wiiiieeee!

Min häst och jag har så roligt ihop nu för tiden, tjoho! Idag var nog ett av världens bästa pass vi haft. Jag och Lina red ut en lagom sträcka med våra fina flickor. Jag kände på en gång att det var en bra dag för min lilla fröken. Hon började genast lyfta sig fint i tölten med mycket vilja och framåtanda, lyfte ryggen och lokade på, det kändes jättebra förutom att den var lite små hackig, jag kunde inte riktigt sätta ord på vad det var, för nått rollande var det inte heller, det kändes lite halvt ojämnt.
 
Jag bad Lina kika, hon tyckte sig se att Fifa slängde ut vänster bakben en liten liten aning, det skulle inte behövas mycket förflyttning. Så jag provade detta och lade dit min vänstra skänkel en liten aning och ställde henne smått till vänster, VIPS kaaanoooon ren tölt! Åååh vad hon rörde sig fint i tölten, jisses och fick en jättefin aktion! O jisses vad pigg hon var, detta var nog för första gången jag någonsin faktiskt fick hålla in henne, hon hade sådan power framåt, hon ville mer mer mer och jag fick hejda henne och bara skrattade, tokiga häst, men wow, tölten var så himlans pass fin ändå och tänk om hon hade kunnat coola ner lite och om jag fått tagit fram henne mer och krävt lite till - hur hade då inte tölten varit då? Hoooh, nu fick jag åka en del för hon hade sån energi i hela kroppen, ganska häftigt faktiskt, äntligen! Tänk när jag fick hem henne, jag var så besviken hur seg hon var, hon hade ingen fart eller framåtanda alls, jag skulle nästan kunnat hoppa av och springa fortrare bredvid, typ, och idag är hon såhär pigg och tokig? Vet ni, det trodde jag aldrig aldrig aldrig, jag har verkligen en helt ny häst, en häftig häst! Ska bli såååå kul att fortsätta utveckla henne ^^
 
Traven var ju jättefin också, ååååh det gick så braaaa, man blir ju så glaaaa. Sedan tog vi lite galopp vägen hem, jag valde vänster galopp då den är svagast, oj, vad fin den var! Rund, stor med bra aktion och bra sväv, kära Lina hade inte sett vänstergaloppen så fin, hon tyckte Fifa hade jättefint sväv, jag bara njöööt för det kändes så bra och det var så mycket häst, det var så häftigt! Sedan ökade vi farten lite och Fifa drog järnet, jisses man fick adrenalin i kroppen, hon tar i allt vad hon har och benen går som trumpinnar, upp upp och iväg. Jag har inte tänkt på det tidigare men Lina förundras varje gång hur pass snabb Fifa är, den lilla fisen i den farten och då  är hon riden i fyra månader, alltså blir man nyfiken på hur snabb hon är med mer muskler och styrka, hon ligger jämnsides med vackra ståtliga Sjöfn, haha jag måste ju säga det att jag verkligen har lyxsällskap, att se de ekipaget vid sin sida, det är liksom wow varenda gång, där har man ju ett toppekipage av högsta kvalite ;) Vi red återigen en kortis idag, det blev kanske tjugo minuter en halvtimme, mer vågade vi inte rida, man skall avsluta när det går som bäst och dom var verkligen bäst!
 
Jag lever verkligen för det här, det här är verkligen bästa tiden på dagen, det finns inget som slår tiden tillsammans med hästarna, jag är verkligen en stord nörd, hur mycket tid och energi lägger man verkligen inte på detta? Hoooh och inte tröttnar jag heller, jag älskar att mocka, jag älskar att byta vatten, ge hö, borsta, mata, sopa, titta.. ALLT!
 
Älskar dig
 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?