Mat mat mer mat!

Just nu dröööser jag i Fifa mat nu när hösten är väldigt nära inpå och näringen i gräset börjar förminska. Jag matar på ganska mäktigt med sojamjöl, lusern hackat strå, krossad havre - och så lite kraft groov 90 mer som lite gotta. Det är roligt att se då hon har blivit rundare kring kroppen, även så magen ^^ Jag skall dock inte tjata så mycket på hennes mage, hon har gott hull och ser bra ut.
 
Ett tag var jag lite väl fixerad att hålla magen i värsta trim, nu får hon lägga på sig lite mer och må gott inför vintern, det gör inget, huvudsak att hon inte blir tjock och att hon har något att bygga utav. Det är ett väldigt stohej hit och dit med olika hagar o.s.v för att hålla hennes mage så pass trimmad, nu får hon gå och äta med polarna bäst hon vill, även om det fortfarande är magert bete men så pass att hon faktiskt kan lägga på sig mer.
 
Ärligt talat tror jag inte vi hade utvecklats något den sista månaden om jag inte hade matat på henne så pass mycket som jag gör då jag tyckte hon där på slutet faktiskt började tappa lite muskler och började bli lite efter i energin. Det var väl mest det som väckte mig, att hon började bli segare i ridningen, och därefter så började man analysera lite mer och såg faktiskt att det började tunna ut i överlinjen, man blir lätt så hemmablind. Nu när hon inte får den näring hon faktiskt behöver av gräset när hon jobbas så pass "hårt" och när de dessutom börjar fälla och sätta ny päls inför vintern, då går det åt ganska mycket energi, så då måste det hjälpas till lite utav kraftfoder. Nu har hon blivit rundare och finare i överlinjen igen och hon är vääääldigt mycket piggare :)
 
Hur gör ni? Har ni börjat stödfodra era hästar med hö och kraftfoder än?
 
Fifa när hon var som i bästa trim!
 
 





Kommentarer
Julia

Wow, på första bilden ser hon verkligen jätte fin ut. Gör hon alltid men speciellt där ;)

SV: Nej, det är väll inget fel på bilderna men det finns ju andra bilder där det går bättre om man tänker så :P

2012-08-24 @ 07:34:31
URL: http://semtegensis.blogg.se



Jossan

Ja, jag ar faktiskt börjat ge Atli kraft som du kanske sett, vad vet jag ;) men jag ger honom krafft grund nu och lite havre och mineraler :)
Men är du duktig på det här med foder? För jag är verkligen inte det men jag känner att jag måste börja ta och lära mig nu eftersom jag nu har en häst som inte är lika lättfödd som min gamla ;)

2012-08-24 @ 07:44:58
URL: http://semtegensis.blogg.se



Victoria

ja det är tyvärr sådant som händer, vi har aldrig varit oroliga för det eftersom han aldrig var på den sidan av området. Skrev ut det för kanske 1 -1.5 vecka sedan då det varit så mk & det inte hade lagt sig ännu. Men visst är de :)

2012-08-24 @ 09:23:29
URL: http://impalaa.blogg.se



Jennifer

Skönt att du kan släppa henne med dom andra på magert bete. Själv är det dags att flytta mina till vinterhagen som vilat hela sommaren så nu blir det massa mat på nytt. Haft dom några timmar per dag där nu men idag eller imorgon flyttas dom dit permanent =)
Ingen av dom ser ut att behöva massa mat, utan mineralbalja får dom och sedan får dom ju Hööks mussli före och efter varje ridpass då jag proppar i dom mat då så dom står stilla medan jag sadlar och tränsar =)

2012-08-24 @ 09:48:46
URL: http://jennifher.cybersite.nu/



Clara

Vi har fortfarande massor av "tjong" i gräset verkar det som, hästarna är fortfarande vilda. Så den enda jag stödfodrar nu är gamle Gosi, mer för att han alltid är så mager. Han står mes och filosoferar i hagen istället för att äta hehe :)

Sv: ja jag tycker också bra om det sista!

