Utvärdering: War horse

Ja nu har jag sett filmen War horse gjord av Steven Spielberg. Jag är en riktig filmnörd och missar aldrig en ny film. Film är nr två av mina största intressen och hade jag varit lite modigare så är det film jag velat jobba med, dock bakom kameran (trailer är det jag varit mest intresserad av att göra)

Nå vad tyckte jag om filmen? Ja till en början höll jag på att somna, dåliga skådisar och jäkligt orealistiskt, man ville bara skratta och funderade över om detta var en barnfilm. Kanske hade en icke hästmänniska inte lagt märke till det löjliga. Jag blev rent besviken med tanke på att de skall ha lagt ner mycket pengar och energi på denna film samt att Steven Spielberg är en grymt duktig regissör, man undrade liksom vad han höll på med och om det verkligen var något hästkunnigt folk som hjälpt till i filmen?

Dock måste jag säga att filmen blev bättre och bättre. Jag blev faktiskt mer och mer intresserad  även om det var töntiga och orealistiska scener emellanåt så fanns det scener som tog mig med storm alltså. Ja, tårarna bröt fram ibland, de gick inte att hålla inne. En scen var fruktansvärd men jävligt välgjord, det var som ett slag i bröstet och man kände verkligen smärtan i hela kroppen, men som sagt en grymt bra välgjord scen, blev impad.

Filmen var bäst den sista halvtimmen, mycket känslor, snygga effeker och bra scener. Det var inte bara hästen som gjorde en rörd utan även det krig som man får följa, det är oerhört tragiskt och man led verkligen med soldaterna och det är ju faktiskt så våran värld ser ut fortfarande, ständiga blodiga krig i olika länder, fruktansvärt. Trailen hade de verkligen lyckats med, men så är det ofta, de tar de vackraste och finaste scenerna med det bästa replikerna, sedan behöver inte filmen i helhet vara lika wow. Jag kan helt klart se den igen, fast då vill jag nog spola fram en timme. En av huvudrollerna som man får följa den första timmen  är Jeremy Irvine, tyckte inte alls om hans skådespeleri. Sedan har jag svårt för Emily Watson som skall spela hans mor. Sedan har vi ju kända David Thelwis, ja han kan skådespeleri i alla fall men han är heller ingen av mina favoriter. En av de bättre var Niels Arestrup som spelar en flickas morfar i filmen och det är även han som har den fina repliken genom trailen. Sedan fanns det väl några soldater som kunde uttrycka sina repliker och skådespeleri väl.

Nej från en skala 1-10 så får trailen en klar 10:a och filmen en 6:a +, det finns bättre hästfilmer som är bra från start till slut vilket denna inte var enligt mig.

Filmen var 2,5 timme lång.





                                                                            Linda





Kommentarer
Jenny

Jag är också en riktig filmnörd och har funderat på att se denna, mest eftersom den fick några Oscar-nomineringar, men den var alltså lite överskattad då, i ditt tycke?

2012-01-30 @ 18:22:50
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?