden efter bootsen, så jag kikade noggrannt igenom henne när jag kom hem och ja, hon hade lite sår i karleden, inget som var katastrof, lite små skorpigt men det kan ju säkert göra mycket ändå, hon verkar ju vara så pass känslig. Så det blev till att smörja. Jag får kanske undvika boots ett tag så det inte blir riktiga skavsår, men så trist att hon skall få sår så snabbt av boots, ändå har jag ju neoprenboots, kan ju vara viktgbootsen som kaver lite också, o andra sidan var de mesta av skorporna på det stället där inte bootsen når, så det är också lite konstogt, aja det är ju ingen fara med henne men man får ju vara lite uppmärksam. 
 
Mobilbild





Kommentarer
Jossan

Hon kanske har mugg? Typ exem fast i karlederna Tror jag att det är iaf... Våran grannes häst har/hade det :)

2012-07-08 @ 20:19:29
URL: http://semtegensis.blogg.se



Titti

Kan rekommendera equibona salva. Våra stora har mugg/rasp och den salvan är bra för det å små sår å skav. Kan kanske vara värt ett försök? Mugg brukar ju blomma upp mest på hösten,men med tanken på den blöta väderleken så kan det väl lika gärna komma nu antar jag.

2012-07-08 @ 22:16:52
URL: http://livetpavischan.blogg.se



elinor

självklart ska de inte ha bra poäng om takten inte är bra, takt är prio nr 1 och är inte takten rätt ska de ha avdrag såklart.

Men domarna är också bara människor och jag upplever inte alltid att det är helt rättvist i bedömningarna.

Men jag tycker inte som jag sa tidgare att vi ska eftersträva segtrav heller, det ska vara bra takt, tempo, aktion OCH form samt avslappnad mjuk och fin ridning såklart. Men det blir ju bättre och bättre och i år är det ju faktiskt den fina ridningens år :)

2012-07-09 @ 00:52:05
URL: http://engelstoft.se



Titti

Sv: Jo det vore lite knepigt,men salvan funkar som sagt på små sår åxå :) Hoppas det går bort iallafall!

2012-07-09 @ 06:45:27
URL: http://livetpavischan.blogg.se



Erika

Tråkigt att hon fått små sår. :(
SV
Ja i ridningen har de blivit bättre och jag har fått bättre självförtroende så de känns riktigt bra. :)

Kul att kunna titta tillbaka o inse oj då ville jag inte ens rida ut på eftermiddagar/kvällar p.g.a rädslan för o möta andra.

Såna tankar finns inte längre. :)

2012-07-09 @ 08:11:11
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



cia

Sv; Haha är nog lite för barnslig ibland ;)
Jo de är ju de men ändå har hon väldigt mild eksem nu än vad hon hade för nått år sen, då kliade hon sönder täckena t.om.. men med rätt behandling och omvårdnad har de blivit bättre :D

2012-07-09 @ 08:27:51
URL: http://ciajonasson.bloggplatsen.se



Victoria

Visst är han söt, tassar omkring & vill vara med mest hela tiden :)

Jodå jag har det hyffsat bra, går hos sjukgymnasten 2-3ggr i veckan, försöker njuta av min första lediga sommar efter gymnasietiden.

Vi ska upp till Vännäs en helg i Augusti. & efter att skolorna sätter igång blir det nog en dag till Ullared. Sambon jobbar fram till v 31. Annars ser det ganska dött ut.

Hur är det med dig & har ni något planerat?

2012-07-09 @ 10:27:51
URL: http://impalaa.blogg.se



Clara

Äntligen klar med bilden! :D



2012-07-09 @ 11:37:54
URL: http://tvistirni.webblogg.se/



Kim

Sv: tack. Ja det är verkligen fint där och speciellt där du bor. Alla bilder du tar blir jätte fina med bergen och skogen i bakrunden. Men får hoppas dille är bra. Stod och valde mellan dille och wången men blev dille. Men så klart är de ju bra om de är inriktning islandshäst:) och börja träna ordentligt med sin häst :) kram

2012-07-09 @ 11:57:10
URL: http://skyggni.blogg.se



Ida Klausner

Ja är det inte det ena, så är det de andra vad gäller hästar ;) Tur att du hittade felet iaf! :)

sv: Nej jag har bara min Thengill (f-09) och min lilla shettis Tåtte. Samt en drös får + katter + hund. Ja vi bor på min sambos släktgård i ett stort hus. Jag och min sambo bor på övervåningen och hans farmor på nedervåningen. Som två lägenheter :)

2012-07-09 @ 13:25:36
URL: http://idaklausner.blogg.se



Julia

M är också känslig som Fifa. Det är både positivt och negativt! Bra för då visat det tydligt att något är fel, dåligt för att då brukar de vara känsliga i allmänhet. Iof sig så gillar jag Melroose känslighet, men det jag menar är att hon visar tydligt när hon inte orkar/vill :p Hon säger ju inte bara "okejdå" liksom, haha!

2012-07-09 @ 16:05:37
URL: http://ohjuliet.blogg.se



Ebba

Ja, det är bra att man är uppmärksam, minsta lilla grej gör ju skillnad. Att 400kg häst kan vara så annorlunda bara pga några små sår är ju egentligen helt otroligt... ;) Men vi älskar ju våra små ponnysar och vi vill ju ha dem färscha :D

2012-07-10 @ 11:22:22
URL: http://www.ebbakvernplassen.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?