Tömkörningen går super :D

Idag tömkörde jag skruttan med tömkörningsjorden och de nya tömmarna. 

Tömmarna var som sagt inte utav rep vilket jag skall skaffa fram så fort som möjligt. Dock funkade dom här tömmarna tio gånger bättre än mina longeringslinor. Dom var kortare samt att de satt ihop, det var då en och samma lina med en hake på varje ände istället för två linor. Guuud så skönt det var! Inget trassel och inget strul. Dock kunde jag nog inte riktigt avgöra om hon fick sin eftergift i snabb tid, det kändes som om tömmarna var lite segare på att ge henne eftergiften, jag skulle tro att lite runda, tyngre reptrömmar ger en bättre eftergift som glider lätt i ringen.

Jorden gjorde ju mycket den med, höll tömmarna på plats och jag hade lättare att få Fifa att söka sig neråt och ge efter bättre.

Idag var hon mer på hugget, det var härligt att se. Inte överenergisk precis men mer framåt än de förra dagarna. Vi jobbade som vanligt på frykantsspåret och focuserade lite mer på ökad skritt lång och låg. Jag har faktiskt börjat få lite bukt på detta med styrningen och tömmarna känns det som. Det var rätt roligt idag faktiskt och Fifa verkade ju inte heller klaga!

Vi körde på en kvart idag också. Man skall inte förstöra något som går bra och något som kan bli bättre. Hade jag hållt på en halvtimme-fyrtiofem minuter hade Fifa bergis ledsnat, börjat bråka, bli hård i munnen och jag hade tyckte det var skittrist med tömkörning. Så vi tar en liten bit i taget :) Man skall börja sakta men säkert, speciellt när det är något nytt. Sedan är hon ju under behandling så man ska ju alltid vara lite försiktigare då.

                                                                       Linda






Kommentarer
Alexandra

Härligt att du börjar få kläm på det! En kvart låter som en jättebra plan tycker jag.



Sv: Nej, i Härnösand jobbar han nu. Han har ännu inte flyttat ner.



Jo, jag vill helt rida islandshäst har mer tillit till dem. Och det är den hästrasen jag kan bäst. Stallen är ligger dock rätt långt ut så jag vet inte.. Men jag får försöka.

2012-01-17 @ 15:24:52
URL: http://barefootangel.blogg.se/



Jenny

Nämen, vad roligt att det gick så bra :) Och jättebra att du hittat något du kan göra med henne som även stärker ryggen!



SV: Det har jag inte tänkt på faktiskt, men det är ju mycket möjligt att det kan ha med fukten att göra. Som tur är har vi haft torrt väder här den senaste veckan och det verkar hålla i sig så förhoppningsvis slutar hon klia sig om det är det som är problemet.



Jodå, det går att klistra in saker i kommentarfältet om du använder Ctrl+V :)



2012-01-17 @ 15:40:35
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Jenny

SV (igen): Underligt! Det knakar inget i hennes rygg när du tömkör eller så va? Rådfråga kiropraktor eller veterinär kanske vore det bästa.



Nej men det är väl klart, jag förstår dig så väl! Jag har ju också en odugling, även om Eyja förhoppningsvis blir ridhäst en vacker dag gör hon ju inte direkt någon nytta just nu, hon går ju bara och skrotar i hagen.



Jepp, jag är jättekort, men jag trivs hur bra som helst med min längd faktiskt, känner mig alldeles lagom :)

2012-01-17 @ 15:50:32
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



NIna L

Vad härligt att det gick så bra med rätt grejer till tömkörningen.

Har du inte tänkt att rida FIfa alls nu? Jag har för mig att veterinären ordinerade ridning också. Eller så har jag missuppfattat det.



SV: Flora är min äldsta dotters fjärde barn. Tidigare har hon Tovalie 4,5 år, Nolie 3 år och Isa-Lova 1,5 år. Gissa om man har att göra i den familjen....Tyvärr bor de i UPpsala 30 mil från mig, så vi kan inte ses så ofta som vi skulle vilja.

