Viktboots

Viktboots är ju ett väldigt smart sätt att använda sig utav om man exempelvis vill stärka takt, balans, styrka och aktion. Fifa travar helt klart bättre med viktboots, hon får både en bättre balans och takt. Tölten blir också bättre men den är även bra utan och därför är vi inte lika beroende av viktboots i tölten som i traven. Skall ta och skaffa några G boots framöver men dessa läderboots från Jacson får duga så länge. 

Man kan även säga att viktboots är som små hantlar - styrketräning som för oss människor. Det är ju inte meningen att man skall sitta med hantlar hela dagarna resten av sitt liv och det är ju samma med ridningen, man rider ju inte med bootsen "livet ut" utan detta är ett "provisoriskt" hjälpmedel för att stärka hästen. Sedan märker man ju själv om det verkligen hjälper eller stjälper sin häst med bootsen. Det finns mååånga olika meningar kring viktboots, man hör det ena efter det andra.

Vad har du för erfarenhet av viktboots?
Hur ofta rider du med viktboots och när?

      

                                                                          Linda






Kommentarer
Sanna

Jag har inte använt viktboots på länge... Hade på Fía ett tag när vi tävlade, men inte så tunga (det var innan de sänkte viktgränsen).

2012-04-14 @ 22:41:13
URL: http://sannasant.blogg.se/



Julia

Jag har inte använt viktboots förut men med Stelpa så tyckte min tränare att vi skulle testa det. Framför allt för att Stelpa spände sig och tog så korta steg med frambenen, men jag tycker Stelpa blir mycket taktrenare med bootsen också. Jag brukar ha 190 gram eller 230 gram ca 2 gånger i veckan, men bara på kortare turer för Stelpa orkar inte så långt med dom.

2012-04-14 @ 23:58:27
URL: http://semtegensis.blogg.se/



Jossan

Nu mera är det aldrig :) Han orkar inte det än.

Förut så var det vääldigt sällan och på tävlingar. Med tanke på att jag tävlade så skulle jag nog använt dom lite mera så han fick träna med dom också och inte bara får på sig dom på tävlingsbanan... Men, men.. Man var ung och lat :P (var typ ett år sedan.. Men endå ;) )

2012-04-15 @ 00:42:42
URL: http://semtegensis.blogg.se/



Erika

Raski behöver ju trampa under sig mera.

Hon "slappar" ju gärna med de har funderat på vikt boots, men eftersom jag inte riktigt vet hur de påverkar så är jag lite försiktig.



Men är det något o ha någon dag i veckan eller ett par för o få henne i trampa på bättre ?



Vet flera som använt de en tid när hästarna ska muskla upp sig, trampa på bättre med bak.

men om de hjälper vet jag ju inte eftersom jag är så "nojjig" själv med o pröva nya saker..



Hööks har ju islands boots.

Dessa

http://www.hooks.se/product.aspx?productid=610394&deptid=4&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC



2012-04-15 @ 13:53:43
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Jossan

Jag viktar gärna Herkules. inte för att förändra hans gångarter som hjälpmedel, utan för att kräma fram det sista ur dom! Jag anser inte att det är ett provisoriskt hjälpmedel man har under en tid utan ett hjälpmedel för att få fram det sista på träning och tävling.



Jag viktar med olika boots och olika tyngder, har både klockor som varierar mellan viktlöst och 220 g. De använder jag när jag vill länga steget och få Herkules att jobba framåt.



Så har jag g-boots som jag använder när jag vill få Herkules att jobba uppåt. dessas vikt ligger på 200 g.

2012-04-15 @ 15:37:52
URL: http://isbitarna.se



Paulina

Jag har haft det några gånger, nu när vi verkligen tränar på tölten får vi starta med det ibland :)

2012-04-15 @ 15:52:26
URL: http://fotopaulina.blogg.se/



NIna L

Jag har läst både ditt inlägg och kommentarerna, inser att det här med viktboots verkar vara en hel vetenskap. Själv har jag ingen erfarenhet av att använda såna.

2012-04-15 @ 17:32:42
URL: http://stallskogalund.blogg.se/



elinor

jag använder dem för att få till de där lilla extra på tävling, tränar bara med dom ett par dagar innan tävling för att göra sista genrepet liksom annars har jag bara vanliga skyddsboots

2012-04-15 @ 19:21:44
URL: http://engelstoft.se



Jessica

Jag rider med det på tävlingar, ibland på träningar :)

Bra skrivet!

2012-04-15 @ 21:13:34
URL: http://islandsekipagen.blogg.se/



Amanda

Jag har ett par 240g G-boots som jag använder vid träning i speciellt passen för att han ska bli jämnare och stabilare och så använder jag dom på tävling. Hemma rider jag nästan bara med skyddsboots så att han inte ska slå i i passen och för att han inte ska "vänja sig" med g-bootsen, allstå vissa hästar blir lätt vana med dom om man rider med dom för ofta och får då inte det där extra lyftet på tävling.

2012-04-15 @ 22:25:57
URL: http://asunden.blogg.se/



Jenny

Jag införskaffade ett par Magic-boots (efter lite velande mellan dem och G-boots) för inte så länge sedan men har inte haft tillfälle att testa dem än, kommer dock börja göra det när Rósa börjar ridas igen och kondisen börjar komma tillbaka, för att se om det hjälper oss i tölten. Har för mig att de är 200 g på dem, om jag nu inte helt missminner mig. Annars har jag faktiskt inte ridit speciellt mycket med boots, jag har aldrig ägt ett par innan :p

2012-04-16 @ 11:04:58
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?