Ambulans besök

Jag vaknar mitt inatten och känner att något är fel. Jag känner hur en smärta kryper mer och mer in mot magen. Till en början ligger jag kvar och väntar på att den skall gå över, efter en stund känns det som att det släpps, jag andas ut och försöker sova på nytt. Plötsligt kommer smärtan smygande fram igen och den här gången blir jag orolig. Jag sätter mig upp och håller mig om magen, smärtan är ovanför naveln och upp mot bröstet, det sticks lite extra vid vänster bröst och jag har ett enormt tryck runt hela området, det känns som om tarmarna knyter sig i mig. Trycker går upp mot halsen, det känns som om jag får svårt att andas fast ändå inte, den här känslan går knappt att beskriva.
 
Jag väcker Martin och säger att något är fel. Jag ber han ringa svärmor men han tycker vi skall vänta och se om det går över. Jag får ondare och ondare och trycket blir värre, smärtan är olidilig, jag känner att något är fel med min kropp, något är inte som det ska vara. Det är inte en vanlig magknip, det känns verkligen som om tarmarna slagit knut eller att någon har tagit tag i tarmen och gjort tusen nålar. Jag blir rädd, tänker på döden - såklart. Börjar svammla om att jag inte vill dö att jag inte har tid, att jag älskar min sambo så mycket och att det här kommer gå åt helvete. Gång på gång ber jag han ringa både svärmor och ambulans för nu klarar jag inte mer.
 
Ja ni ser vad positiv man var, stackars Martin, han blev väldigt skärrad och jag såg hur ögonen fylldes av tårar. Jag går runt och jämrar mig, går som en ostkrog runt huset och vet inte vad jag ska ta mig till, jag är rädd, riktigt rädd, jag tänker mig tramvred och operation. Operationen går åt helvete och jag begravs som 23 år, ja men ni ser? Vilken mes liksom, men jag lovar den smärtan har jag aldrig någonsin varit med om, så ont har jag aldrig haft och jag kunde inte kontrollera min kropp, jag skaka som en dåre, svettades och yrade.
 
Svärmor som bor granne kommer. Jag känner mig tryggare i hennes närhet, var nog bra för min kära sambos skull också som var helt förstörd. Trycket är enormt och det sticks i vänster bröst, hjärtinfarkt? Man börjar ju fundera. Jag har så jävla ont att jag önskar någon kunde smälla till mig så jag blev medvetslös, jag vill inte vara med om det här! Ta mig härifrån!! Martin har ringt efter ambulansen och det tar ett jädra tid för dom att komma, ändå har de bara tio- en kvarts väg till oss.
 
Ambulansen har kommit, det var på tiden! Tur för dom att de var super trevliga. Vi sitter i köket, smärtan börjar försvinna en aning. De undersöker mig och ställer massor med frågor, frågor som inte ens en svärmor vill höra. Jag berättar så noga jag kan vad jag känner. Det stämmer dock in på hjärtinfarkt en del av beskrivningen, men samtidigt så utesluter dom detta då smärtan och trycket börjar lägga sig. De frågar gång på gång om de ska skjutsa ner mig till sjukhuset, jag svarar att jag inte har tid och vill inte. Ne vet ni varför jag inte hade tid? Jag ska ju rida Fifa! Man är ju sjuk i huvudet men ne jag ska inte ligga på något jädra sjukhus när jag kan rida min häst. De frågar smärtan från skala 1-10, jag vill nästan säga nio- tio men då hade jag aldrig kunnat stått på benen, en åtta fick duga. De börjar spekulera om jag har någon form av tarmvred, ileus. Ja en diagnos är inte lätt att ställa, magen är  annorlunda när det kommer till olika fomer av smärtor. De börjar mer fundera på om jag har en inflamation i magen och rejäla magsyror, gastrit, de förklarar att äter man en onormal kost ett tag kan det bildas enorma syror i kroppen - ja vi var ju på semester? Magkatarr verkar också likna in på min beskrivning. De förstår att jag måste ha haft oerhört ont i alla fall och att det var bra att vi ringde dit dom.
 
Ja jag är ju lite anti att fara till doktorer och sjukhus och hela köret, jag tål mycket smärta och jag är väl lite stygg mot min kropp egentligen. Men jag rycker bara på axlarna och säger ÄH! Så typiskt jag! Så det är inte så att jag ringer en ambulans i första taget. ja ja smärtan börjar försvinna mer och mer och även så trycket. Jag får någon tablett som ska lugna magen. Tillslut beslutar vi att jag stannar hemma och ringer om det blir nått. Det var bra två långa timmar i mitt liv, fy fan jag vill aldrig mer vara med om detta igen. Ambulansfolket tyckte dock att jag skulle uppsöka dokter dagen efter. Nej nej usch det är ju bra nu eller hur? Min sambo blir tokig, de får nog släpa dit mig, men jag anser mig fullt frisk och att detta av en engångssak.
 