2012-01-17 @ 17:12:44
URL: http://stallskogalund.blogg.se/



Erika Pettersson

Va kul att de gick bättre :D

Visst de är inte lätt med tömmarna, o få dom o ge efter.



Upplever oxå att dom inte glider så lätt igenom ringen.

2012-01-17 @ 18:24:16
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Sofie

Kul att det går bra! :) Jag vet faktiskt inte, det var så länge sedan :s undrar om de inte typ satte fast dem i butiken? Hm, jag har faktiskt inte så bra koll. Ska kolla upp det kanske ;)

2012-01-17 @ 18:45:14
URL: http://toltaren.blogg.se/



Sanna

Ojoj förlåt, ska skärpa mig å svara, glömde faktiskt å svara dig :)

Fafnir är min ja, köpte honom i sommras. Kände att jag inte kunde släppa honom när hon skulle sälja honom.



Ja, nu har jag börjat rida Draken lite mer, rider henne ca 4 dagar i veckan, ibland blir de mindre beorende på jobbtider osv men försöker i alla fall sattes på 4 dagar i veckan.



Härligt att de går bra med tömmkörningen, du kanske skulle köra in Fifa? Så får ni båda nått att görs utan att hon behöver belasta sin rygg med en ryttare, om du är orolig där ryggen?



Ja är väldigt inne på att köra in Odinn nu, han är ju så otroligt skoj att tömmköra, vi är ofta ute i skogen å tömmköra, skit bra träning för häst som människa :D



Kram!



2012-01-17 @ 19:44:29
URL: http://alfakrulls.blogg.se/



Mikaela

Sv; Så länge det faktiskt hjälper hästen så tycker jag att hjälpmedel är till för att användas och inte tvingar den på någotvis. Hästar som jobbar fel med sin kropp får ju tillslut ont, samma som vi människor:) Då är ju alla behandlingar rätt ogjorda.



Att det kommer släppa helt tvivlar jag inte en sekund på:) Hästar får precis som vi lite ont ibland, konstigt vore det ju annars så som dom far runt i hagarna ibland;)

2012-01-17 @ 20:26:23
URL: http://svippostina.blogg.se/



Sessan

Vad roligt att det går bra :)

2012-01-17 @ 20:40:20
URL: http://impalaa.blogg.se/



Melissa Lavali - Foto¤Vikt

Kommentarer brukar ju vara uppskattat så jag lämnar lite fotavtryck när jag ändå är här och tassar runt lite.

Hoppas du får en trevlig fortsatt kväll :)



..::Nu ska 22kg ska bort från kroppen min!::..

2012-01-17 @ 20:42:18
URL: http://lavali.blogg.se/



Frida

Roligt att ni gör framsteg :)



Svar: Vi får hoppas att dom inte gör det! Det tar nog bara tid innan dom förstår att dom inte ska vara där.



Haha, ja min hjärna kommer ihåg ett och annat onödigt, men det kom ju till användning nu iaf :p Där borde det finnas :)

2012-01-17 @ 21:10:07
URL: http://fridabennerman.blogg.se/



Q med ridtravare i fokus!

Kul att läsa att det går framåt för er =)



sv:Visst är hästen i klippet jätte härlig.Men fy satan att klara av en sådan häst =O jag skulle då fördärva den på två röda haha.Såna där hästar ska proffsen ha de som kan rida.Det är så lätt att förstöra gången på en sådan där häst trots att den har mycket naturligt.

Jag nöjer mig med mina skrotpellar som jag får rida fram gångarterna på .Passar mig bättre.=)



mvh/Q

2012-01-17 @ 21:20:47
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Alexandra

sv; Hehe ja, det där Catago som också finns på tradera. :) haha jaha, då är det värre. xD



2012-01-17 @ 21:56:05
URL: http://alexaka.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?