Haha du lyckas minsann få henne att se fin ut för det mesta isåfall!
Jag köpte en billig, bred remontnosgrimma och målar med lackfärg helt enkel! Lättare att få den nyansen man vill ha och bra mycket billigare än att köpa en färdiglackad! täckte visa den på bloggen ikväll också, invigning av den idag :D

2012-08-24 @ 10:40:01
URL: http://tvistirni.webblogg.se



Frida

Vi har lagt ut lite hö åt dom, men det är mest för att Serstök inte ska fortsätta rymma pga att det är lite mat som vi tror hon gjort några gånger nu. Fast det verkar som att Guffi är mer intresserad av hö än hon, han är ju så bekväm av sig och står hellre stilla med serverad mat än leter själv :p

Svar: Han är 15år, så lite äldre är han. Inte så konstigt att det börjar knaka lite här och var, men han får nypon och skulle nog behöva stretching också, det är nog bara bra för honom :)

Ni borde prova iallafall tycker jag! :)

2012-08-24 @ 12:46:03
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



Linda

Hej, om du inte kommer ihåg mig så är det jag, Linda som red Milky förut :) Jag kom ihåg nu att du fotade en gång när jag hoppade på ridbanan, har du kvar dom bilderna? :)

Svar: Hej Linda! Jag jag minns dig såklart :) Hur går det för er, rider du Milkey än`? Jag skulle ha hälsat på dom men det har inte blivit av. Ja nu var det inte jag som fotade utan min vän men hör av dig till henne på www.unicorn.blogg.se
Kram :)
mittangsull.blogg.se

2012-08-24 @ 16:25:07
URL: http://liindahollsten.devote.se



Jossan

Sv: är det bara 4 månader totalt? eller sen friskförklaringen? För om det är totalt 4 månader blir jag nästan rädd! Haha! Vad ger du din häst? :P
Han är 5 i år min lillpojk ;)

Jag märkte faktiskt en grej idag och det är att jag verkligen ska sitta på rumpan! Alltså precis som om jag ska sätta mig på bakfickorna på jeansen. Så ska jag sitta då går det bättre! Annars så brukar jag flytta lite och sen samla en kortare stund på stället för han orkar inte att hålla på för länge då börjar han tjafsa med huvudet och hoppa hit och dit och då tappar jag honom. Så det blir verkligen en kort samling innan jag sätter av. Men nu känner jag att jag måste våga sätta honom ytterligare på rumpan innan jag tar tölt för då blir det mycket bättre :) Man kan lära sig på egen hand om hästen bjuder lite också ;)

Ja, jag läste ett inlägg från när jag fick honom och då var jag lycklig över att han orkade 5 steg i tölt typ... Haha! :P Nu har jag krav på att det ska vara typ SM tölt (som jag kallar det) ;)

Ja jag håller med! Det är verkligen från dag till dag med hur dom fungerar!

2012-08-24 @ 23:04:37
URL: http://semtegensis.blogg.se



Erika

sv
Otur är bara förnamnet.
Blev sjukan idag igen hela jävla dagen. :(

Har nämligen fått en probb i benet p.g.a sparken av ardennern. :(
så beslöt mig för o åka upp o kolla varför de krampat i vaden under hela natten så jag inte fått någon sömn o jag gjorde visst rätt val att åka in.

Nu sprutor + medicin.
Sprutor i 4 dagar till, medicin i tre jävla månader. :/

2012-08-24 @ 23:11:27
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Erika

Ger både hö & kraftfoder.
Än finns de rätt gott med gräs åt mina, men ska snart bara mitt ben bli bra byta hage oxå.

till en hage som vilat en tid nu. :)
vi har ju fått sån värme nu sista tiden så gräset tog ju ny fart så här på hösten.

men ger mina trotts de hö + kraftfoder. :)

2012-08-25 @ 09:42:24
URL: http://eriikapettersson.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?