Min hölösning

Mina två kära hästar går på portion, Fifa blir så fet och står BARA vid höbalen, så det går inte, Bitter däremot har inte alls lika lätt att gå upp i vikt så han skulle lätt kunna gå på fri tillgång, men eftersom han har en sådan matglad lillasyster i samma hage så får han ta smällen.  

Nu är det så att vi har faktiskt en höbal i hagen MEN, den står i hagens udde, vi har som en lite utbyggd fyrkant i hagen och över den finns en lampa. Min ide slog till direkt! Jag satte bara dit en tråd med hake så udden blev en lite fyrkant, här inne fyller jag då höpåsar och kastar lättsamt ut hö åt dom, samtidigt då jag alltid har ljus så jag ser vad jag gör.

När Fifa inte är i hagen (om hon skall jobbas eller fara iväg någotstans) öppnar jag udden till Bitter. Vill jag att de ska få gå på fri tillgång en superkall dag är det bara att öppna, smidigt och smart! Såhär har jag haft hela vintern och har funkat galant och underlättat en hel del. Man vill tro att hästarna ska frestas men ne, de står där ungefär samma tid då det är matdags annars är de någon annanstans i hagen och skrotar.
 
     
                                              
                                                                          Linda





Kommentarer
Nina Liljedahl

Det låter ju superbra!



Jag behöver komma på en bra lösning till nästa vinter, då vill jag att hästarna ska ha fri tillgång på dagen men inte på natten. Jag kanske ska stjäla din idé, då är det ju bara att öppna tråden på morgonen och stänga den på kvällen :-)

2012-02-11 @ 11:05:17
URL: http://stallskogalund.blogg.se/



Josefine

Gud va smart istället för att släpa på höpåsar!



Sv: ja, jag tycker att det är så trevligt att läsa så!

Jo men Atli är så gosig så! Det var min förra häst som var totalt ointresserad.. Med Atli så får helst ingen annan häst komma nära när vi gosar. Då ska han ha matte för sig själv! Haha! :)

2012-02-11 @ 11:22:16
URL: http://semtegensis.blogg.se/



Frida

Vilken smart lösning! Inget onödigt bärande för dig heller :) Guffi har gått på fritillgång förut, men nu blir stona så runda om magen som han går med, så nu får de portion. Han är lite tjurig om jag kommer och vill rida mitt i mattiden, så jag har fått tänka om angående när jag kan rida nu på vintern.

2012-02-11 @ 11:32:38
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?