Atli frá Norður-Hvammi

En hingst som jag börjat öppna ögnen på lite mer är Atli. Det roliga är att för några år sedan när jag inte alls var insatt i islandshästkändisarna så fastnade jag för detta klipp och ett klipp jag alltid var tvungen att visa för andra om jag ville visa pass:
 
 
 
Det är inte fören i veckan som jag förstod att: vad fasen det är ju Atli som jag hela tiden klickat in på förr. Han ser ut att vara den lite mindre och kanske något kompakta typen? Med mycket power och fart! En häftig häst som samtidigt verkar ha det där mjuka och vänliga. Han står i Tyskland om jag inte tar fel --> Hemsida
 
 
Atli har 10 för pass, 8 i trav, galopp, kort tölt, 8,5 för tölt, 7 för kort galopp OCH 9 för skritt, totalt 8,43. Det är skritten som jag gillar hos den här hästen, han må ha häftig pass men skritten den är inte dålig den heller! Skulle jag ha haft Atli till Fifa så skulle det nog ha varit för passen och skritten, främst skritten ;) Dock gillar jag hästen i sig men kanske inte som en friare till min tös.
 





Kommentarer
Agnetha

Men AJ vad ont det gör i munnen på mig när jag ser på passfilmen. :-s Jag fattar poängen i att man måste begränsa farten när man är på en så begränsad bana och dessutom på is (det händer ju att de drattar trots broddar). Men sånt där tycker inte jag är ok. Just inom Islandshäst-gemet tycker jag att man ser mycket gapande munnar och hårda händer, särskilt när man kommer upp i nivå.
Tråkigt nog verkar det ses som rätt ok. Förra året var det en bild på årets SM vinnare p framsidan av Islandshästen där hästen gapar och ryttaren har snott tygeln flera varv runt handen och knogarna vitnar av greppet. :-( Nä, sånt gillar inte jag.

I övrigt tycker jag att Atli ser riktigt fin ut. Jag gillar de där lite rejälare typerna!

2012-12-03 @ 13:20:32
URL: http://agnethasfundror.se



Jossan

Snygg hingst men inte riktigt min typ av häst i kroppen måste jag säga. Maffigt med kompakt kropp men jag är mer för den smäckrare tyen ;)
Råkade komma im på Viktor fra Diisa Och vilken häst det är! Jäklar han var skön att kolla på!

Sv: Ja han rör sig ganska mycket i bogarna och jag vill ju ge honom frihet att göra det också men när sadeln glider är det inte lätt.. Men jag hoppas innerligt på denna ELT-sadelgjord nu!
Tack Linda!! Kram!

2012-12-04 @ 08:56:52
URL: http://semtegensis.blogg.se



Elsa

Oh, vilken fin häst! Jättefin färg!


Jag vet också en väldigt vacker och ståtlig hingst som heter Tigur från Smedsby.
han finns på www.gibraltarislandshastar.se ;)

Svar: Han var fin han med :)
mittangsull.blogg.se

2012-12-06 @ 14:23:45




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?