Hon är halt =/

Tömkörde skruttis idag och testade på lite tölt, hon är inte så svår att få in gångarterna på faktiskt, däremot valde hon till att trava lite emellanåt och jag (nyfiken som jag är) ville gärna se om hon haltade eller inte, så jag tog och lade in travväxeln istället.

Hon haltade. Syntes mest i vänster varv och det är höger bak som hältan har varit som mest.

Great, jaha? Ska man fortsätta träna en häst som är halt? Gud man har ingen erfarenhet eller kunskap kring detta och man förlitar sig på folk som har utbildning, men vem säger att en person med utbildning har rätt alla gånger? Jag har stött på folk som ska sägas vara proffs i vissa "tjänster" punkter, hejsan svejsan några av dessa verkar inte ha en blekaste aning om vad de håller på med.

Har i alla fall skrivit till min veterinär och hört mig för lite hur jag skall gå till väga, om jag skall fortsätta träna Fifa.

Jag blir dock bara orolig, när ska hältan försvinna?? 

                                                                          Linda





Kommentarer
Frida

Nej, vad jobbigt :/ Förstår att du blir fundersam vad du ska göra, är inte lätt. Man vill ju inte utsätta hästen för onödigt lidande, men hon verkar ju behöva stärka sig också...



Svar: Sånt blir man bara irriterad på, vi har faktiskt läst nästan hela böckerna vi haft, så det är skönt iaf. Kan du inte låna på biblioteket? Ja, det är tur, annars hade jag itne haft råd med några böcker.



Usch, förstår dig. För mig brukar det gå bra med nässpray när jag är förkyld, men jag brukar ofta dra på mig ett beroende när jag väl början och det är ju inte bra. Men snoret rinner när jag borstar en väldigt dammig häst i ett stall och måste gå ut och andas ibland, det går inte annars.

2012-01-23 @ 12:44:16
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Jennifer

Kolla själv hennes rygg på en gång Linda, hur tycker du att kotorna känns? Kan ju hända att ryggen åkt tillbaka i fel läga och att hon då blir sne ev "låghalt" då pga att det ligger fel igen. Jag är ju sned och därför är ju mitt ena ben 5cm längre än det andra och en häst som kanske kan vara sned lär ju kunna visa det med hälta.



Annars finns det ju så oerhört mycket andra möjligheter till varför. Men kolla själv hur du tycker det känns, för ligger det galet igen så bör det ju knäckas tillbaka så fort som möjligt.



Kram kram!

2012-01-23 @ 13:48:17
URL: http://jennifher.cybersite.nu/



Alexandra

Nej vad tråkigt :((

2012-01-23 @ 15:25:16
URL: http://alexaka.blogg.se/



Agnetha

:-(

Spontant: Nej, man tränar inte när man har ont, och ont har man ju när man är halt.

Så ledsen jag blir. jag trodde hon var på bättringsvägen jag...

2012-01-23 @ 16:12:23
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Adina & islandshästen Funi

Usch! Det där var inte kul!

Man måste ju utmana lite ju. Det gör ont för henne att trava, men kanske inte att skritta. Alltså borde man ju kunna skritta. Har du stukat foten men kan gå på den går du ju inte med kryckor. Så att fortsätta promenera och tömköra tror jag kan vara bra för att bygga upp muskler. Men jag har ju INGEN erfarenhet. Hon kanske bara inte visar att hon har ont i skritten?

2012-01-23 @ 17:00:45
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/



Mikaela

Vad tråkig!

Men kom ihåg att veterinären såg din häst hur den var då och inte nu. Det är ju inte säkert att hon har blivit sämre av träningen, hon kanske har gjort något annat.



När Oddi hade haft sin inflammation och jag tyckte att han blev sämre så skrev min veterinär ut antiinflammatoriskt igen och då skulle vi fortsätta att träna undertiden.

Hoppas du får svar av veterinären snabbt:)

2012-01-23 @ 17:44:59
URL: http://svippostina.blogg.se/



Evelina

usch va trist, måste kännas hopplöst ibland alltså =(



sv, jag hittade på strömsholms hovslagshemsida, eller va man ska kalla det. de var inte så rysligt dyra, typ 40 spänn styck. jag ska höra med min nya hovis om han har några annars ska jag testa dem. alla andras snösulor fungerar men inte mina =(

hunden vi har är en korsning mellan samojed och pyreneerhund och han är rätt lik båda raserna =)

2012-01-23 @ 18:41:49
URL: http://saintinhell.blogg.se/



Martina

Kolla gärna in våran nya hästblogg! :)



// Finnryttarna

2012-01-23 @ 20:09:40
URL: http://finnryttarna.blogg.se/



Erika

Neeeeej :(

Va tusan när ska de ge sig för er.

Varför undrar man, varför sån otur.



Fifa se till o bli bra, för din matte,s skull ;)

2012-01-23 @ 20:26:59
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Josefine

Sv: OOja! Skulle inte vara helt fel! ;)

2012-01-23 @ 21:35:41
URL: http://semtegensis.blogg.se/



Sessan

Nej usch va tråkigt.

2012-01-24 @ 18:06:41
URL: http://impalaa.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?