Ja det var det LILLA inlägget om min LÅNGA natt.





Kommentarer
Frida

Du måste ta hand om din kropp också, inte bara djurens :) Hoppas det inte kommer tillbaka iallafall!

2012-08-07 @ 14:06:49
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se



Ida Klausner

Men fy vad otäckt! Hoppas att det inte kommer tillbaka nu iaf! Krya på dig!

2012-08-07 @ 16:05:08
URL: http://idaklausner.blogg.se



Jennifer

Nu uppsöker du doktor och det är bumms!!! <3

2012-08-07 @ 18:26:48
URL: http://jennifher.cybersite.nu/



Erika

Men usch vad otäckt. :O
Men förstår hur du kände dig.

Jag vaknade ju förra sommaren med världens andnings problem.
och jag fick värsta döds ångesten o trodde jag skulle dö o så.

Och än idag kan de där trycket komma o att jag får tungt att andas.

De går ju inte förstår hur de känns o hur obehagligt det är när man inte varit med om de själv.

Usch, men klart du blev rädd. :/
S

2012-08-07 @ 19:32:14
URL: http://eriikapettersson.blogg.se



Nina Liljedahl

Men Linda....nu var du väl inte så förnuftig!?? Är det en engångsföreteelse så är det väl okej, men om det upprepas borde du nog kolla upp dig. Det är ju inte så roligt att få såna här anfall lite nu och då. Eller hur?

Sköt nu om dig! Och tänk på att om du blir allvarligt sjuk så kan du inte rida Fifa. Så det är lika bra att ta tjuren vid hornen direkt.

2012-08-07 @ 21:49:10
URL: http://stallskogalund.blogg.se



Bonnie

Uscha! Ta och pallra dig iväg till doktorn som de sa åt dig! Krya!

2012-08-07 @ 22:13:13
URL: http://teamkarlsson.blogg.se



Anonym

Jag tycker också du ska pallra dig till doktorn! Låter som magkatarr (har haft denna extrema magkatarr flertal gånger själv). Du ska söka vård iaf, för djurens och din sambos skull! Sjäkvklart för din egen skull också, men vet själv att man inte bryr sig nämnvärt om sig själv. Kram och ta hand om dig <3

2012-08-07 @ 22:31:27



Julia

Det var jag som skrev den senaste kommentaren.

2012-08-07 @ 22:32:00
URL: http://ohjuliet.blogg.se



Karin Damberg

Hua... Du måste ta hand om dig. Och lova att du går till doktorn om du känner en början till ngt liknande igen! Håller tummarna för att det bara var en engångsföreteelse.
Men jag förstår hur du menar, jag gillar inte heller att åka till doktorer, sjukhus och grejer.

2012-08-07 @ 22:33:55
URL: http://lilldamberg.wordpress.com



Tessan

men uusch och fy. Ta hand om dig nu!! KRAAM

2012-08-08 @ 00:22:22
URL: http://thereseflodin.blogg.se



cia

Känner igen de där med "har inte tid" snacket. Alla de gånger jag har fått såna smärtor i ryggen att jag inte kan göra annat än ligga och skrika på golvet och ambulansen har kommit och sagt att jag måste till sjukhuset har jag också börjat svamla om hästarna haha hästarna är nog en arbetsskada. Man tänker alltid på dem när nått inträffar. Så de bruka få nöja sig att ge mig morfin och sen få åka därifrån. Hoppas du kryar på dig!

2012-08-08 @ 07:40:24
URL: http://ciajonasson.bloggplatsen.se



Hanna

Redan en bit in i inlägget, utan att ha läst slutet, så tyckte jag också att det lät som ett rejält magkatarrsanfall. Första gången jag fick det kändes det också som att jag skulle få en hjärtinfarkt, sen ligger smärtan nedanför bröstkorgen och naveln - där magmunnen sitter. Gå till doktorn så får du tips på vad du kan göra för att lindra obehagen. Viss mat retar katarren värre medan annat lindrar. Ät lite och ofta, det brukar hjälpa. Sen är Novalucol - receptfritt - min räddare i nöden!

2012-08-08 @ 13:46:22
URL: http://irmelin.bloggagratis.se



Victoria

Usch så hemskt. Har själv haft problem med magen från & till i flera år.

2012-08-23 @ 11:55:09
URL: http://impalaa.blogg.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?